0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

آيا بايد چنان‌ خود را برای خدا خالص‌ كنيم‌ كه‌ حتّی خوردن‌ و آشاميدن‌ برای خدا باشد و اگر نباشد گناه‌ كرده‌ايم‌؟

پاسخ : 
لازم‌ نيست‌ ولی اگر بتواند كم‌كم‌ چنين‌ شود خوب‌ است‌.

منبع: almazaheri.ir

یک شنبه 14 آبان 1396  4:35 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

توصيه‌ای برای نماز ذكر فرمایيد.

پاسخ : 
از نماز برای سعادت‌ در دين‌ بايد كمک گرفت‌ «وَ اسْتَعينُوا بالصِّبْر وَ الصِّلاة»

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

از شما درخواست‌ دارم‌ معنی و مفهوم‌ تقوی را توضيح‌ دهيد.

پاسخ : 
تقوی در اسلام‌ به‌ معنای خويشتنداری است‌، كسی كه‌ از مخالفت‌ با خدای متعال‌ خود را نگاه‌ می‌دارد به‌ او متّقی گفته‌ می‌شود. و اين‌ تقوی دو قسم‌ است‌ تقوای به‌ حسب‌ ظاهر و آن‌ اهمّيّت‌ به‌ واجبات‌ و اجتناب‌ از گناه‌ است‌. و تقوای به‌ حسب‌ باطن‌ و آن‌ رسوخ‌ روح‌ خداترسی در عمق‌ جان‌ انسان‌ است‌ و به‌ آن‌ ملكه عدالت‌ می‌گويند و اسلام‌ از افرادی كه‌ در رأس‌ كارهای اجتماعی واقع‌ می‌شوند نظير امام‌ جماعت‌، قاضی، رهبر و .... اين‌ قسم‌ را می‌خواهد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

توبه‌ از قهر طولانی و غير مجاز چيست‌؟

پاسخ : 
بايد آشتی كند و از گذشته‌ پشيمان‌ شود، و قهر مطلقا خوب‌ نيست‌، ولی بيش‌ از سه‌ روز جايز نيست‌ مگر مصلحت‌ دين‌ يا دنيای او در قهر باشد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

در ارتباط با كيفيّت‌ تهذيب‌ نفس‌ توضیح بفرمایید؟

پاسخ : 
چيزی را بهتر از تقيّد به‌ ظواهر شرع‌ نمی‌دانم‌، قال‌ الله تعالی: «ان‌ْ تَتِّقُوا اللهَ يَجْعَل‌ْ لَكُم‌ْ فُرْقاناً».
و اصل‌ همين‌ است‌، پايه‌ همين‌ است.
‌«يا اَيُّهَا الِّذين‌َ امَنُوا ان‌ْ تَتِّقُوا اللهَ يَجْعَل‌ْ لَكُم‌ْ فُرْقاناً وَ يُكَفَّرْ عَنْكُم‌ْ سَيَّئاتكُم‌ْ وَ يَغْفرْ لَكُم‌ْ وَ اللهُ ذُوالْفَضْل‌ الْعَظيم‌»
اگر سعادت‌ دارَين‌ می‌خواهيد تقوای الهی را مراعات‌ كنيد حتماً خداوند شما را ياری می‌كند.
قال‌ الله تعالي‌: «وَ لَقَدْ اَرْسَلْنا من‌ْ قَبْلك‌َ رُسُلاً الي‌ قَومهم‌ْ فَجاءُوهُم‌ْ بالْبَيَّنات‌ فَانْتَقَمْنا من‌َ الِّذين‌َ اَجْرَمُوا وَ كان‌َ حَقِّاً عَلَيْنا نَصرُ الْمُؤْمنين‌» 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اگر انسان‌ در كينه‌ توزی به‌ شخصی، تعمّد نداشته‌ باشد ولی بطور غير اختياری از او بدش‌ می‌آيد و كينه او را به‌ دل‌ می‌گيرد، چه‌ حكمی دارد؟ آيا نيّت‌ در اين‌ گناه‌ شرط‌ است‌؟

پاسخ : 
اين‌ كينه‌ صفت‌ رذيله‌ است‌ و بايد با آن‌ مبارزه‌ كند و قصد كينه‌ توزی شرط‌ نيست‌.

یک شنبه 14 آبان 1396  4:38 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

دانشجويی كه‌ درسی نخوانده‌، كاسب‌ و تاجری كه‌ مشكل‌ مالی دارد، زن‌ و شوهری كه‌ اختلاف‌ دارند، آيا می‌توانند برای حفظ‌ آبروی خود در برابر سؤالات‌ مردم‌ توريه‌ كنند؟

پاسخ : 
در موارد مذكور می‌تواند توريه‌ كند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

نوشتن‌ و خواندن‌ كتابهايی كه‌ در آن‌ اعضای جنسی زن‌ يا مرد بوسيله نوشته‌ تشريح‌ می‌شود و يا صحنه‌هايی شهوت‌انگيز اعم‌ّ از برهنه‌ شدن‌ آنها و يا صحنه نزديكی آنها تشريح‌ می‌شود چگونه‌ است‌؟ فروش‌ اين‌ كتابها و نشر آنها و پول‌ حاصل‌ از آنها چگونه‌ است‌؟ تعريف‌ كردن‌ شفاهی چنين‌ صحنه‌هايی چه‌ حكمی دارد؟

پاسخ : 
كليّه اينها اگر ترويج‌ فساد اخلاق‌ باشد و يا شهوت‌انگيز و مفسده‌زا باشد حرام‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

استفاده‌ از كودكان‌ خصوصاً دختران‌ در تبليغات‌ و استفاده‌ از عكس‌ آنها بر روی مجلاّت‌ چه‌ حكمی دارد؟

پاسخ : 
اگر ترويج‌ فساد باشد حرام‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

هنگامی كه‌ انسان‌ عمل‌ نيكی انجام‌ می‌دهد ناخودآگاه‌ احساس‌ شادی و رضايت‌ در او پيدا می‌شود، ايا اين‌ احساس‌ «عجب‌» است‌؟ و اگر پاسخ‌ مثبت‌ است‌ چگونه‌ می‌شود از آن‌ خلاصی يافت‌؟

پاسخ : 
اين‌ حالت‌ عجب‌ نيست‌ بلكه‌ خوب‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

كسی كه‌ تاكنون‌ توجّه‌ به‌ حرام‌ بودن‌ رذایل‌ اخلاقی نداشته‌ است‌ و به‌ يكی از رذائل‌ مبتلاست‌، پس‌ از آگاهی از حرمت‌ فعل‌ خود چه‌ بايد بكند؟

پاسخ : 
بايد با آن‌ صفت‌ رذيله‌ مبارزه‌ كرد و جهاد با رذایل‌ اخلاقی از جهاد با دشمن‌ بالاتر است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

عاداتی كه‌ منجر به‌ ضرر زدن‌ به‌ بدن‌، يا منجر به‌ صفات‌ رذيله‌ در نفس‌ می‌شود، آيا واجب‌ است‌ ترک شود؟

پاسخ : 
موارد فرق‌ می‌كند مثلاً ترياک كه‌ منجر به‌ ضرر روحی و جسمی می‌شود و در نفس‌ رذائلی را ايجاد می‌كند حرام‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آيا ايجاد كردن‌ مقدّمات‌ طغيان‌ صفات‌ رذيله‌ در نفس‌، حرام‌ است‌؟ مثلاً می‌داند اگر به‌ سفری يا به‌ ميهمانی برود شهوت‌ يا غضب‌ يا حسد او طغيان‌ می‌كند، در اين‌ صورت‌ آيا می‌تواند به‌ آن‌ محل‌ برود؟

پاسخ : 
رفتن‌ به‌ آنجا حرام‌ است‌ و به‌طور كلّی مقدّمه حرام‌، حرام‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

جوانی هستم‌ که‌ به‌ دنبال‌ کمال‌ و سعادت‌ آخرت‌ و دنيا سعی و تلاش‌ فراوانی کرده‌ام‌ و در اين‌ راه‌ روش‌های مختلفی را نيز آزايش‌ کرده‌ام‌ البته‌ پس‌ از مدّتی طی کردن‌ طريق‌ به‌ اين‌ نتيجه‌ رسيده‌ام‌ که‌ هم‌ اکنون‌ بايد پس‌ از اين‌ مدّت‌ که‌ راه‌ جهاد با نفس‌ را پيش‌ گرفته‌ام‌ استاد خودم‌ را انتخاب‌ کنم‌ و جهت‌ راهنمايی و نظر خواهی در مراحل‌ درس‌ اخلاق‌ و خودسازی از جناب‌ عالی کسب‌ تکليف‌ نمايم‌، بنده‌ در حال‌ حاضر کتاب‌های متعدّدی که‌ نوشته شما می‌باشد را مطالعه‌ کردم‌ که‌ از آن‌ جمله‌ کتاب‌های اخلاق‌ و خود سازی در مکتب‌ قرآن‌ و اهل‌ بيت‌: می‌باشد و هم‌ اکنون‌ مشغول‌ مطالعه کتاب‌ جهاد با نفس‌ نوشته شما میباشم‌ که‌ کتاب‌ بسيار کامل‌ و بدون‌ نق‌ برای هدايت‌ ا جوانان‌ است‌، لذا خواهشمندم‌ که‌ در صورت‌ امکان‌ اجازه‌ فرماييد بنده‌ نيز به‌ عنوان‌ يکی از شاگردان‌ کوچک‌ شما در مکتب‌ قرآن‌ و اهل‌ بيت‌ معرفت‌ اسلامی را کسب‌ کنم‌ و بتوانم‌ از طريق‌ مکاتبه‌ با شما ارتباط‌ داشته‌ باشم‌ اگر اجازه‌ بفراييد بنده‌ از هم‌ اکنون‌ جناب‌ عالی را استاد خطاب‌ نمايم‌ و شما نيز به‌ جهت‌ اينکه‌ بنده‌ جوانی از جوانان‌ ايران‌ اسلامی و طالب‌ معرفت‌ اسلامی و عرفان‌ الهی هستم‌ دست‌ خالی مرا ردّ نکنيد و استدعا و تمنّا دارم‌ که‌ جهت‌ مثبت‌ بودن‌ نظرتان‌ در مورد بنده‌ جواب‌ کوتاهی با دست‌ خط‌ مبارکتان‌ برايم‌ ارسال‌ فرماييد، باشد که‌ بتوانم‌ در آينده‌ای نزديک‌ به‌ زيارت‌ جناب‌ عالی نايل‌ شوم‌ و از رهنمودهايتان‌ بهره‌مند گردم‌.

پاسخ : 
در خود سازی استاد خصوصی لازم‌ نيست‌ شما همان‌ کتاب‌ جهاد با نفس‌ را خوب‌ مطالعه‌ کنيد و خوب‌ عمل‌ نماييد و اگر شبهه‌ای جلو آمد بپرسيد انشاءالله خدای متعال‌ دست‌ شما را خواهد گرفت‌، به‌ اميد آن‌ روز.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من‌ دختری 19 ساله‌ و مجرّد هستم‌ که‌ چندين‌ سال‌ است‌ بزرگ‌ترين‌ آرزويم‌ ملاقات‌ با امام‌ عصر عجّل‌ الله تعالی فرجه‌ می‌باشد، ولی متأسّفانه‌ برای ملاقات‌ با آن‌ حضرت‌ کاری نکرده‌ام‌، موقعی که‌ تقريباً 15 سال‌ داشتم‌ از خود سؤال‌ می‌کردم‌ که‌ چرا من‌ امام‌ عصر خود را نمی‌بينم‌، ...

شرح پرسش : 
من‌ دختری 19 ساله‌ و مجرّد هستم‌ که‌ چندين‌ سال‌ است‌ بزرگ‌ترين‌ آرزويم‌ ملاقات‌ با امام‌ عصر عجّل‌ الله تعالی فرجه‌ می‌باشد، ولی متأسّفانه‌ برای ملاقات‌ با آن‌ حضرت‌ کاری نکرده‌ام‌، موقعی که‌ تقريباً 15 سال‌ داشتم‌ از خود سؤال‌ می‌کردم‌ که‌ چرا من‌ امام‌ عصر خود را نمی‌بينم‌، يعنی فکر می‌کردم‌ که‌ اگر فقط‌ نماز بخوانم‌ امام‌ عصر را ملاقات‌ می‌کنم‌، ولی کم‌کم‌ با خواندن‌ چندين‌ کتاب‌ فهميدم‌ که‌ برای ملاقات‌ با آن‌ حضرت‌ بايد مقدّماتی را فراهم‌ کنم‌، بعد از مدّتی تفکر به‌ نظرم‌ رسيد تنها کاری که‌ بايد بکنم‌ اين‌ است‌ که‌ اهل‌ نماز شب‌ شوم‌، امّا به‌ خاطر عدم‌ آگاهی اوّلين‌ بار که‌ نماز شب‌ خواندم‌ شايد 1/5 يا 2 ساعت‌ طول‌ کشيد، در هفته‌ دو روز اين‌ کار را می‌کردم‌ ولی متأسّفانه‌ فقط‌ اين‌ عمل‌ يک‌ ماه‌ طول‌ کشيد، يک‌ روز يکی از دوستانم‌ کتاب‌ «جهاد با نفس‌» که‌ مؤلّفش‌ شما بوديد، را به‌ من‌ داد و من‌ شروع‌ به‌ خواندن‌ کردم‌ و فهميدم‌ که‌ گرفتار دام‌های شيطان‌ شده‌ بودم‌. بعد از مدّتی کتاب‌ «تزکيه روح‌ ـ نوشته جعفر رفيعی» را شروع‌ به‌ خواندن‌ کردم‌ تا اين‌که‌ به‌ جايی رسيدم‌ که‌ مؤلّف‌ نوشته‌ بود برای تزکيه روح‌ بايد استاد داشته‌ باشی، ابتدا احساس‌ کردم‌ شايد بتوان‌ بدون‌ استاد هم‌ اين‌ مسير را طی کرد، بعد از مدّتی نسبت‌ به‌ بعضی مسائل‌ خيلی حسّاس‌ شده‌ بودم‌ که‌ بعداً فهميدم‌ دچار وسواس‌ شده‌ام‌، کم‌کم‌ از کارهايی که‌ می‌کردم‌ خودم‌ هم‌ داشتم‌ خسته‌ می‌شدم‌ و احساس‌ می‌کردم‌ که‌ ايمان‌ خود را دارم‌ از دست‌ می‌دهم‌، يعنی وقتی می‌خواستم‌ کاری انجام‌ دهم‌ نمی‌دانستم‌ اين‌ کار مرا به‌ خدا نزديک‌ می‌کند يا نه‌؟ بالاخره‌ شب‌ بيست‌ و سوّم‌ ماه‌ رمضان‌ (78) تصميم‌ گرفتم‌ کتاب‌ را از اوّل‌ شروع‌ به‌ خواندن‌ بکنم‌ و همراه‌ کتاب‌ پيش‌ روم‌ ولی روز 24 ماه‌ رمضان‌ يکی از دوستانم‌ به‌ خانه ما آمد و در مورد بعضی از مسائل‌ بحث‌ کرديم‌ و من‌ وضع‌ خود را به‌ او گفتم‌، ايشان‌ گفتند اگر تصميم‌ قطعی گرفتی که‌ تزکيه روح‌ کنی بايد حتماً استاد تعيين‌ کنی، بعد از رفتن‌ دوستم‌ تصميم‌ گرفتم‌ که‌ استادی برای خود انتخاب‌ کنم‌. بعد تحقيق‌، من‌ شما را برای اين‌ کار انتخاب‌ کردم‌، اميدوارم‌ که‌ شما مرا به‌ عنوان‌ شاگردی قبول‌ کنيد. دل‌ خرابی می‌کند دلدار را آگه‌ کنيد زينهار ای دوستان‌ جان‌ من‌ و جان‌ شما ای شهنشاه‌ بلند اختر خدا را همّتي ‌تا ببوسم‌ همچو گردون‌ خاک‌ ايوان‌ شما قومی به‌ حدّ و جهد گرفتند وصل‌ دوست ‌قومی دگر حواله‌ به‌ تقدير می‌کنند

پاسخ : 
شما استاد نمی‌خواهيد بلکه‌ استاد خصوصی برای شما خوب‌ نيست‌، شما از اجتناب‌ از گناه‌ شروع‌ کنيد و اهمّيّت‌ به‌ نماز اوّل‌ وقت‌ بدهيد و کتاب‌های دينی که‌ صد در صد مورد تأييد بزرگان‌ دين‌ باشد مطالعه‌ کنيد خداوند انشاء الله دست‌ شما را می‌گيرد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها