0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

رابطۀ گريه بر امام حسين«سلام‌الله‌علیه» و سير و سلوک الى الله چيست؟

پاسخ : 
گريه، عزادارى، توسّل و زيارت، آثار فراوانى دارد كه از اهم آن امداد به انسان براى رسيدن به مقام لقاء و فناء است. در حقيقت بهترين امداد براى شخص سالک در طى نمودن منازل هفت گانه سير و سلوک، همين است.

منبع: almazaheri.ir

یک شنبه 14 آبان 1396  4:35 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

هر‌طوری‌كه شما صلاح می‌دانيد اين بندۀ حقير را به خدا برسانيد، حالا شده با ذکر يا طریقی دیگر. من ازدواج كرده و بچۀ دو ساله هم دارم؛ ولی با وجود ازدواج نتوانسته‌ام به مقامات عرفانی برسم. خاضعانه تقاضا دارم مرا كمک كنيد و مرا از اين وضع نجات دهيد.

پاسخ : 
من در پاسخ شما چيزی به‌ غير از تقيّد به ظواهر شرع سراغ ندارم. شما بايد واجبات را به‌طور کامل به‌جا آوريد، از انجام محرّمات و گناهان اجتناب جدّی داشته باشيد، از مکروهات و شبهات هم دوری کنيد و به انجام مستحبّات نيز اهميّت بدهيد. اگر به اين دستور‌العمل اهميّت بدهيد، مخصوصاً در اقامۀ نماز اوّل وقت با جماعت و در مداومت بر نماز شب و نيز در خدمت به خلق خدا کوشا باشيد و از گناه، مخصوصاً حقّ‌النّاس هم دوري کنيد، حتماً به مقامات والای عرفانی و معنوی می‌رسيد و به سعادت دنيا و آخرت دست خواهيد يافت.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چگونه برای برطرف‌کردن رذایل اخلاقی برنامه‌ریزی روزانه‌ کنیم؟

پاسخ : 
عمل به برنامۀ زیر در این زمینه مؤثّر است:
1. اهمیّت به واجبات مخصوصاً نماز اوّل وقت با جماعت.
2. اهمیّت به مستحبّات مخصوصاً انس با قرآن و نماز‌شب و خدمت به خلق خدا.
3. اجتناب از گناه مخصوصاً حقّ‌النّاس نظیر غیبت، تهمت، شایعه و نمّامی.
4. عذر‌خواهی از خداوند و توبه و مداومت بر ذکر یونسیه: «لااِلهَ اِلّا أَنت سُبحانِکَ اِنّی کُنتُ مِنَ الظّالِمین.»

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

لطف کنيد به‌صورت فهرست‌وار بفرماييد کسی که می‌خواهد از گناه دوری کند، مخصوصاً در وضع فعلی، چه بايد بکند؟

پاسخ : 
1. تامقدور باشد در صحنۀ گناه نرود.
2. توجّه به اين‌که صحنۀ گناه آلوده است، داشته باشد.
3. ارادۀ جدی کند گناه نکند.
4. مواظبت از چشم و گوش و زبان داشته باشد.
5. ازنظر روحی توجّه داشته باشد که همه‌جا محضر خداست و بايد ادب حضور مراعات شود.
6. با دعا و توسّل، از خداوند توفيق ترک گناه را بخواهد.
7. خود را به خدای متعال بسپارد.
8. از رابطۀ با حضرت ولی‌عصر«ارواحناه‌فداه»که واسطۀ فيض است، کمک بگيرد.
9. با انس با قرآن از قرآن کمک بگيرد.
10. از نماز اوّل وقت کمک بگيرد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

دانش‌آموز دبیرستانی هستم و همیشه سعی می‌کنم خودم را به خدا نزدیک‌تر کنم. وقتی شرایط معنوی‌ام خوب می‌شود، نمی‌دانم شیطان از کجا می‌آید و مرا وسوسه می‌کند و باعث افزایش شهوتم می‌شود و مجبور به دیدن فیلم و عکس‌های مبتذل در اینترنت می‌شوم. هرچه‌قدر از راه‌هایی که برای مقابله با شیطان وجود دارد، از قبیل ذکر‌ها و دعاها استفاده می‌کنم؛ ولی پاسخگو نیست و مثل این‌که شیطان زمام را از من گرفته است و مرتکب گناه می‌شوم. از این شرایط خیلی ناراحت هستم. چگونه این موجود لعین را از خود دور کنم؟

پاسخ : 
فرزند عزيزم، از دغدغۀ شما برای اجتناب از گناه، تشکر می‌‌کنم و اميدوارم همين دغدغه و همين مراقبت شما، موجب موفقيّت و عاقبت‌به‌خيری شما شود. شما براي رهايی از وسوسۀ شيطان، قبل از هرچيز بايد زمينۀ گناه را براي خود از بين ببريد و خود را در معرض فريب و وسوسۀ شيطان قرار ندهيد؛ مثلاً در وقت غيرضروری از رايانه و اينترنت استفاده نکنيد و استفادۀ شما در کنار اعضای خانواده باشد.

همچنين هميشه و به‌خصوص در مواقع فريب شيطان، به ياد آوريد که خداوند متعال شما را می‌‌‌بيند و ناظر اعمال شما است، پيامبراکرم«صلی‌الله‌علیه‌آله‌وسلّم»و اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» بر اعمال شما نظارت دارند، ملائکه رفتار شما را می‌‌بينند و ثبت می‌‌کنند و در قيامت عليه شما شهادت می‌‌دهند. با اين فکر و با اين تلقين، دست از گناه بکشيد و با دست‌کشيدن و خودداری از گناه، خداوند متعال و اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» را خوشحال کنيد. از نماز اوّل وقت و از مداومت بر ذکر يونسيه: «لا إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنتُ مِنَ الظَّالِمِين» و از توسّل به اهل‌بيت«سلام‌الله‌علیهم» کمک بگيريد و از خداوند متعال بخواهيد دست شما را بگيرد و به شما کمک کند و شما را در حفظ خود قرار دهد. من هم به شما دعا می‌کنم.امّا به‌طور کلّي توجّه داشته باشيد که هيچ‌گاه نبايد از رحمت خداوند نااميد شويد و اگر خدای ناکرده از دست شما دررفت و شيطان شما را فريب داد، فوراً توبه کنيد و به ‌سوی خدا برگرديد و با اميد به رحمت او، با او رابطۀ عاطفی برقرار کنيد تا گناه شما جبران شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

تازه، وارد نوزده‌سالگی شده‌ام. در حالی که ابتدای جوانی‌ام و باید با شور و نشاط باشم، امّا بی‌حال، سرشکسته، ناامید و خلاصه پوچ. رشتۀ تحصیلی‌ام مهندسی است و علاقۀ زیادی به فلسفه و کلام دارم. دوست دارم قرآن بخوانم؛ ولی نمی‌خوانم. در خانواده‌ کسی را ندارم که با او درد دل کنم. در انزوای مطلق قرار گرفته‌ام و همیشه افکار پوچی در ذهنم می‌پرورانم. دوست خوبی ندارم. به من نگویید برو دوست خوب پیدا کن که نیست و اگر دوستی هست، در رفتار خود، خشک یا بی‌بندوبار است. تنهای تنها هستم. روزهایم همه تکراری شده و اراده‌ام کاملاً سرکوب شده است. لطفا راهنماییم کنید.

پاسخ : 
اوّلاً: توصيه می‌شود در هر رشته‌ای که مشغول هستيد، تحصيل کنيد تا موفق شويد؛ امّا مهم‌تر آن است که خوب درس بخوانيد و از وقت خود به‌خوبی استفاده کنيد.

ثانياً: شما با خدا رفاقت کنيد و بدانيد که اگر يک قدم به سوی او برداريد، او صد قدم به سوی شما خواهد آمد. رفاقت با خداوند هم، با ارتباط با او و انجام واجبات و مستحبات و با اجتناب از گناه حاصل می‌شود.

اگر چنين کنيد، نماز شما و عبادت شما به مکالمه و معاشقه با خداوند بدل می‌شود و خواهيد ديد که خداوند متعال بهترين دوست شما است.

ثالثاً: شما بايد در اجتماع باشيد و با مردم زندگی کنيد و از حالت انزوا که نتيجه‌ای جز افسردگی و خمودگی ندارد، دوری کنيد.

رابعاً: بدانيد وسوسۀ فکری داريد و خطرناک است و باید با بی‌تفاوتی نسبت به افکار خود و جدّی‌گرفتن رشته‌ای که مشغول آن هستيد و ارتباط جدّی با خداوند متعال، به واسطۀ ترک معصيت، خود را شفا بدهيد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چگونه انسان می‌تواند قلباً درک کند، کاری را که دارد انجام می‌دهد، خیر است و رضای خدا در آن است؟

پاسخ : 
انسان بايد وظيفۀ خود را به ‌درستي تشخيص دهد و آن وظيفه را به‌خوبی انجام دهد و پس ‌از آن لازم نيست اين‌گونه فکرها را بکند؛ بلکه چون منجر به وسوسۀ فکری می‌شود، جايز نيست.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چه سخنی غیبت است؟ آیا هرحرفی که در نبود دیگری زده شود، غیبت است؟ اگراز بدی‌های فردی یا قومی ستمکار سخن بگوییم، غیبت است؟ شرایط حلالیت‌گرفتن دربارۀ غیبت، چیست؟

پاسخ : 
اگر عيب فرد يا افرادی در غياب آن‌ها به ديگران منتقل شود، غيبت است و گناه آن بسيار بزرگ می‌باشد؛ امّا برای توبه از غيبت، حلاليّت‌ طلبيدن از آن افراد لازم نيست؛ بلکه در برخی موارد منجر به مفسدۀ ديگری می‌شود و جايز نيست.

بنابراين توبۀ غيبت‌کننده، پشيماني قلبی نسبت به گناه و عذرخواهی از خداوند متعال است و چنانچه با غيبت خود، آبروی ديگران را برده است، اگر می‌تواند بايد با تعريف و ذکر فضایل آن‌ها، ضربه‌اي را که به شخصيّت آنان وارد کرده است، جبران کند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چند دعای قرآنی برای عاقبت به‌خیری، سلامتی و توسعه روزی در قنوت نماز وتر مرحمت کنید.

پاسخ : 
1- اللهم اجعل عاقبة امرنا خیرا.
2- اللهم اصلح امر آخرتنا و دنیانا.
3- ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخرة حسنه و قنا عذاب‌النار.
4- آیۀ شریفۀ:«وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لاَ يَحْتَسِب» را هم ذکر خود قرار دهید و در طول شبانه‌ روز مرتب بخوانید، تأثیر دارد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اینجانب مشكلی‌ برایم‌ پیش‌ آمده‌ و از شما تقاضای‌ راهنمایی‌ دارم‌، حدود هشت‌ سال‌ پیش با خانواده برای کاری به‌ تهران‌ رفتیم‌ و شب‌ را در تهران‌ در یک مکان عمومی ماندیم‌، موقع‌ برگشت‌ به‌ آشپزخانه‌ رفتم‌ تا آب‌ جوش‌ بگیرم‌ به‌ خانمی‌ كه‌ در آشپزخانه‌ كار می‌كرد گفتم‌ كه‌ آب‌ جوش‌ داخل‌ فلاكس‌ من‌ بریزد، آن‌ موقع‌ ریختن‌ آب‌ جوش‌ به‌ فلاكس‌، مقداری‌ آب‌ جوش‌ به‌ خودش‌ ریخت‌ بنابراین‌ به‌ من‌ گفت‌ تو باعث‌ شدی‌ من‌ بسوزم‌ امیدوارم‌ كه‌ تا زنده‌ هستی‌ بسوزی‌، من‌ هم‌ چون‌ خلافی‌ مرتكب‌ نشده‌ بودم‌ و به‌ علاوه‌ از طرز برخورد او در حضور سایرین خجالت‌ زده‌ شده‌ بودم‌ چیزی‌ نگفتم‌ و رفتم‌، بعد از دو سال‌ به‌ بیماری‌ پوستی‌ دچار شدم‌ و از شدّت‌ درد از زندگی‌ باز مانده‌ام‌ و تمام‌ پوست‌ تنم‌ می‌سوزد، من‌ نمی‌دانم‌ كه‌ چگونه‌ باید آن‌ خانم‌ را پس‌ از هشت‌ سال‌ پیدا كنم‌، چرا كه‌ نه‌ اسم‌ او را می‌دانم‌ و نه‌ آدرسش‌ را، و حتّی‌ چهره او را هم‌ به‌ یاد ندارم‌، می‌خواستم‌ ببینم‌ باید چه‌ كنم‌ تا از این‌ بیماری‌ نجات‌ یابم‌، باید برایش‌ صدقه‌ بدهم‌ یا به‌ گونه دیگری‌ رفتار كنم‌؟

پاسخ : 
مرض‌ شما ربطی‌ به‌ نفرین‌ او ندارد و اصلاً او گناه‌ كرده‌ است‌ كه‌ نفرین‌ نموده‌ است.‌ شما نگران‌ نباشید انشاء الله با دكتر و دارو و دعا و توسّل‌ خوب‌ خواهید شد و من‌ هم‌ دعا می‌كنم‌ كه‌ انشاء الله خوب‌ شوید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

در مورد توبه محارب‌، فقهای عظام‌ «كثّر الله امثالهم‌» فرموده‌اند توبه محارب‌ در صورتی موجب‌ سقوط‌ حدّ می‌شود كه‌ قبل‌ از دستگيری باشد و توبه او پس‌ از دستگيری (القدرة عليه‌) و (الظفر) و قبل‌ از اقامه بيّنه‌ اثری ندارد. بفرماييد: الف‌) محاربی كه‌ از هر طرف‌ محاصره‌ شده‌ است‌ و تا لحظاتی بعد دستگير می‌شود و هيچ‌ راه‌ فراری ندارد، اگر در اين‌ حال‌ با يأس‌ از رهایی توبه‌ كند، آيا توبه‌اش‌ مسقط‌ حدّ است‌؟ ب‌) اگر محاربی بعد از دستگيری مدّعی شود كه‌ توبه‌ كرده‌ است‌، آيا اين‌ ادّعا موجب‌ سقوط‌ حدّ می‌گردد؟

پاسخ : 
در هر دو صورت‌ توبه‌ مسقط‌ حدّ نيست‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

لطفاً حدودی را كه‌ توبه‌ پذيرفته‌ نمی‌شود نام‌ ببريد.

پاسخ : 
گناه‌ هر چه‌ بزرگ‌ و هر چه‌ فراوان‌، اگر توبه حقيقی كند توبه او قبول‌ است‌ و بُن‌بست‌ در اسلام‌ نيست‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اگر كسی يكی از گناهان‌ كبيره‌ را انجام‌ داده‌ باشد چگونه‌ بايد توبه‌ كند؟

پاسخ : 
اگر نظير خوردن‌ مال‌ مردم‌ باشد بايد علاوه‌ بر عذرخواهی از خدا آنچه‌ را برده‌ است‌ به‌ صاحبش‌ ردّ كند و اگر نظير نخواندن‌ نماز باشد بايد علاوه‌ بر عذرخواهی از خدا آنچه‌ را قضا شده‌ است‌ بجا آورد، و غير از آنچه‌ گفته‌ شد توبه‌ از آن‌ همان‌ عذرخواهی از خدای متعال‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آيا توبه‌ و صرف‌ ترک معصيت‌ موجب‌ آمرزش‌ گناهان‌ می‌گردد؟ گناهانی همچون‌ لواط‌ و زنا و .....

پاسخ : 
توبه‌ هر گناهی را از بين‌ می‌برد و خداوند آن‌ را می‌آمرزد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

نحوه توبه صحيح‌ و كامل‌ چگونه‌ است‌؟ اينجانب‌ بارها توبه‌ نموده‌ام‌ ولی باز مرتكب‌ گناه‌ شده‌ام‌.

پاسخ : 
اگر گناهكار از گناهش‌ پشيمان‌ شود و جدّاً از خداوند عذر خواهی كند قطعاً توبه او قبول‌ می‌شود و آن‌ گناه‌ آمرزيده‌ می‌شود گر چه‌ بعداً با غلبه نفس‌ امّاره‌ و شيطان‌، باز گناه‌ كند كه‌ البته‌ بايد باز برای همان‌ گناه‌ توبه‌ كند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها