پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری
پرسش :
مدّتی است كه از خدا حاجتی دارم، ولی به خواستهام نمیرسم. حدود پنج ماه پيش شرايطی پيش آمد كه برای خواستهام پافشاری كرده و خيلی دعا كردم، پای سجاده نشستم و گريه كردم. دلم شكسته بود و خيلی ناراحت بودم. تمام روزم آه و ناله بود. بعد از گذشت مدتی خيلی ناباورانه خداوند دعایم را برآورده كرد، خيلی خوشحال شدم، ولی دعاي من نصفه برآورده شد و حاجتی را كه میخواستم، كامل اتفاق نيفتاد. ناراحت هستم و نمیدانم چهكار كنم كه دعاهایم خيلي زود برآورده شود. میدانم وقتي دعا میكنم نبايد خسته شوم؛ ولي الان حدود ده ماه است كه میگذرد و خسته شدهام. آخر من چهطور دعا كنم تا خدا خوشش بياید و راضی شود و دعاهایم را برآورده كند؟ به خدا میگویم اگر دعایم را برآورده نمیكنی و راضی نيستی، كاري كن فراموشش كنم. چه بگویم تا خدا حاجتها و خواستههایم را آنجوریكه میخواهم، برآورده كند؟
پاسخ :
شما دعا کنید و مطمئن باشید دعای شما نتیجه دارد و اگر فعلاً استجابت آن به صلاح نیست، حتماً خداوند متعال، عوض آن را به شما میدهد یا بلایی از شما رفع میکند و در هرصورت، بهخصوص در آخرت، شما را راضی میکند. مواظب باشید خسته و دلسرد و ناامید نشوید که گناه ناامیدی، بسیار بزرگ و در سرحدّ کفر است؛ بنابراین به دعا و راز و نیاز خود با خداوند ادامه دهید و در دعا، از توسّل به اهلبیت«سلاماللهعلیهم» کمک بگیرید؛ ولی اصرار بیشازحد روی اجابت دعا نداشته باشید. در قیامت که چشمها بینا میشود، خواهید فهمید که چرا دعای شما مستجاب نشده و نیز خواهید دانست که خداوند رحمان و رحیم چه بلاهایی در عوض آن از شما رفع کرده و چه نعمتهایی جایگزین استجابت آن دعا کرده است.
با اجتناب جدّی از گناه و با کمکگرفتن از نماز اوّل وقت و با مداومت بر ذکر یونسیه: «لا إِلَهَ إِلّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنتُ مِنَ الظَّالِمِینَ[الأنبیاء، 85]، امید فراوان به رحمت حقتعالی داشته باشید و مراقب باشید شیطان حلم شما را نبرد و شما را به ناشکری و ناسپاسی وادار نکند که دراینصورت، هم دعایتان مستجاب نمیشود و هم گناه کردهاید.
افسرده و ناراحت هم نباشید که بسیار مضرّ و خطرناک است. با برقراری ارتباط عاطفی با خداوند متعال، بانشاط و امیدوار و شاد باشید. من هم دعا میکنم آنچه به صلاح شماست، واقع شود. انشاءالله.
منبع: almazaheri.ir
شنبه 13 آبان 1396 6:52 PM
تشکرات از این پست