0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

بر طبق روایات افضل شبها بعد از لیله القدر شب نیمه شعبان است لطفا توصیه خود به جوانان در مورد این شب را بفرمایید؟

پاسخ : 
این شب نظیر شب قدر است و توصیه من این است در این شب گناه نباشد.

منبع: almazaheri.ir

شنبه 13 آبان 1396  6:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

خواهشمندم يک توصيۀ کوتاه اخلاقي برای اینجانب و دیگر جوانان تشنۀ اخلاق اسلامی بیان بفرمایيد.

پاسخ : 
قدم اول در اخلاق، اجتناب از گناه است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چندی است مسایلی ذهنم را درگیر و خاطرم را آرزده کرده است که مهمترين آن، افتادن در دام قرض‌هاي مداوم و عدم خلاصی از آن است و چون کارمند هستم و حقوق‌مان ثابت‌، مانده‌ام که چگونه قروض خودرا بپردازم که مدیون و بی‌آبرو نشوم.

پاسخ : 
آيه «و من يتق الله يجعل له مخرجاً و يرزقه من حيث لا يحتسب» را زياد بخوانيد، براي رفع همه گرفتاری‌ها تأثير دارد و اگر متّقی جدی شديد تأثير آن حتمی است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

به خاطر دوستی و علاقه به دختری، همه چیز را از دست دادم و به او هم نرسیدم. خدا و ائمه را و محبت همه را کنار نهادم. حالا می‌خواهم برگردم، ولی نمی‌توانم. انگار باری به وسعت عالم روی قلبم نشسته و هر کاری می‌کنم نمی‌توانم رها شوم. مدتی خوبم، ولی دوباره بد می‌شوم. احساساتم به اعضای خانواده مخصوصاً پدرم کم شده و نمی‌دانم چرا از پدرم دلگیرم. شهوت، مرا نابود کرده و حتی میان محارم و نزدیکان خودم هم اذیت می‌شوم. فکرش مرا آزار می‌دهد. مانده‌ام چه کنم؟ نکند خدا مرا راه نمی‌دهد و مرا از لذت بودن با خودش محروم کرده؟ چه کنم از نو شروع کنم؟ دعا می‌خوانم ولی تا از خدا می‌خواهم عوض شوم، بی‌میل می‌شوم. انگار این حرف قلبم نیست و نمی‌توانم به سمت خدا بروم. لطف مرا راهنمایی کنید. شهوت امانم را بریده و حبّ دنیا و دلبستگی به آن نابودم کرده است. کمکم کنید تا نجات یابم.

پاسخ : 
گذشته‌ها را فراموش کنید،‌ فکر آینده را نکنید و راجع به آن دختر و شهوت جنسی بی‌خیال باشید و تقیّد به ظواهر شرع داشته باشید، طولی نمی‌کشد که خوب می‌شوید و راهی هم جز این راه ندارید، بروید تا رستگار شوید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

خواهشمند است بفرمایید وظیفۀ پدر و مادر نسبت به بچه هايی که تازه بالغ می شوند به ویژه دختر که در سن کمتری بالغ می شود، در موارد ذیل چیست؟ 1-نسبت به انتخاب مرجع تقلید 2-نسبت به عادت آنها به نماز اول وقت به ویژه نماز صبح و روزه داری 3-برای پسر نسبت به گذاشتن ریش و دخترنسبت به حجاب

پاسخ : 
برای پدر و مادر واجب است به هراندازه که بتوانند اولاد را مقیّد به ظواهر شرع کنند. کوتاهی نکنند، البته باید سختگیر هم نباشند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

خلاصه می‌گویم: من می‌خواهم ارتباط خوب و مثبتی با خداوند داشته باشم. می‌خواهم همه جا و همیشه خدا را ناظر بر اعمال خود بدانم. می‌دانم که خدا ناظر هست و غیر از این نیست، اما می‌خواهم این اعتقاد آنقدر محکم باشد که دست به گناه نزنم. لطفاً راهکار عملی به من نشان بدید که بتوانم خدا را آن گونه که هست بشناسم.

پاسخ : 
قرآن کریم راه کار عملی تعیین نموده است: «وَ اعْبُدْ رَبَّکَ حَتَّی یَأْتِیَکَ الْیَقین».
تقیّد به ظواهر شرع و مداومت بر عبادت، یقین آور است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چه‌ ذكر و دعايی جهت‌ توسّل‌ به‌ آقا امام‌ زمان‌ عجّل‌ الله تعالی فرجه‌ الشريف‌ نافع‌تر و مؤثّرتر است‌؟

پاسخ : 
زيارت‌ جامعه كبيره‌ بسيار خوب‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

جوانی هستم که می خواهم انسانی با تقوا باشم تا خداوند تبارک و تعالی و امام زمان «ارواحنافداه» از من راضی باشند چه کار کنم؟

پاسخ : 
اهمیت به واجبات مخصوصاً نماز، اهمیت به مستحبات مخصوصاً خدمت به خلق خدا، اهمیت به اجتناب از گناه مخصوصاً حقّ الناس داشته باشید، خداوند حتماً به شما کمک می کند.

انس با قرآن و توسل به اهل بیت«علیهم السلام» در این راه خیلی تأثیر دارد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من در زمان نوجوانی به یک گناه بزرگ دچار شدم و چون در ابتدا نمی دانستم كه دارم گناه می كنم ادامه می دادم و الان خیلی سخت است كه از آن گناه منصرف شوم و پیروزی بر نفس برای من مشکل است. به امید خدا در تلاشم تا در ماه رمضان این گناه زشت را كنار بگذارم. می خواستم به من نحوه توبه كردن را هم نشان دهید. چون من یك بار توبه كردم ولی چون از یك نفر در مورد توبه پرسیدم و او گفت كه توبه آداب خودش را دارد و من هم به توبه خود شک كردم. مطلب دیگر این‌که قرآن و نماز می خوانم و در ازای آن انتظار دارم كه وجود خدا را احساس كنم و حاضرم هر كاری بكنم تا خدا را در وجودم حس كنم. لطفا من را راهنمایی كنید.

پاسخ : 
توبه جدی كنید، خداوند می آمرزد. گناه هر چه فراوان و هرچه بزرگ، اگر پشیمان شدید و خجالت زده از خدا شدید و تصمیم گرفتید كه آدم خوبی شوید، خداوند می آمرزد.

تقید به واجبات مخصوصاً نماز، تقید به مستحبات مخصوصاً انس با قرآن و مسجد و جماعت و منبر و تقید به اجتناب از گناه داشته باشید، قطعا نور خدا را در زندگی حس می كنید و او كمک به شما می كند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

احتراماً باعنایت به حلول عید سعید غدیر خم و ضمن عرض تبریک به حضرتعالی درخواست می گردد پیرامون کم و کیف اعمال این روز مبارک، رهنمود و ارشاد لازم را جهت بهره‌مندی مؤمنين بيان فرمایيد.

پاسخ : 
روز عید غدیر بهترین روزها است و عیدی افضل از این عید نداریم و شیعه باید روز عید غدیر را خیلی اهمّیت بدهد، بلکه هفته غدیر و هفتۀ ولایت داشته باشد.‌

روز عید‌غدیر باید جشن‌ها و دید و بازدیدها عالی باشد، البته باید در ضمن آنها گناه نباشد که امیر‌المومنین«سلام‌الله‌علیه» را ناراحت کند؛ بلکه باید مداح‌ها مدح بخوانند و اهل منبر منقبت اهل بیت«علیهم السلام» مخصوصاً امیر‌المومنین«سلام‌الله‌علیه» را بگویند و البته باید اغراق نباشد و بهانه دست مخالفان داده نشود.

همچنین افراد متمکّن، دیگران را اطعام کنند و نهار و شام بدهند، البته بدون اسراف و تبذیر و بهتر از آن، کمک به مستمندان است که باید در این روز بزرگ زیاد باشد، چنانکه همه باید سعی کنند با نماز، دعا و توسّل و اعمال نیک، شباهتی به امیر‌المؤمنین«سلام‌الله‌علیه» داشته باشند.

و آنچه مهمتر از همۀ اینها است، اینکه همه باید گناه نداشته باشند؛ چه در خانه و خلوت و چه در بیرون از خانه و جلوت؛ زیرا امیر‌المومنین«سلام‌الله‌علیه» فرموده اند: «عید روزی است که در آن روز گناه نباشد».

و در پایان عمل به اعمال و مستحبّات عید ‌غدیر که مرحوم محدث قمی«ره» در مفاتیح الجنان به صورت مفصّل نقل کرده است، سفارش می‌شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

جوانی هستم که در همه امور زندگی به بن بست رسیده ام. در درسم در آستانه اخراجی هستم. بیکار هم هستم، فقط کارم خوردن و خوابیدن شده است. نه حوصله کار دارم و نه حال درس و دارم دق می کنم. به بن بست رسیده ام و بعید می دانم قابل اصلاح باشم. چه کنم؟

پاسخ : 
این حالت یأس از هر گناهی بالاتر است. گذشته ها را فراموش کنید و همت و فعالیت و اراده برای اصلاح دست شما است. اگر بیایید در راه حتماً خدا کمک می کند و همه کارها درست می شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

ما جمعی از جوانان در يکی از شهرهای مرزی ايران هستيم که قصد برگزاری مراسم عزاداری حضرت سيدالشّهداء«سلام‌الله‌عليه»را داريم. از اين جهت از جنابعالی استدعا داریم که با توجه به فرارسيدن ماه محرم، توصیه‌های اخلاقی درمورد اهمیت ماه محرم و عزاداری و نيز نحوۀ عزاداری را به ما هدیه کنید.

پاسخ : 
1- عزاداری برای حضرت سیدالشّهداء«سلام‌الله‌علیه»، شعار شیعه و از افضل اعمال و قُربات الهی است و مورد تأكید نبی‌‌اكرم«صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» و حضرات ائمّة هدی«سلام‌الله‌علیهم»بوده است.

2- هدف از عزاداری زنده نگاه‌داشتن تشیع و احیاء فضایل اخلاقی و تقویت روحیۀ ایثار، گذشت، فداكاری و شهادت‌طلبی برای دین خداست و از این جهت هم افضل اعمال و قُربات است.

3- در مجلس عزاداری باید هم سخنرانی و موعظه در خصوص اخلاق، اعتقادات و احکام باشد و هم مصائب اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم» ذکر شود و تعطیلی سخنرانی یا روضه خوانی یا کمرنگ شدن یکی از آنها به صلاح نیست.

4- راه صحیح و مشروع عزاداری، راهی است كه در آن، افراط و تفریط وجود نداشته باشد، بلكه باید به شكل متعارف و به شیوۀ سنّتی كه از سابق به ما رسیده، باشد. همچنین در عزاداری باید از انجام کارهای غیر متعارف که مورد تأیید شرع مقدّس نیست و موجب وهن تشیع و عزاداری است، پرهیز شود.

5- مراقب باشید در مجلس عزاداری شما، احساسات اهل سنّت تحریک نشود و به مقدّسات آنان اهانت نشود که علاوه بر حرمت، برای جلسۀ عزا و برای تشیع مضر است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

همیشه از خدا می‌خواهم که پاکم کند، بعد خاکم کند و این ‌را همیشه و در همه‌حال از او می‌خواهم. آیا گناهان کبیره نیز بخشیده می‌شوند؟ برای بخشیده‌شدن گناهانم باید چه بکنم؟

پاسخ : 
گناه، هرچه بزرگ و هرچه فراوان، اگر بنده جدّاً توبه کند، پروردگار متعال او را می‌آمرزد؛ چنان‌که در قرآن کريم می‌فرمايد:

«يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا»

بنابراين اگر بنده، پشيمانی قلبی داشته باشد و عزم جدّي بر ترک گناه و اصلاح و جبران اعمال بنمايد، توبۀ او پذيرفته می‌‌شود و خداوند متعال پروندۀ او را نابود و پروندۀ سفيد و درخشانی که صفحۀ اوّل آن ثواب توبه است، جايگزين آن می‌کند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

خواهشمندم در‌ خصوص چلّه‌نشینی و روش‌های آن، برای من توضیح دهید.

پاسخ : 
بهترين روش چلّه‌نشينی اين است که انسان با خدای خود تعهّد کند که چهل روز گناه نکند و واجبات را به‌صورت‌کامل به‌جا آورد و در ترک مکروهات و به‌جا‌آوردن مستحبّات نيز کوشا باشد.
اگر کسی چهل روز مداومت جدّی بر اين دستور داشته باشد، کم‌کم برای او ملکه می‌شود و متّقی خواهد شد و به سعادت و رستگاری دنيا و آخرت می‌رسد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مدّتی است كه از خدا حاجتی دارم، ولی به خواسته‌ام نمی‌رسم. حدود پنج ماه پيش شرايطی پيش آمد كه برای خواسته‌ام پافشاری كرده و خيلی دعا كردم، پای سجاده نشستم و گريه كردم. دلم شكسته بود و خيلی ناراحت بودم. تمام روزم آه و ناله بود. بعد از گذشت مدتی خيلی ناباورانه خداوند دعایم را برآورده كرد، خيلی خوشحال شدم، ولی دعاي من نصفه برآورده شد و حاجتی را كه می‌خواستم، كامل اتفاق نيفتاد. ناراحت هستم و نمی‌دانم چه‌كار كنم كه دعاهایم خيلي زود برآورده شود. می‌دانم وقتي دعا می‌كنم نبايد خسته شوم؛ ولي الان حدود ده ماه است كه می‌گذرد و خسته شده‌ام. آخر من چه‌طور دعا كنم تا خدا خوشش بياید و راضی شود و دعاهایم را برآورده كند؟ به خدا می‌گویم اگر دعایم را برآورده نمی‌كنی و راضی نيستی، كاري كن فراموشش كنم. چه بگویم تا خدا حاجت‌ها و خواسته‌هایم را آن‌جوری‌كه می‌خواهم، برآورده كند؟

پاسخ : 
شما دعا کنید و مطمئن باشید دعای شما نتیجه دارد و اگر فعلاً استجابت آن به صلاح نیست، حتماً خداوند متعال، عوض آن را به شما می‌دهد یا بلایی از شما رفع می‌کند و در هرصورت، به‌خصوص در آخرت، شما را راضی می‌کند. مواظب باشید خسته و دلسرد و ناامید نشوید که گناه ناامیدی، بسیار بزرگ و در سرحدّ کفر است؛ بنابراین به دعا و راز و نیاز خود با خداوند ادامه دهید و در دعا، از توسّل به اهل‌بیت«سلام‌الله‌علیهم» کمک بگیرید؛ ولی اصرار بیش‌ازحد روی اجابت دعا نداشته باشید. در قیامت که چشم‌ها بینا می‌شود، خواهید فهمید که چرا دعای شما مستجاب نشده و نیز خواهید دانست که خداوند رحمان و رحیم چه بلاهایی در عوض آن از شما رفع کرده و چه نعمت‌هایی جایگزین استجابت آن دعا کرده است.

با اجتناب جدّی از گناه و با کمک‌گرفتن از نماز اوّل وقت و با مداومت بر ذکر یونسیه: «لا إِلَهَ إِلّا أَنتَ سُبْحَانَكَ إِنِّی كُنتُ مِنَ الظَّالِمِینَ[الأنبیاء، 85]، امید فراوان به رحمت حق‌تعالی داشته باشید و مراقب باشید شیطان حلم شما را نبرد و شما را به ناشکری و ناسپاسی وادار نکند که دراین‌صورت، هم دعایتان مستجاب نمی‌شود و هم گناه کرده‌اید.

افسرده و ناراحت هم نباشید که بسیار مضرّ و خطرناک است. با برقراری ارتباط عاطفی با خداوند متعال، بانشاط و امیدوار و شاد باشید. من هم دعا می‌کنم آنچه به صلاح شماست، واقع شود. ان‌شاء‌الله.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها