0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

بعضي مواقع افكار بدي به سراغم می آيد كه باعث می شود رفتار بدي با همسرم داشته باشم. البته اين افكارم هيچ پايه و اساسي ندارند و بعداً هم پشيمان می شوم، اما وقتي اين افكار سراغم می آيد قدرت مقابله ندارم و ذكر خدا را هم كه می گويم آن موقع اثری ندارد. خواهش می كنم يک راهكار خوب به من ارائه نماييد تا نجات يابم.

پاسخ : 
بسیار خطرناک است و باید با بی اعتنائی و ترتیب اثر ندادن آن را رفع کنید و الا بدانید دردسر بدی در آینده پیدا می شود. از نماز اول وقت با جماعت کمک بگیرید و ذکر «لا اله الا انت سُبحانَکَ إنّی کنتُ مِنَ الظّالِمین» را زیاد بگویید.

منبع: almazaheri.ir

شنبه 13 آبان 1396  6:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چه کنم که مرگ راحت و در حالت طبیعی داشته باشم؟

پاسخ : 
محبت اهل بیت«علیهم السلام» و متابعت از آنها مرگ را آسان می کند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

بنده شنیده ام که اگر فردی ذکر لا اله الا الله را زیاد بگوید با وجود ثواب زیاد باعث فقر مادی می شود. آیا این گفته صحت دارد؟

پاسخ : 
صحّت ندارد، بلكه موجب رفع مشكلات مادی و معنوی می‌شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

احتراماً باعنایت به حلول عید سعید غدیر خم و ضمن عرض تبریک به حضرتعالی درخواست می گردد پیرامون کم و کیف اعمال این روز مبارک رهنمود و ارشاد لازم را بفرماييد.

پاسخ : 
روز عید غدیر بهترین روزها است و عیدی افضل از این عید نداریم و شیعه باید روز غدیر را خیلی اهمیت بدهد، بلکه هفته غدیر داشته باشد. روز عید غدیر باید جشن ها و دید و بازدیدها عالی باشد. البته باید در ضمن آنها گناه نباشد که امیرالمومنین«سلام‌الله‌عليه» را ناراحت کند. بلکه باید مداح‌ها مدح بخوانند و اهل منبر منقبت اهل‌بیت«علیهم‌السلام» مخصوصاً امیر المومنین«سلام‌الله‌عليه» را بگویند. البته باید اغراق نباشد که بهانه دست دشمن داده شود.

و افراد متمکّن ناهار و شام بدهند، البته بدون اسراف و تبذیر، و بهتر از شام و نهار، کمک به مستمندان در این روز باید زیاد باشد.

چنانکه با نماز و دعا و توسل شباهتی به امیرالمومنین«سلام‌الله‌عليه» داشته باشند.

و آنچه مهم‌تر از همه این‌ها است، باید گناه نباشد. چه در خانه و چه در خلوت و چه در بیرون از خانه و میان مردم. و امیرالمومنین«سلام‌الله‌عليه» فرموده‌اند: «عید روزي است که در آن روز گناه نباشد».

مرحوم محدث قمی در مفاتیح الجنان، اعمال عید غدیر را مفصّل نقل کرده است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

با سلام چگونه می توان حب گناه را از خود دور نمود؟ و به آرامش فکری و روحی رسید؟

پاسخ : 
مبارزه می خواهد و به این زودی توقع نداشته باشید. آنچه باید انجام دهید اجتناب از گناه است كه توفیق به شما می دهد منزل بعدی را بروید. از نماز اول وقت با جماعت كمك بگیرید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چگونه می توانیم گناهان اخلاقی را ترک کنیم؟ و از آنها جلوگیری کنیم؟

پاسخ : 
اگر تصمیم بگیرید و شروع کنید خداوند شما را کمک می کند و این وعده خدا است، آن هم در قرآن: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ» «سوره محمد- آیه7»

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

بيست سال است با تمام مسائل زندگي با صبوری کنار آمده ام ولی هفت سال است دچار خصوصيات بدی شده ام از جمله این که بددل شده ام و هيچ اميدی به همکاری شوهرم ندارم . ايشان هيچگونه غرضی در کار ندارد. آنچه از تنفر و بد بينيی و هر گونه رفتار عذاب آور که نشان می دهد رفتاري است که در وجودش ريشه دوانده است.تو را به خدا راهنماييم کنيد که گاهی واقعا از فشار اعصاب فشار خونم تا 18 می رود.

پاسخ : 
باید بی تفاوت باشید، باید ترتیب اثر ندهید، بدانید خطرناک است و گناه آن هم خیلی بزرگ است و دوای آن فقط بی تفاوتی است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

فرق عرفان با اخلاق چیست؟ گاهی بیشتر خود را به خدا نزدیکتر می بینم و گاهی نه، چه کنم تا آن سوز همیشه باشد؟

پاسخ : 
هر کس تقیّد به ظواهر شرع داشته باشد، مرتبه اول عرفان و اخلاق را پیدا می‌کند و در ادامه آن حالت، روح خدا ترسی در او ایجاد می‌شود و کم کم دائمی می شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

4 سال پیش در اثر عملی كه فكرش را نمی كردم مرا متحول كند یكدفعه در عرض 1 روز عوض شدم با این كه اهل نماز و روزه و مقید بودم ولی یكدفعه نسبت همه چیز نظرم عوض شد و بدون اینكه بخواهم مرتبا ذكر می گفتم و اصلا خسته نمی شدم و چنان لذتی می‌بردم از ذكر و نمازم كه نمی خواستم لحظه ای دست بردارم و هیچ چیز را با آنها نمی توانستم عوض كنم. ولی از روی ناچاری و گذران زندگی مجبور بودم كار كنم و وقت برای انجام بسیاری از امور معنوی نداشتم. ولی در هر لحظه كه كاری نداشتم و كسی نبودم دلم پر می زد برای ذكر و نماز و جواب سوالاتم را به طریقی می گرفتم و...، ولی بعد مدتی به تدریج كم شد به طوری كه از سال قبل تمام آن حالت ها را از دست دادم و فقط با یاد آنها گاهی لذت می برم. خواهش می كنم رهنمودی و دعایی بفرمایید تا دوباره مثل قبل شوم.

پاسخ : 
ره رو آن نیست كه گه تند و گهی خسته رود

راه رو آن است كه آهسته و پیوسته رود

تقاضا دارم بر طبق این شعر كه از ائمه هدی«علیهم السلام» روایت شده است عمل كنید. ان شاءالله رستگار شوید. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مشکل بسیار بزرگی داشتم و یک سال دعا و توسل گرفتم تا خداوند بالاخره مشکلم را حل و حاجتم را روا نمود. همچنين نذر کردم که اگر حاجتم روا شد، یک چلّه شکر گزاری خدا را نمایم و گناه نکنم. حال چگونه می توانم شکرش را به جا بیاورم؟ چه کارهایی را در این مدت چهل روز باید انجام دهم؟ چه ذکري بگويم؟ (فقط ذکر الحمدلله را بلدم).

پاسخ : 
گناه نکنید و اگر گناهی آمد، جداً از خداوند عذرخواهی کنید. و «الحمدلله ربّ العالمین» را زیاد بگویید، کفایت از همۀ نذرهای شما می کند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آيا ذکر حاجات دنيوی هنگام دعا کردن اشال دارد؟ من هر وقت در دعا برای خود یا فرزندانم خانه یا وسائل اولیه زندگی و یا ماشین سواری از خداوند می‌خواهم، می‌ترسم این‌طور خواستن خوب نباشد. آیا خواستن این چیزها یعنی میل به دنیا داشتن؟ اگر کار و تلاش بیشتری داشته باشیم تا زندگی راحت‌تری داشته باشیم، خوب است یا نه؟

پاسخ : 
باید از خداوند برای خود و زن و فرزندان، از راه حلال زندگی رفاهی بخواهيم و این مضمون آیه ای است که در قنوت می‌خوانیم: «ربنا آتنا فی الدّنیا حسنة و فی الاخرة حسنة و قنا عذاب النّار».

شنبه 13 آبان 1396  6:52 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من چند وقتي است بعد از گناهاني كه انجام داده‌ام، فكر بازگشت از گناهان و قصد توبه دارم. لطفاً راه توبۀ واقعی را به من نشان دهيد. همچنين به دليل اينکه قبلاً در اينترنت، داستان‌های انحرافی و تحريک آميز می‌خواندم، اکنون افکار شهوت‌انگيز مرا آزار می‌دهند. حتي در محيط خانواده و فاميل نيز با ديدن معمولی افراد، افکار باطل به سراغم می‌آيند. با اين‌كه ازدواج كرده‌ام، باز هم افكار مزاحم رهايم نمی‌کنند. چه کنم؟

پاسخ : 
اگر دست از کارهای گذشته بردارید و پشیمان جدی از گذشته باشید، حتماً خداوند توبۀ شما را قبول می‌کند و راجع به توهّمات که دارید، بی تفاوت باشید و از افکار خوب استفاده کنید تا افکار بد خود به خود برود. سر و کار با مسجد و نماز جماعت و منبرهای خوب داشته باشید و کتاب های دینی خوب مطالعه کنید و از نماز اول وقت کمک بگیرید، حتماً خوب می‌شوید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

با سلام خدمت مرجع عالیقدر و معلّم اخلاق حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری با توجه به نزدیک شدن پایان سال و فرارسيدن عید باستانی ایرانیان سوالاتی را دراین باره ازمحضر معظّم‌له دارم که می‌خواستم منّت نهید و پاسخ را مرقوم بفرمایید پیشاپیش از بذل محبت شما سپاسگذارم. 1- بعضی از روحانیون گرامی عید نورور را قبول نداشته و گرامی داشتن آن را منافات با اسلام می‌دانند لطفاً بفرمایید گرامی داشتن این عید از نظر شرعی چه جایگاهی دارد؟ 2- بهترین اعمال دراین روز و به خصوص در لحظه تحویلِ سال چیست؟ 3- با توجه به پایان سال بهترین کاری که انسان می‌تواند انجام دهد چیست؟ و حسابرسی اعمال که برآن تاکید شده را باید چگونه انجام داد؟ 4- در لحظه سال تحویل بهترین دعا به جز دعا برای فرج آقایمان امازمان «عج الله فرجه الشریف» چیست؟ 5- لطفاً یک نکته اخلاقی در این پایان سال برایمان ذکر کنید تا ان‌شاءالله در سال آینده آن را سر لوحه کارهایمان قرار دهیم؟

پاسخ : 
1- اسلام عزیز آن را امضاء کرده است. لذا محدّث قمی در مفاتیح، در آخر دستورات ماه‌ها، نمازی در آن روز نقل می‌کند و بعد از نماز دعائی و در آن دعا شرافت و کرامت آن عید را نقل می‌کند.

2- خواندن دعای: «یا مقلّب القلوب و الابصار یا مدبّراللیل و النّهار یا محوّل الحول و الاحوال حوّل حالنا الی احسن الحال» بسیار خوب است.

3- جداً حساب سال را و گذشته را بکند و اگر گناهکار است، جداً توبه کند و با حالت توبه وارد سال شود.

5-4- از خداوند متعال با توسل به اهل‌بیت«علیهم السلام» بخواهید در این سال، تقوا و رابطه با خودش و سلامتی و امنیت، مقدّر شما بکند و فرج حضرت ولی‌عصر «ارواحنافداه» انشاءالله حاصل شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

با‌عرض سلام و ادب محضر حضرت آیت الله مظاهری (مد ظلّه العالی) و با آرزوی سلامتی و طول عمر برای آن وجود عزیز برای زیاد شدن محبت و ارادت به ساحت قدسی فاطمه زهرا (سلام الله علیها )چه کنم؟ به نظر حضرتعالی بهترین راه در توسلاتمان به ایشان (سلام الله علیها) چه می‌باشد؟

پاسخ : 
اولاً با زمینه سازی و آن اهمیّت به واجبات و اجتناب از گناه، خود را مهیّا کنيد. بعداً با قرائت قرآن زیاد و هدیه آن خدمت ایشان توجه ایشان را به دست آورید. هر روز زیارت مخصوصه ایشان را بخوانید و از ایشان طلب توجه کنيد. و همه این ها برای کسب دنیا و آخرت نباشد، بلکه برای ایجاد محبّت باشد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

راه‌های ترک غيبت كردن چيست؟

پاسخ : 
فکر مفاسد آن را بکنیم که یکی از مفاسد آن خوردن گوشت مرده است و اهل نظر این خوردن ها را می‌بینند و در روز قیامت همه می‌بینند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها