0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

طریقه صحیح خواستن حاجات از خداوند تبارک و تعالی چگونه است؟ طریقه صحیح خواستن حاجات از پیامبر صلوات الله علیه و ائمه معصومین علیهم السلام چگونه است؟

پاسخ : 
شما اگر از خداوند قادر متعال چيزی را بخواهيد شايسته است، چنانكه توسل به اهل بيت«عليهم السلام» و از این طريق اتصال به خداوند تعالی نيز لازم و شايسته است، زيرا خود خداوند سبحان دستور فرموده است كه ما به وسيله آنان به آستان قدس ربويی برويم«وابتغوا اليه الوسيله» یا«ولله الاسماء الحسني فادعوه بها»

منبع: almazaheri.ir

شنبه 13 آبان 1396  6:38 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

به نام خدا سلام علماء بزرگوار همه شان استاد اخلاق داشتند و برای این که ماهم استاد مشاور در اخلاق و دگر مراحل زندگی داشته باشیم چه کار کنیم؟

پاسخ : 
اجتناب از گناه مخصوصاً گناهان مربوط به زبان داشته باشيد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

برای غلبه بر نفس اماره و کنترل آن می خواستم حضرت آقا راهنمایی های بفرمایند. در ضمن چون مادر بزرگ ما مدتی است با ما زندگی می کند بعضی مواقع ایشان با توجه اشتباه مي کند و اصرار بر آن دارد و من و برادر و خواهرم را ناراحت مي کند. لطفاً راهمنایی بفرمایید که چگونه می توانم بر این کار مسلط شویم.

پاسخ : 
بايد با اجتناب از گناه مسلط بر شيطان درون و برون شد و در مقابل ناملایمات آن خانم بايد صبر كنيد و مواظب باشيد شيطان حلم شما نبرد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چگونه یک برنامه ریزی روزانه برای برطرف کردن رذایل اخلاقی داشته باشیم؟

پاسخ : 
1-اهمیت به واجبات مخصوصاً نماز اول وقت با جماعت.

2-اهمیت به مستحبات مخصوصاً انس با قرآن و نماز شب و خدمت به خلق خدا.

3-اجتناب از گناه مخصوصاً حق الناس نظیر غیبت، تهمت، شایعه و نمّامی.

4-عذر خواهی و توبه و ذکر یونسیه: «لااله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین».

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مدتی است هر چه می کنم از دست قرض راحت نمی شوم و این قرض را نداده به دام قرض دیگری می افتم، هنگام قرض گرفتن شدیداً اذیت می شوم؛ و این‌که از لحاظ روزی هم به سختی دچار شده ام و ادعیه ای که وارده شده می خوانم ولی اثری نمی بینم. از محضر جنابعالی تقاضا دارم راهکاری مرحمت بفرمایید که در مشکلات بخصوص مشکلات و درماندگی های مادی زود اثر باشد.

پاسخ : 
اگر گناه در زندگی شما نباشد و این ذکر را «اللهم اغننی بحلالک عن حرامک و بفضلک عمّن سواک» را زیاد بگویید، نجات پیدا می کنید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

علت این‌که گاهی از انسان های بسیار متدین،با تقوا، اهل تهجد، واجباتی مثل نماز صبح قضا می شود چیست؟ گاه می شود از این‌گونه افراد نماز شب قضا نمی شود ولی ناگهان نماز صبح آنان فوت می شود. چرا؟ حال اگر این اتفاق به صورت غیر عمدی چند مرتبه در سال تکرار شود گناه است؟

پاسخ : 
1)ممکن است برای رفع غرور باشد و اگر چنین باشد از الطاف خفیه خداست و ممکن است در اثر گناه باشد و این احتمال بسیار قوی است.

2)گناه نیست ولی ناراحتی از قضیه باید باشد.

شنبه 13 آبان 1396  6:46 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

با سلام می‌خواستم از حضرت آیت الله بپرسم آیا گرفتاری‌ها و مشکلات زندگی دنیوی برای همه هست‌؟ من به ظاهر بعضی‌ها که نگاه می‌کنم می‌بینم هیچ مشکلی ندارند و خیلی خوشبخت هستند‌. مختصری در این رابطه مرا راهنمایی کنید.

پاسخ : 
همه گرفتاری دارند، بعضی با صبر و استقامت خود را نمی بازند، ولی بسیاری خود را می‌بازند و پاداش نمی‌توانند بگیرند. شما صبر و استقامت داشته باشید و ناشکری نکنید تا خداوند به شما پاداش عنایت کند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

در برخی موارد صله رحم نه تنها موجب شادمانی برخی از بستگان نمی‌گردد بلکه موجب ناخرسندی آنان نیز می‌شود و در مواردی این ناخرسندی را (حتی برای یک بار رفت و آمد در سال) با صراحت بیان می‌نمایند. در این گونه موارد حکم شرعی رفت و آمد یا قطع رفت و آمد چیست؟

پاسخ : 
دراین گونه موارد صله رحم لازم نیست، بلکه اگر توهین باشد جایز نیست.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

طبق سفارش بزرگان دین و سنت حسنه‌، صله رحم و به دیدار بزرگان رفتن بايد باشد، اگر در یکی از دیدارها با یکی از خانواده‌های نزدیک که نرفتن به منزل آنها بی‌احترامی محسوب می‌شود، در خانه آنها زنی باشد که بدون حجاب یعنی بدون روسری در مجلس حاضر باشد، رفتن به خانه این شخص چه حکمی دارد؟

پاسخ : 
بنابر آنچه نوشته‌اید، به اندازه ضرورت جایز است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

نظر حضرتعالی درباره سنت ایرانی شب یلدا چیست؟

پاسخ : 
يك سنّت ملی است و به طور متعارف برگزار كردن، اگر احتمال مفسده در آن نباشد جایز است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

برخی از افراد فامیل ما اهل نماز نبوده و اعتقادی به قیامت ندارند و اهل خوردن شراب نیز می‌باشند. آیا رفت و آمد با اینها اشکال دارد؟

پاسخ : 
رفت و آمد، به اندازه ضرورت‌ و به اندازه‌ای که قطع رحم نباشد، جايز است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

در دوران كودكی، پولی از كسی برداشته‌ام و نمی‌توانم آن را به او بگويم، وظيفه‌ام چيست؟ آيا می‌توانم از طرف او صدقه بدهم؟

پاسخ : 
بايد به هر طريقی كه ممکن است، پول را به او برسانيد و لازم نيست بگوييد بابت چه چيز است و حتی می‌توانيد به وسيله‌ی شخص ديگری، به او برسانيد و يا به حساب بانكی او واريز كنيد. و اگر ممكن نيست از بابت رد مظالم به حاکم شرع بدهيد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من دل کسی را رنجانده‌ام و با یک عملی ناراحتش کرده‌ام. چگونه این ناراحتی را از خودم دور کنم؟

پاسخ : 
اگر می‌توانيد دل او را به دست آوريد والا به او دعا كنيد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

روایات بسیاری وجود دارد که عموم مردم را از تفکر و تعقل پیرامون ذات الهی نهی می‌نماید. برخی معتقدند این نهی اولاً ارشادی است و ثانیا ویژه کسانی است که در مباحث عمیق عقلی مهارت کافی ندارند. آیا این نظریه و اعتقاد صحیح است یا خیر؟

پاسخ : 
نهی ارشادی است، زیرا ممکن که یک تجلّی فعلی از ذات ربوبی است، چگونه می‌تواند تسلّط وجوی به ذات مقدّس پیدا کند تا آن را به طور برهان یا شهود درک کند. بلکه ما کنه وجود ممکن را هم نمی‌توانیم بشناسیم. لذا فلاسفه در حالی که وجود را اظهر می‌دانند ولی کنه آن را اخفی می‌دانند و به قول فلیسوف عزیز ما مرحوم سبزواری: «ظهوره من اعرف الاشیاء و کنهه فی غایة الخفاء»

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مادرم بسیار بددهن و اهل دروغ و تهمت و توهین می باشد. به نحوی که کسی از او رضایت ندارد و مردم از ترس تهمت با او مدارا می کنند و اصلاً فرزند برایش مهم نیست و فقط منافع خود را در نظر می گیرد، به نحوی که بین من و خانواده همسرم ناراحتی بزرگی ایجاد کرده و مایه سرشکستگی بنده شده است. نمی دانم دیگر با او چگونه رفتار کنم؟ زيرا اصلاً اصلاح پذیر نمی باشد. خسته شدم، واقعاً تا سرحد مرگ مرا و برادرانم را آزار می دهد. لطفاً مرا راهنمايي فرماييد.

پاسخ : 
باید با او مدارا کنید و بدانید پاداش می گیرید و عاقبت به خیر می شوید. می توانید رفت و آمد با او را کم کنید ولی قهر و بدزبانی و اذیت جایز نیست. و قرآن امر می کند با این گونه افراد مدارا کنید و تا می توانید به او خوبی کنید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها