0

استفتائات آیت الله مظاهری

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله مظاهری

پرسش : 

منكوحه غير مدخوله‌، در دوران‌ عقد از شوهر اوّل‌ طلاق‌ می‌گيرد سپس‌ با مرد ديگری كه‌ دارای دو فرزند از زن‌ مطلّقه اوّل‌ است‌ ازدواج‌ می‌كند و به‌ مدّت‌ پنج‌ سال‌ به‌ ادّعای زوجه‌، و دو سال‌ و نيم‌ به‌ ادّعای زوج‌، در زير يک سقف‌ زندگی مشترک داشته‌اند. پس‌ از گذشت‌ مدّت‌ فوق‌، مرد مدّعی می‌شود كه‌ زن‌ ازدواج‌ اوّل‌ خود را (كه‌ غير مدخوله‌ هم‌ بوده‌) از او كتمان‌ داشته‌ است‌ و از اين‌ طريق‌ فريب‌ در ازدواج‌ نموده‌، تقاضای فسخ‌ نكاح‌ به‌ جهت‌ تدليس‌ را دارد. 1) بر فرض‌ اين‌ كه‌ زن‌ ازدواج‌ اوّل‌ خود را به‌ مرد نگفته‌ باشد، با توجّه‌ به‌ وضعيّت‌ خود مرد (كه‌ سابقاً همسر داشته‌ و از او نيز دو فرزند دارد) آيا تدليس‌ تحقّق‌ يافته‌ يا نه‌؟ 2) آيا كتمان‌ ازدواج‌ اوّل‌، تحت‌ شرايط‌ سؤال‌ اوّل‌، باعث‌ فقدان‌ صفت‌ كمالی در زن‌ است‌؟ 3) با توجّه‌ به‌ گذشت‌ مدّت‌ زندگی مشترک در شرح‌ مسأله‌، آيا حق‌ّ فسخ‌ وجود دارد؟

پاسخ : 
حق‌ّ فسخ‌ ندارد و اگر بخواهد جدا شود بايد طلاق‌ بدهد.

منبع: almazaheri.ir

پنج شنبه 11 آبان 1396  7:01 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

جاری شدن‌ صيغه عقد در ايّام‌ محرّم‌ و صفر چه‌ حكمی دارد؟ (بدون‌ اين‌ كه‌ مراسم‌ جشنی گرفته‌ شود و فقط‌ منظور محرم‌ شدن‌ دختر و پسر باشد). 1) از لحاظ‌ فقهی، اخلاقی و عرفی چه‌ حكمی دارد؟ اگر به‌ واسطه به‌ تعويق‌ افتادن‌ عقد ـ به‌ علّت‌ تلاقی با محرّم‌ و صفر ـ اين‌ دو جوان‌ از لحاظ‌ روحی و يا درسی و يا .... خسارتی ببينند مثلاً به‌ گناه‌ بيفتند و يا افت‌ شديد تحصيلی پيدا كنند و يا ....، آيا اين‌ به‌ تعويق‌ انداختن‌ عقد از لحاظ‌ فقهی جايز می‌باشد؟

پاسخ : 
اشكال‌ ندارد مخصوصاً اگر ضرورتی هم‌ در ميان‌ باشد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

در خصوص‌ امر ازدواج‌، بنده‌ قبلاً كارهای ناشايسته بسياری انجام‌ داده‌ام‌ (از قبيل شيطونی‌هايی كه‌ در كوچه‌ و خيابان‌ و مسير مدرسه‌ و ولگردی و ...) سؤال‌ اين‌ است‌ آيا بايد اين‌ امور را نيز به‌ دختری كه‌ می‌خواهم‌ با او ازدواج‌ كنم‌ بگويم‌؟

پاسخ : 
لازم‌ نيست‌ بلكه‌ جايز نيست‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

عقد موقّت‌ شش‌ ماهه‌ خوانده‌ شده‌، دو ماه‌ آن‌ گذشته‌ و بدون‌ آن‌ كه‌ شوهر بقيه مدّت‌ را ببخشد عقد دائم‌ خوانده‌ شده‌، اين‌ چه‌ صورتی دارد؟

پاسخ : 
عقد دائمی در عقد موقّت‌ اشكال‌ ندارد و صحيح‌ است‌.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

می‌خواستم‌ متأهّل‌ شوم‌ امّا پدرم‌ قبول‌ نكرده‌ و گفتند دستم‌ خالی است‌ بايد مدّتی صبر كنی تا چيزی دستم‌ بيايد و بتوانم‌ خرج‌ عروسی تو را كفايت‌ كنم‌، برای من‌ هم‌ سخت‌ است‌ چون‌ به‌ گناه‌ می‌افتم‌ البته‌ نه‌ گناهی كه‌ به‌ فعل‌ و عمل‌ باشد بلكه‌ گناه‌ فكری اذيّتم‌ می‌كند و هر كاری كردم‌ نتوانستم‌ گناه‌ فكری را از خودم‌ دور كنم‌.

پاسخ : 
فعلاً عروسی نكنيد و با فكر نكردن‌ و خود را مشغول‌ به‌ درس‌ نمودن‌ (منصرف‌) از ازدواج‌ (منصرف‌) شويد تا خدا فرج‌ برساند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

معيار اسلام‌ برای ازدواج‌ چيست‌؟ و از كجا بدانم‌ جوانی كه‌ به‌ خواستگاريم‌ آمده‌ اين‌ معيارها را دارد؟

پاسخ : 
معيار اسلام‌ در ازدواج‌ دين‌ و اخلاق‌ است‌ و اگر كسی به‌ خواستگاری شما آمد با تحقيق‌ و صحبت‌ با او می‌توانيد معيار اسلام‌ را به‌ دست‌ آوريد، كسی كه‌ دين‌ و اخلاق‌ داشته‌ باشد محبّت‌ به‌ اهل‌ بيت‌ دارد و همين‌ مقدار كفايت‌ می‌كند.

پنج شنبه 11 آبان 1396  7:02 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آیا هیچ راه شرعی و قانونی (به جز ازدواج) وجود دارد که دو جوان روابط مشروع با هم داشته باشند؟ آیا در اسلام چیزی به نام صیغه خواهر و برادری وجود دارد؟

پاسخ : 
راهی نیست و صیغه خواهر و برادری در اسلام نیست.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

مردی که همسر دائم دارد اگر بخواهد همسر دومی را به عقد موقت خود در بیاورد آیا شرایطی دارد یا خیر؟

پاسخ : 
کسی که زن دارد سزاوار نیست از این کارها بکند و زندگی را تلخ کند که تلخی را رفع کردن، کاری بسیار مشکل است. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چرا در فقه اسلامی مرد متأهل با عقد دائم می تواند بدون اجازه و اطلاع همسرش عقد موقت با زن دیگری داشته باشد؟ آیا این مجوز به اشاعه بی بند و باری و سست شدن نظام خانواده و جامعه در لوای شریعت اسلام نمی شود؟ دلیل این مجوز چیست؟

پاسخ : 
ازدواج موقت نظير ازدواج دائم در شرايط خاصی است و آنچه در فقه آمده است، نه آنچه شما نوشته ايد، عين صلاح جامعه است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من دختری 18 ساله هستم و در حال حاضر شرايط ازدواج دايم ندارم و می‌دانم پدرم با ازدواج موقت من مخالف است آيا در صورتی كه امكان گناه برايمان وجود داشته باشد می‌توانم بدون اذن او با پسری فقط در حد بوسه و نوازش ازدواج موقت كنم؟

پاسخ : 
جایز نیست و باید بدانید این گونه کارها، مفسده دارد و عفت شما در معرض خطر واقع می شود. و چه بسیار از ازدواجها در اثر این گونه کارها منجر به طلاق شده و آبروی خانواده ریخته شده است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

چه کنیم تا خدا ما را موفق به ازدواج با دختری پاکدامن بکند؟

پاسخ : 
اگر خود پاک دامن باشید و از خداوند دختر پاکدامنی را بخواهید و دنبال تجمل گرایی نباشید، خداوند دختر پاک دامنی را به شما می دهد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

دختری هستم که به تازگی ازدواج کرده ام، می خواستم بدانم دوره نامزدی يک ماهه من که شامل صحبت مستقيم و لبخند بوده، آيا دارای اشکال بوده است؟

پاسخ : 
گذشته گذشته است، راجع به وضع فعلی به فكر شوهرداری باشيد و با نامحرم مواظب باشيد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

من و خانواده ام مذهبی هستيم. مردی مذهبی به خواستگاری ام آمده و برای من تعریف کرد که در گذشته مدتی دین گریز بوده و حتی چند بار مشروبات الکلی خورده است، اما اکنون توبه کرده است. این مسئله را نه خانواده او می داند و نه خانواده من و من می دانم شرب خمر برای دو خانواده توجیه نشدنی و غیر قابل گذشت است. من واقعاً درمانده ام. نمی دانم باید حال فعلی او را لحاظ کنم یا گذشته اش را در نظر بگيرم؟

پاسخ : 
حال فعلی او مناط است و او نباید به شما گفته باشد و شما هم باید فراموش کنید.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

از آشنایی با دختری چنان مهرش به دلم نشسته که هیچ گونه نمی توانم رها شوم، تا حالا خیلی کارها کرده‌ام ولی باز انگار طلسم شده‌ام، انگار مهر و محبّت او جای خدا و همه چیز را در دلم گرفته و باعث نابودی من می شود. دارم نابود می‌شوم. چه کنم که مهرش را از دلم بیرون کنم؟

پاسخ : 
باید عشق او را فراموش کنید و الا دنیا و آخرت شما را نابود می کند و اگر جداً بخواهید می توانید. از نماز اول وقت کمک بگیرید، از تقوای الهی کمک بگیرید، امیدوارم خداوند به شما کمک کند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

متأسفانه پدر بنده پشت سر شوهرم غیبت می‌کنند. اگر شوهرم من را از حضور در این در جلسه منع کند باید اطاعت کنم؟

پاسخ : 
شما بايد بتوانيد با تلطّف و مهربانی هر دو را راضی کنيد و اختلاف بين آنها را رفع کنيد، امّا اگر جداً شوهر راضی نباشد، رفتن شما به آنجا بيش از حد ضرورت جايز نيست.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها