قهوه سبز در واقع همان دانه کال و سبزرنگ قهوه معمولی است که بسیاری از قرصهای لاغری و مکملهای خوراکی رژیمی از جمله قرص قهوه سبز از آن تهیه میشوند.
قهوه سبز نسبت به قهوه معمولی کافئین کمتری داشته و طعم ملایمتر و سبکتری دارد و بیشتر شبیه به یک دمنوش گیاهی است. کافئین موجود در قهوه سبز حدود 20% است اما مقدار کلروژنیک اسید آن نسبت به قهوه معمولی بیشتر است.
کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که هم در قهوه سبز و هم قهوه معمولی وجود دارد و به عنوان یک آنتیاکسیدان، باعث ازبینبردن عوامل ایجادکننده التهاب در سیستم عصبی میشود. این ماده همچنین برای افراد مبتلا به یبوست مانند ملین عمل میکند.
جلوگیری از فشار خون:
همانطور که پیشتر گفته شد، میزان کافئین موجود در قهوه معمولی نسبت به قهوه سبز بیشتر و کلروژنیک اسید آن کمتر است. به طور کلی، کافئین باعث افزایش فشارخون شده و انرژی در دسترس بدن را افزایش میدهد و به دنبال آن، ضربان قلب و فعالیت سیستم قلبی-عروقی نیز افزایش مییابد. کلروژنیک اسید اما باعث کاهش فشار خون میشود. پس در صورتیکه به بیماری فشارخون مبتلا هستید از قهوه سبز استفاده کنید.
کنترل قند خون:
کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز، جذب گلوکز غذا توسط رودهها را کاهش و جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچهها را افزایش میدهد. هر دو این موارد منجر به کاهش گلوکز خون شده و در نتیجه قند خون را کاهش میدهند.
قهوه سبز لاغری:
علت استفاده از قهوه در رژیمهای لاغری، وجود کافئین در این نوشیدنی است زیرا این ماده متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا برده و باعث چربیسوزی و جلوگیری از تجمع چربی در بدن میشود. بنابراین نوشیدن قهوههای بدون کافئین تاثیری بر تناسب اندام و لاغری نخواهد داشت. از آنجا که قهوه سبز تنها 20% از کل کافئین موجود در قهوه معمولی را داراست، نمیتواند به اندازه قهوه معمولی برای فرآیند چربی سوزی موثر باشد. به عبارت دیگر نوشیدن قهوه سبز معجزه نمیکند اما بی تاثیر نیز نیست.
مواد لازم برای دمکردن قهوه سبز
قهوه سبز 50 گرم
آب سرد 350 میلیلیتر
قهوهجوش
از آنجا که قهوه سبز مانند قهوه معمولی تفت داده نمیشود، دانههای آن کمی سفتتر از قهوه معمولی هستند و سختتر آسیاب میشوند. پس ابتدا دانههای قهوه سبز را آسیاب کرده و پودر قهوه سبز را با آب سرد مخلوط کنید.
سپس مخلوط را داخل قهوهجوش ریخته و حدود 15 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
قهوه جوشیده را کنار بگذارید تا خنک شود. در این مرحله هر چقدر که قهوه بیشتر بماند، خوشطعمتر خواهد شد. پس از این مدت، قهوه را از صافی رد کرده و مصرف نمایید.
میتوانید کمی عسل به قهوه سبز اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند