0

مشکلات احتمالی در دوران بارداری

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

مشکلات احتمالی در دوران بارداری

 

مشکلات احتمالی در دوران بارداری – قسمت اول


تکرر ادرار
از میان دلایل متعدد برای افزایش ادرار در بارداری مهم ترین دلیل کاهش ظرفیت مثانه به علت فشار رحم بزرگ شده است. عامل دیگری که در افزایش ادرار نقش دارد ، مصرف بیش از حد مایعات است معمولا مادران باردر به علت برطرف ساختن یبوست و یا درمان عفونت های دستگاه ادراری بیش از نیاز خود از مایعات استفاده میکنند.
تکرر ادرار ممکن است به خودی خود ناشی از عفونت دستگاه ادراری باشد اما برای اثبات این ادعا باید کشت ادرار انجام شود.
عفونت دستگاه ادراری
ممکن است دستگاه ادراری در طول بارداری مکررا دچار عفونت گردد. مسلما این بیماری برای مادر بسیار آزار دهنده است. کند شدن نسبی جریان ادرار از کلیه ها به مثانه در طول بارداری عاملی است که خانم ها را مستعد عفونت ادراری می کند و در درمان آن نیز اختلال به وجود می آورد.
عفونت می تواند در قسمت پایین دستگاه ادراری ( مثانه و پیشابراه) ، یا قسمت بالایی آن ( میزنای و کلیه ها ) یا هر دو رخ دهد. ابتلای قسمت بالایی دستگاه ادراری به وسیله نشانه هایی چون تب ، تب و لرز ، تهوع ، استفراغ و درد شکم یا پهلو تشخیص داده میشود اما علامت های قسمت پایینی ( سیستیت) تکرر ادرار همراه با درد و سوزش است.
عفونت قسمت بالایی دستگاه ادراری مشکل جدی تری به شمار می آید زیرا درمان به وسیله آنتی بیوتیک های خوراکی که معمولا برای بیماران مبتلا به عفونت قسمت پایین دستگاه ادراری تجویز میشود ممکن است برای درمان این بیماری کافی و مناسب نباشند و مادر نیاز به درمان داخل وریدی گردد.
تشخیص بیماری های ادراری نیاز به تجزیه و کشت ادرار دارد . مشاهده نشانه های بالا و حضور گلبول های سفید همراه با باکتری در ادرار دلیل کافی برای ابتلای به این نوع عفونت و شروع برای درمان است.
درمان عفونت دستگاه ادراری تنها با تجویز آنتی بیوتیک صورت می گیرد. درمان به وسیله آنتی بیوتیک در چند روز یا یک دوره کوتاه برای درمان عفونت ادراری قسمت پایینی دستگاه ادراری در خانم های باردار و در عفونت های بدون نشانه در طول بارداری کافی است اما هنوز به اندازه کافی برای عفونت های مثانه دارای نشانه در بارداری مطالعه نشده است.

 

درد در قسمت پایینی شکم و ران ها
درد در گوشه های پایینی شکم مخصوصا در سمت راست در بارداری بسیار شایع است و تصور می شود دلیل ان کشیده شدن ماهیچه های رحمی به خصوص رباط ها باشد. این درد گاهی با عنوان سندرم رباط نیز شناخته شده است که معمولا در حدود بیست هفته پس از لقاح ظاهر میشود و باید آن را از درد آپاندیسیت ( التهاب کیسه صفرا) ، سنگ کلیه ، عفونت دستگاه ادراری ، فتق و دیگر اختلال ها تمیز داد.
این دردها با حرکت مادر شدید تر میگردد و معمولا زمانی که یک خانم دراز میکشد به سمت دردناک خود می چرخد افزایش می یابد. این سندرم معمولا با تب ، کاهش اشتها ، تهوع ، استفراغ ، اسهال یا نشانه های ادراری نیست. در معاینه فیزیکی با فشار بر روی قسمت دردناک هیچ حساسیتی دیده نمیشود.
تصور می شود بیحسی یا درد در قسمت جلو و بالای ران در نتیجه فشار رحم بر روی عصبی که نزدیک به ران و روی کناره استخوان لگن قرار دارد باشد. بیحسی در ران اغلب میتواند با دراز کشیدن روی پشت یا به پهلو ، خصوصا روی قسمت بیحس یا دردناک تسکین یابد. این اختلال معمولا پس از زایمان به خودی خود از بین می رود.
گاهی تشخیص آپاندیسیت در بارداری دشوار است زیرا در بارداری نیز درست مانند آپاندیسیت کاهش اشتها ، تهوع و استفراغ متداول است. علاوه بر این هنگامی که رحم بزرگ می شود آپاندیس را به طرف بالا و خارج از وضعیت عادی خود در قسمت راست و پایین شکم می راند.
این حالت تشخیص را مشکل میسازد و همچنین همانطور که در آپاندیسیت وجود دارد در بارداری نیز افزایش نسبی گلبول سفید خون شایع است.
پزشکی که مشکوک به آپاندیسیت است باید قاطعانه عمل کند تا قبل از پارگی آپاندیس آن را تشخیص دهد.
گاهی در اواخر بارداری در حلقه لگن خاصره درد و احساس جدا شدن حس می شود که مربوط به نرم شدن رباط هایی است که استخوان ها را کنار هم نگه می دارند و در طول زایمان به لگن اجازه می دهند که باز شود.
روش درمانی خاصی جز جلوگیری از فعالیت هایی که میتواند فشار را شدت ببخشد وجود ندارد. در برخی موارد نادر استخوان های پوبیس عملا از هم جدا میشوند. این حالت نیاز به درمان دارد.
درد در قسمت بالایی شکم
اگر دردی در قسمت بالایی شکم احساس می کنید باید با پزشک تماس بگیرید. دلایل متعددی برای این درد وجود دارد ، شامل سنگ کیسه صفرا ، سوزش سر دل و پراکلامپسی.


منبع : کتاب راهنمای جامع برای 9 ماه انتظار

سه شنبه 18 مهر 1396  10:52 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مشکلات احتمالی در دوران بارداری

 

مشکلات احتمالی در دوران بارداری – قسمت دوم


فیبروم (  Fibroids)
فیبروم تومور خوش خیم رحم است که با بالاتر رفتن سن خانم ها شایع تر می گردد. در طول بارداری معمولا اندازه فیبروم افزایش می یابد و با این که اغلب هیچ نشانه ای ندارد اما گاهی میتواند به تدریج آزار دهنده و یا عامل اختلال های گوناگونی گردد.
برای مثال اندازه فیبروم ممکن است به طور ناگهانی افزایش یابد و موجب درد شود. افزایش اندازه تومور معمولا به خاطر خونریزی داخل تومور است و این مشکل فقط با گذشت زمان برطرف میشود.
فیبروم ممکن است رحم را بزرگتر از آن چه که باید در بارداری باشد نشان دهد و بدین ترتیب موجب اشتباه در محاسبه سن بارداری گردد. فیبرومی که تا این اندازه بر ظرفیت رحم تاثیر دارد میتواند موجب سقط جنین گردد.
فیبروم هایی که در قسمت پایینی رحم قرار می گیرند ممکن است مانع وضع حمل طبیعی باشند اما این موارد بسیار نادر است . به طور کلی اندازه و تعداد فیبروم ها بعد از زایمان به طور مشخصی کاهش می یابند . در طول بارداری میتوان فیبروم را با سونوگرافی تشخیص و آن را از دیگر توده های لگنی تمیز داد.
ریزش مو
ریزش مو که در نتیجه وقفه رشد در فولیکول های مو است ، یکی  از مشکلات شایع خانم ها در بارداری است. خوشبختانه این مسأله با این که ممکن است حتی تا یک سال نیز ادامه داشته باشد ، موقتی است. در زمان بارداری فولیکول های مو از وضعیت رشد به مرحله استراحت می رسند. تا سه ماه بعد از زایمان نیز ممکن است با شانه کردن مو دچار ریزش گردد.
یبوست
کاهش دفعات دفع مدفوع و مدفوع سفتی که دفع آن سخت است اغلب در بارداری دیده میشود. به همین دلیل در این دوره ممکن است بواسیر تشدید شود. یبوست را میتوان با افزایش مقدار مایعات و فیبر ( شامل میوه و سبزیجات تازه و خام ، سبوس و غیره ) در رژیم غذایی و ورزش درمان نمود.
مسهل هایی چون پسیلیوم نیز مفید هستند. به خاطر داشته باشید تنها زمانی از مسهل هایی مانند سنا و بیزاکودیل مصرف کنید که استفاده از تمام موارد دیگر بی حاصل بوده باشد. استفاده از این نوع مسهل ها تنها در مدت زمان کوتاهی مجاز است.

واریس و بواسیر
در بارداری ابتلای رگ ها به واریس در پاها ، مقعد (بواسیر ) و فرج شایع است. به نظر می رسد بروز این مشکل در خانم هایی که در خانواده آنها چنین مشکلی شایع است بیشتر دیده میشود. فشار رحم باردار روی سیاهرگ بزرگی که خون را از پشت به طرف قلب می برد عامل اصلی ابتلا به واریس در دوران بارداری است.
در خانم هایی که از درد شکایت دارند میتوان درد را با بالا نگه داشتن پاها و استفاده از جوراب های ساق بلند کشی ( ساپورت ) تسکین داد.
گاهی در بواسیر شکاف های دردناکی ایجاد شده و دچار خونریزی میشود. با استفاده از حمام نشسته در آب گرم ، کرم های روانساز ، شیاف و اجتناب از فشار آوردن هنگام دفع مدفوع میتوانید از بروز چنین مشکلی پیشگیری کنید.
باقی ماندن خون در بواسیر میتواند بسیار دردناک باشد به همین دلیل باید لخته خون را با بیحسی موضعی برداشت. اگر خونریزی ادامه پیدا کرد و یا فرو بردن بواسیر به داخل ممکن نباشد یا بواسیر عفونی شده باشد ممکن است تنها جراحی برای برداشتن هموروئید جوابگو باشد.
این حال در بارداری بسیار نادر است . هنگام بارداری بستن بواسیر یا تزریق مایعاتی که لخته خون را حل کنند از اقدامات موثر به شمار می آیند که بر جراحی ترجیح دارند.
رگ های مبتلا به واریس در فرج نیز ممکن است با فشار معکوس به وسیله یک بالشتک ابری که به وسیله یک بند در جای خود نگه داشته میشوند کنترل شده و دردشان تسکین یابد.
در اغلب خانم ها بواسیر هنگام وضع حمل تشخیص داده میشود اما به دلیل این که معمولا بواسیر در خانم ها پس از وضع حمل بهبود می یابد در صورت امکان باید درمان به وسیله جراحی به تاخیر انداخت مگر این که ضرورت این کار کاملا آشکار شده باشد.
سرگیجه
حالت سرگیجه در طول بارداری ، مخصوصا زمانی که زن پس از مدتی دراز کشیدن سریعا بلند می شود عمومیت دارد. این مسأله تا اندازه ای مربوط به تاخیر در بازگشت خون به قلب به خاطر فشار رحم روی رگ های شکم است. زمانی که خون پمپ شده از قلب کافی نباشد سرگیجه بروز می کند. بهتر است در دوران بارداری همواره به آهستگی از حالت خوابیده بلند شوید.

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 18 مهر 1396  10:53 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مشکلات احتمالی در دوران بارداری

 

مشکلات احتمالی در دوران بارداری – قسمت سوم


انقباض عضله پا
اسپاسم های دردناک ماهیچه های پشت پا ، مخصوصا شب ، مشکل حدود نیمی از خانم های باردار است. دلیل این ناراحتی شناخته شده نیست. اقدام های درمانی شامل ماساژ و نرمش های کششی به صورت خم کردن پا و رو به بالا از ناحیه زانو میتواند درد را تسکین بخشد.
بهتر است در زمان دراز کشیدن روی تخت از قرار داد پاهایتان در زیر بدن خودداری کنید. تاثیر رژیم غذایی و مکمل های کلسیم در درمان این مشکل هنوز به اثبات نرسیده است.
پایین افتادن رحم به داخل محوطه لگن
پایین افتادن رحم احساسی است که خانم ها در طول آخرین هفته های بارداری تجربه می کنند. پایین افتادن رحم با کوتاه تر شدن تنفس ، کاهش فشار در شکم ، احساس افتادن نوزاد ، افزایش فشار در لگن ، افزایش درد پشت و غالبا تکرر ادرار و یبوست یا تشدید بواسیر و واریس ساق پا و احتمالا اشکال در راه رفتن همراه است.
در این مورد نمیتوان کار زیادی انجام داد به جز این که بدانیم این وضعیت نشانه قریب الوقوع بودن زایمان است و باید با ناراحتی های آن مدارا کنیم.
سوزش سر دل
ترش کردن مشکل عمومی خانم های باردار است و به دلیل رفلاکس اسید معده به داخل ازوفاژ ( مجرای عبور غذا ) به وجود می آید. از عواملی که در سوزش سر دل نقش دارند میتوان به فشار دستگاه های داخل شکمی به خاطر بزرگ شدن رحم ، بلند شدن شکم بروی رحم ، اختلال در کارکرد دریچه بین ازوفاژ و معده اشاره کرد.
با خوردن مقدار کمی غذا در هر وعده ، افزایش تعداد وعده های غذایی و اجتناب از دراز کشیدن بلافاصله پس از خوردن غذا میتوان این مشکل را تا حدی بر طرف نمود اما اگر این اقدامات موثر نبود با استفاده از آنتی اسید در آخر هر وعده میتوان از سوزش سردل پیشگیری کرد.
اگر آنتی اسید نیز موثر نبود در حال حاضر رقیق کننده های اسید هیدروکلریک ( 0.1 میلی لیتر در 10 میلی لیتر شربت ) موجود است که میتواند سودمند باشد.
اگر این نشانه هر بار هنگام دراز کشیدن مادر باردار ایجاد میشود میتوان سر تخت را کمی بالا برد تا اسید با کمک جاذبه زمین به معده باز گردد.

 



ادم
ادم یا انباشت مایع در بافت با مشاهده ورم در اندام ها تشخیص داده میشود و در بارداری عادی است. ادم ساق و کل پا در سه ماه سوم بارداری بسیار متداول و با افزایش فشار سیاهرگی در اندام های پایینی در نتیجه فشار رحم روی سیاهرگ بزرگ جمع کننده ون در حفره شکم به وجود می آید.
این حالت درست مشابه با ورم در ساعد و دست زمانی است که تورنیکه دور قسمت بالایی بازو محکم بسته میشود با بزرگ شدن رحم ، این اندام درست مانند تورنیکه عمل میکند.
اگر کسی در طول روز مرتب بنشیند و یا بایستد ، نیروی جاذبه نیز به این پدیده کمک میکند. بسیاری از خانم های باردار می گویند در اواخر روز حلقه ازدواجشان تنگ می شود و صورتشان پف می کند. این علائم نشان دهنده تجمع مایع در قسمت بالایی بدن است. گاهی ادم به همراه وزن بالا در طول سه ماهه سوم بارداری میتواند نشان دهنده مشکلات جنین و مسمومیت حاملگی باشد.
ادم اغلب آزار دهنده است اما میتوان آن را با بالا بردن پاها تا حدی برطرف کرد. بهترین روش درمان دراز کشیدن به پهلوی چپ برای یک ساعت و یک تا دو بار در روز است ( این کار به ریخته شدن خون به سیاهرگ کمک میکند.)
استفاده از جوراب واریس نیز در کاهش ورم موثر خواهد اما برای برخی از خانم ها این جوراب ها بسیار ناراحت کننده است گرچه به نظر می رسد منفعت استفاده از جوراب بر ناراحتی آن می چربد. ادم گاهی همراه با مسمومیت حاملگی است. در این حالت پروتئین در ادرار ظاهر می شود و فشار خون نیز بالا می رود.


التهاب دهانه رحم
عفونت دهانه رحم در بارداری عمومیت دارد و کاندیدیا آلبیکانز ( Candida Albicans ) ، نوعی مخمر عامل اصلی این عفونت است. نشانه های عفونت میتواند خارش ، سوزش و ترشح دهانه رحم باشد. در مشاهده دهانه رحم به وسیله اسپکولوم ، مخمر عامل عفونت شبیه به پنیرک سفید رنگ در دهانه رحم کاملا مشخص است.
مطالعات میکروسکپی نمونه ، ساختار شاخه ای متعددی از مخمر تازه متولد شده را نشان می دهد. برای درمان از داروهای موثر ضد قارچ میتوان به صورت موضعی استفاده نمود.
اگر ابتلا به قارچ هنگام زایمان نیز وجود داشته باشد ممکن است نوزاد در طول وضع حمل با عامل عفونت در دهانه رحم آلوده شده و این قارچ بر روی دهان او تاثیر بگذارد. در این صورت نوزاد به بیماری به نام برفک مبتلا خواهد شد.
نمونه بردار از دهانه رحم که اغلب در ماه های انتهایی بارداری انجام می شود معمولا به این دلیل است که عفونتی را که ممکن است آنقدر موجب ناراحتی خانمی نباشد اما میتواند در نوزاد موجب بیماری شود را تشخیص دهیم.
از عوامل دیگر التهاب در خانم های باردار ( و همچنین خانم های غیر باردار ) میتوان به اورگانیسم های تک یاخته ای و باکتری های بی هوازی ( برای زندگی نیاز به هوا ندارند .) اشاره کرد.
این عفونت ها به کمک آزمایشات میکروسکپی و کشت ، تشخیص داده میشوند و به وسیله مترونیدازول ( Metronidazol ) درمان می گردند. این دارو پس از سه ماهه اول بارداری برای جنین خطری در برنخواهد داشت.

منبع : کتاب راهنمای جامع برای 9 ماه انتظار

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 18 مهر 1396  10:55 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها