بادمجان شکم پر
راضیه عمادی
مواد لازم:
- بادنجان دلمه ای: 2 عدد
- سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
- آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
- بلغور گندم (پخته): 1 پیمانه
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- زیتون (خرد شده): 10 عدد
- برگ جعفری (خرد شده): 2 قاشق سوپ خوری
- برگ نعناع (خرد شده): 5 عدد
- پوست رنده شده لیمو سنگی: 1 قاشق چای خوری
- رب انار: 1 قاشق سوپ خوری
- سرکه سیب: 1 قاشق سوپ خوری
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
- زیره (پودر شده): به مقدار لازم
- ماست: 2 قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
1. بادنجان ها را بدون این که پوست آنها را جدا کنید حدود 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید.
2. سیر، آب لیمو سنگی و نمک را با هم مخلوط کنید. بادنجان های کباب شده را از فر خارج کرده و پوست و مقداری از گوشت یک طرف هر یک از آنها را جدا کنید.
3. مخلوط سیر را به روی قسمت پوست کنده بادنجان ها بمالید. یک عدد از گوجه فرنگی ها را رنده کرده و با بلغور پخته مخلوط کنید و حدود 20 دقیقه کنار بگذارید.
4. 2 عدد گوجه فرنگی باقیمانده را پوست کنده و نگینی خرد کنید.
5. زیتون، برگ جعفری، برگ نعناع، پوست رنده شده لیمو ترش را به آن اضافه و مخلوط کنید. رب انار، سرکه سیب، روغن زیتون، نمک، فلفل قرمز و زمره را اضافه و مخلوط کنید.
6. مخلوط بلغور و گوجه فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید. این مخلوط را روی بادنجان ها بریزید.
7. یک قاشق سوپ خوری ماست روی هر بادنجان قرار دهید و سرو کنید.
دلمه گوجه فرنگی
غزاله خالدی
میزان سرو: 8 الی 10 نفر
مواد لازم:
- گوجه فرنگی درشت: 8 الی 10 عدد
- بادنجان (نگینی خرد شده): 4 عدد
- روغن زیتون: یک دوم پیمانه + 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز (ریز خرد شده): 1 عدد
- سیر (ریز خرد شده): 4 حبه
- فلفل قرمز (ریز خرد شده): 2 عدد
- نمک: 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. بادنجان ها را نگینی خرد کنید و در یک دوم پیمانه روغن زیتون تفت دهید تا سرخ شوند.
2. سپس آنها را روی دستمال کاغذی ویژه آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی شان کشیده شود.
3. قسمت بالای گوجه فرنگی ها را برش دهید و داخل آنها را با دقت با قاشق خالی کنید کنار بگذارید.
4. ظرف فر را با یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون چرب کنید و گوجه فرنگی ها را در داخل آن بچینید.
5. یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز، سیر، فلفل قرمز و فلفل سبز ریز خرد شده را در حدود 5 دقیقه در آن تفت دهید.
6. نمک و گوشت داخل گوجه فرنگی را اضافه کنید.
7. پس از چند دقیقه بادنجان سرخ شده را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر مواد را تفت دهید. ظرف را از روی حرارت بردارید.
8. اجازه دهید مواد خنک شود.
9. داخل گوجه فرنگی ها را با این مخلوط پر کنید و قسمت های رویی گوجه فرنگی ها را روی آنها بگذارید. ظرف را حدود 30 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا گوجه فرنگی ها بپزند. سپس سرو کنید.
دلمه قارچ و سیب زمینی
ستایش پاکدل
میزان سرو: 4 الی 6 نفر
مواد لازم:
- سیب زمینی: 1 کیلوگرم
- تخم مرغ: 1 عدد
- آرد: یک دوم پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مواد لازم میانی:
- قارچ (خرد شده): 300 گرم
- روغن: 3 قاشق سوپ خوری
- پیاز (ریز خرد شده): 1 عدد
- شبت (خرد شده): به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا برای تهیه مواد میانی، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. قارچ را اضافه کرده و تفت دهید تا آب قارچ بخار شود. نمک، فلفل سیاه و مقداری شبت خرد شده اضافه و مخلوط کنید.
2. سیب زمینی ها را در آب بپزید، سپس پوست آنها را بگیرید، له کنید.
3. تخم مرغ، آرد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه و مخلوط کنید. گلوله هایی از مخلوط به دست آمده جدا کنید و وسط هر یک مقداری از مواد میانی قرار دهید و دوباره آنها را ببندید آنها را کف دست خود کمی پهن کرده و سپس در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس سرو کنید.