طرز تهیه تاک پلو
مواد لازم برای تهیه تاک پلو
برنج : 3پیمانه
پیاز : 1 عدد
زعفران ساییده شده : 1 قاشق مرباخوری
فیله مرغ : 8 عدد
سویا سس : 1 قاشق چایخوری
پودر خردل : 1 قاشق چایخوری
گرد غوره : 1 قاشق سوپخوری
روغن : 1 پیمانه
نمک و فلفل : به میزان لازم
برگ مو : 400 گرم
طرز پخت تاک پلو
1.برنج را پاک کرده ، بشویید و با مقداری آب و نمک به مدت دو ساعت خیس کنید. در یک کاسه بزرگ سویاسس را با پودر خردل و نمک و فلفل مخلوط کنید. پیاز را ریز خرد کرده و به مواد داخل کاسه اضافه کنید. زعفران را به مقدار دلخواه با آب جوش مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
2. فیله های مرغ را هم به مواد داخل کاسه اضافه کرده و خوب با مواد مخلوط کنید تا همه جای فیله ها مزه دار شود. در ظرف را پوشانده و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.در این فاصله برگ های مو را خرد کنید.
حالا قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت بگذارید. آب که جوش آمد برنج را از آبی که در آن خیسانده بودید خارج کرده و به آب جوش اضافه کنید. بعد از یکی دو دقیقه برگ موی خرد شده را به برنج در حال جوش بیفزایید.
3.برنج و برگ مو که نرم شدند آنها را آبکش کنید .در قابلمه ای مناسب کمی روغن بریزید ته دیگ دلخواه را بچینید و برنج را در قابلمه بریزید. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم گذاشته و به مدت 45 تا 50 دقیقه دم کنید.
4. تا برنج دم می کشد فیله های مرغ را از یخچال بیرون بیاورید . در تابه ای مقداری روغن ریخته و فیله ها را در روغن سرخ کنید. میتوانید برای پخت کامل فیله ها مقدار خیلی کمی آب ریخته و مدتی در ظرف را ببندید . برنج را بعد از دم کشیدن در ظرف دلخواه کشیده و با فیله های مرغ تزئین کنید.
نکاتی در مورد طرز تهیه تاک پلو :
• برای خوشمزه تر شدن پلو ، موقع ریختن برنج و برگ مو در قابلمه لا به لای آن مقداری گرد غوره بپاشید.
• به جای مرغ از گوشت ماهیچه گوسفندی هم میتوان استفاده کرد.
• پودر خردل را از عطاری ها تهیه کنید.
• مدت زمان آماده سازی تاک پلو 120 دقیقه می باشد.
• مدت زمان پخت تاک پلو 80 دقیقه می باشد.
منبع : کتاب آشپزی چهارفصل
یک شنبه 16 مهر 1396 5:02 PM
تشکرات از این پست
nargesza