پاسخ به:استفتائات آیت الله سیستانی
پرسش :
اگر شخصی برای عمره تمتع از جایی که میپندارد میقات است، مُحرم شود و پس از انجام پارهای از مناسک، متوجه شود که آن جا میقات نبودهاست، چه کند؟
پاسخ :
بدان چه انجام داده است، اعتنا نکند و حکم آن که بر اثر جهل از میقات مُحرم نشده است بر او جاری میشود که ما در مسأله ۱۶۹ رساله مناسک ذکر کردهایم.
مسأله ۱۶۹: هر گاه مکلف به جهت فراموشی یا بی هوشی و مانند اینها یا نداشتن حکم یا ندانستن میقات در غیر صورتی که گذشت احرام را ترک نماید،
یعنی بدون احرام از میقات بگذرد، در آن چهار صورت است:
اوّل: آنکه بتواند به میقات برگردد، که در این صورت واجب است به میقات برگشته و از همانجا احرام ببندد.
دوّم: آنکه در حرم باشد و برگشتن به میقات غیر ممکن و به بیرون حرم ممکن باشد، که در این صورت لازم است از حرم بیرون رفته و از بیرون حرم محرم شود،و اولی در این صورت این است که هر چند میتواند از حرم دور شود سپس از آنجا احرام ببندد.
سوّم: آنکه در حرم باشد و برگشتن به بیرون حرم برایش ممکن نباشد، که در این صورت لازم است از جای خود احرام ببندد، هر چند وارد مکه شده باشد.
چهارم: آنکه در خارج حرم باشد و نتواند به میقات برگردد. و احوط در این صورت این است که به مقدار ممکن برگردد سپس محرم شود.
و در تمام این چهار صورت اگر مکلف وظایفی را که گفته شد انجام بدهد. حکم به صحت عمل او میشود. و کسی که احرام را قبل یا بعد از میقات بسته باشد، اگر چه از روی ندانستن یا فراموشی باشد حکم کسی را دارد که احرام نبسته و چهار صورت گذشته در حق او جاری است.
منبع: sistani.org
دوشنبه 17 مهر 1396 3:06 PM
تشکرات از این پست