اگرچه تهیه رب گوجه فرنگی خانگی به نظر سخت و زمانبر است، اما لذت استفاده از آن در مقابل ربهای تهیه شده در کارخانه بسیار بیشتر است. چگونه میتوان رب گوجه فرنگی خانگی تهیه نمود؟
رب گوجه فرنگی خانگی کاملا متفاوت و خوشمزه تر از آن چیزی است که به صورت حاضر و آماده از سوپر مارکت محل زندگی خود خریداری می کنید.
تهیه رب گوجه فرنگی در خانه تقریبا یک روز کامل از وقت تان را می گیرد. در واقع مجبورید کل روز را بالای سر دیگ، ایستاده و آن را دایم هم بزنید و در انتهای روز رب گوجه فرنگی خوش طعم تان آماده شود.
مقایسه رب گوجه فرنگی خانگی و کارخانه ای
یکی از مزیت های رب خانگی نسبت به رب های کارخانه ای، عدم وجود افزودنی مانند نگهدارنده هاست. وقتی رب گوجه فرنگی با نظارت خود فرد تهیه می شود، می تواند برای همه افراد خانواده قابل استفاده باشد.
بهعنوان مثال با کنترل نمک، برای افرادی که فشارخون بالایی دارند، رب خانگی قابل استفاده است. افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند باید از مواد غذایی استفاده کنند که فاقد گلوتن باشد.
برای همین رب های خانگی میتواند برای آنها بهترین گزینه باشد چراکه فاقد گلوتن و مواد افزودنی است.
همچنین نوع گوجه فرنگی و نحوه پخت طبق میل خودتان انجام خواهد شد و میزان حرارت و زمان لازم برای پخت رب را شما تعیین می کنید.
هر چقدر رب آهسته تر پخته شود، قوام بیشتری یافته و از لحاظ ارزش غذایی غنی تر خواهد بود. در حالی که، رب گوجه فرنگی تهیه شده در کارخانجات از این حیث، بی بهره می باشد.
نحوه انتخاب گوجه فرنگی
نوع گوجه فرنگی انتخابی تان در مقدار نهایی رب موثر است.
مثلا اگر از گوجه فرنگی های به شدت رسیده و قاچ خورده استفاده کنید، ممکن است در آخر فقط سه شیشه کوچک رب نصیب تان بشود اما استفاده از گوجه فرنگی های گوشتی، دو برابر آن مقدار به شما رب تحویل می دهد.
طرز تهیه
مواد لازم رب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی 100 کیلوگرم
روغن 1 کیلوگرم
نمک 1 بسته 400 گرمی
توری سیمی با خانه های خیلی ریز
روش تهیه رب گوجه فرنگی
1- گوجه فرنگی ها را نصف کنید و یا اگر بزرگ هستند آن ها را به چهار قسمت تقسیم نمایید. سپس، با دست تکه های خرد شده گوجه ها را له کنید.
سپس آنها را به درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی اجاق بگذارید تا جوش بیاد و پوست شان به راحتی جدا شود. سپس آن را درون توری سیمی بریزید تا صاف شود.
2- اکنون دوباره آب گوجه فرنگی را روی حرارت گذاشته و آنقدر بگذارید تا آب آن تمام شده و رب غلیظ شود. دراین زمان معمولا، تکه هایی از رب به هوا می پرد.
غلظت رب باید نه آنقدر شل باشد که زود کپک بزند و نه آنقدر سفت که طعم سوختگی بگیرد.
3- در مرحله آخر روغن را بریزید و بگذارید چند تفت بخورد. نمک را هم می توانید در این مرحله اضافه کنید.
وجود نمک از کپک زدن رب جلوگیری می کند و روغن هم باعث می شود، اگر رب در فریزر نگهداری شود، یخ نزند.
در نهایت، رب به دست آمده را سرد کرده و در شیشه بریزید و روی آن را با روغن زیتون بپوشانید.