در فکر تحصیل در رشته روانشناسی هستید؟ پس بهترین دانشگاههای دنیا برای این رشته را در این مقاله بشناسید.
روانشناسی رشتهی بسیار حساس و مهمی است و انتخاب دانشگاه خوب برای تحصیل در این رشته کار آسانی نیست، به خصوص اگر قصد تحصیل در خارج از کشور دارید. مدارس مختلف روانشناسی رویکردهای متفاوتی را در خصوص مطالعه ذهن دنبال میکنند. به عنوان رشتهای که به مطالعه ذهن انسان میپردازد، روانشناسی توجه خاصی به تاثیر فرهنگ و جوامع مختلف بر رفتار دارد. دانشجویانی که در این رشته تحصیل میکنند باید تجربه زندگی در خارج از کشور را پشت سر بگذارند تا بتوانند درک درستی از رشته و برنامه درسی خود داشته باشند.
معیارهای متعددی باید در نظر گرفته شود تا بتوان یک دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرد. شاید اولین کار، شناخت بهترین دانشگاهها باشد. در آلمان و کشورهای توسعه یافته دیگر دانشگاههای متعددی وجود دارند که دورههای مطالعاتی باکیفیت و نوآورانه در زمینه روانشناسی ارائه میدهند. اما در رتبهبندی جهانی دانشگاههای QS در سال ۲۰۱۷، ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان برای رشته روانشناسی رتبهبندی شده است که در این بین، دانشگاههایی از قارههای مختلف حضور دارند. ۱۰ دانشگاه اول این رتبهبندی به ترتیب دانشگاه هاروارد، استنفورد، کمبریج، آکسفورد، برکلی کالیفرنیا، ییل، دانشگاه کالیفرنیا، موسسه فناوری ماساچوست، کالج لندن و دانشگاه نیویورک هستند. در ادامه این مقاله به معرفی بهترین دانشگاهها در سراسر جهان پرداختهایم.
دانشگاههای برتر روانشناسی در آمریکا و کانادا
در رتبه بندی ۲۰۱۷ QS، دانشگاههای آمریکا بخش اعظم جایگاهها را به خود اختصاص دادهاند. ۹۰ مورد از ۳۰۰ جایگاه به دانشگاههای این کشور رسیده است، که از این بین هفت مورد جزو ۱۰ دانشگاه نخست لیست و ۱۷ مورد در میان ۵۰ دانشگاه برتر قرار گرفتهاند. دانشگاه میشیگان در رده (۱۱)، دانشگاه پنسیلوانیا (۱۴)، دانشگاه کلمبیا (۱۵)، دانشگاه پرینستون (۱۶) و دانشگاه شیکاگو (۲۰) قرار دارند.
۲۱ دانشگاه برتر روانشناسی کانادا در لیست QS وجود دارد که ۱۰ مورد از آنها رتبهای پایینتر از ۱۰۰ دارند. دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مک گیل و دانشگاه غربی همگی در میان ۵۰ دانشگاه برتر قرار دارند.
دانشگاههای برتر روانشناسی در اروپا
انگلیس دارای تعداد زیادی از مدارس عالی روانشناسی است که تعداد آنها در لیست QS به ۴۴ میرسد. ۱۷ مورد از این دانشگاهها موفق به کسب رتبهی پایینتر از ۱۰۰ شدهاند. بدون توجه به ۱۰ دانشگاهی که در صدر لیست قرار گرفتهاند، دانشگاههای انگلیسی که جزو ۵۰ دانشگاه برتر قرار دارند شامل کالج کینگ لندن، دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن، دانشگاه ادینبورگ، دانشگاه منچستر، دانشگاه کاردیف و دانشگاه اکستر هستند.
پس از انگلیس، آلمان با تصاحب ۲۳ جایگاه، بیشترین تعداد را در میان کشورهای اروپایی به خود اختصاص داده است. از میان ۲۳ دانشگاه آلمانی که در این لیست قرار دارند، دو دانشگاه هومبولت برلین و لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ در رده ۱۰۰ ـ ۵۱ قرار دارند.
هلند با ۱۰ دانشگاه برتر از جمله دانشگاه آمستردام در رده ۱۷ و دانشگاه خرونینگن در رده ۵۰، سومین کشور اروپایی برای رشتهی روانشناسی است.
اسپانیا، ایتالیا، بلژیک و سوئد هر یک هفت نماینده در رتبهبندی دانشگاهها با موضوعیت روانشناسی دارند. دانشگاههایی که رتبهی آنها زیر ۱۵۰ است، شامل دانشگاه گنت و KU لووان بلژیک (هر دو بالاتر از ۵۰)؛ انستیتوی کارولینسکای سوئد (جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر)؛ دانشگاه مستقل مادرید و دانشگاه پادووا ایتالیا است.
شش دانشگاه برتر روانشناسی جهان در سوئیس از جمله دانشگاه ژنو (۱۵۰ ـ ۱۰۱) قرار دارند. ایرلند نیز در لیست QS چهار نماینده دارد که مهمترین آنها کالج ترینتی دوبلین (TCD) با رتبه ۲۰۰ است.
در حالی که نروژ و فنلاند هر یک دارای سه دانشگاه در لیست برترین دانشگاههای روانشناسی هستند؛ دانمارک تنها دارای دو نماینده است. دانشگاه آرهوس با بالاترین رتبه توانسته در جایگاه ۱۰۰ ـ ۵۱ قرار بگیرد.
در نهایت، فرانسه و پرتغال هر کدام دارای دو دانشگاه برتر برای رشته روانشناسی هستند و روسیه، لهستان و اتریش امسال برای اولین بار توانستند هر یک، یک نماینده در این لیست داشته باشند.
دانشگاههای برتر روانشناسی در آسیا
آسیا ۲۱ دانشگاه برتر رشته روانشناسی در خود جا داده است. چین، کره جنوبی و ژاپن هر کدام چهار دانشگاه در رتبهبندی امسال دارند: دانشگاه پکن و دانشگاه توکیو، هر دو در رتبه ۱۰۰ قرار گرفتهاند.
هنگ کنگ و سنگاپور هر دو سه نماینده در این رتبهبندی دارند. از سه دانشگاه سنگاپوری تنها یکی از آنها خارج از لیست ۱۰۰ دانشگاه برتر قرار دارد. دانشگاه ملی سنگاپور (NUS)، یکی از این دانشگاهها است. دانشگاه هنگ کنگ رتبه ۴۴ لیست را به خود اختصاص داده است.
سرانجام، تایوان با دو مدرسه عالی روانشناسی از جمله دانشگاه ملی تایوان (۱۵۰ ـ ۱۰۱) و مالزی با یک نماینده آخرین کشورهای آسیایی در لیست QS هستند.
دانشگاههای برتر روانشناسی در استرالیا و نیوزیلند
استرالیا دارای ۲۰ نماینده در رتبهبندی روانشناسی است که هفت مورد از آنها، رتبهی پایینتر از ۵۰ دارند. از این دانشگاهها میتوان به دانشگاه نیو ساوث ولز با رتبه ۱۸، دانشگاه ملبورن با رتبه ۱۹ و دانشگاه سیدنی با رتبه ۲۳ را نام برد.
در نیوزیلند پنج دانشگاه برتر روانشناسی وجود دارد، از جمله دانشگاه اوکلند در رده هفتم و دو موسسه دیگر که در رده ۱۰۰ قرار دارند.
دانشگاه های برتر روانشناسی در آمریکای لاتین
شش دانشگاه آمریکای لاتین در رتبهبندی روانشناسی سال جاری قرار گرفتهاند، دانشگاه پونتوسیته کاتولیکا شیلی، دانشگاه بینالمللی مکزیک (UNAM) و دانشگاه سائو پائولو برزیل همگی در رده ۱۵۰ ـ ۱۰۱ رتبهبندی شدهاند. تنها دانشگاه آرژانتینی در این لیست دارای رتبه ۲۰۰ ـ ۱۵۱ است.
دانشگاههای برتر روانشناسی در آفریقا
در نهایت، آفریقای جنوبی دارای سه نماینده در رتبه بندی جهانی دانشگاهی QS برای رشته روانشناسی است که بالاترین آنها دانشگاه کیپ تاون در رده ۲۰۰ ـ ۱۵۱ قرار گرفته است.