0

استفتائات آیت الله وحید خراسانی

mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 287351

پاسخ به:استفتائات آیت الله وحید خراسانی

پرسش : 

بنده سال گذشته به تهران آمده و قصد داشتم به جهت شغلم مدت طولانی در تهران بمانم ولی الان منصرف شده ام ولی ممکن است در صورتی که در شرکتی استخدام شوم سال دیگر در تهران بمانم آیا نمازم در تهران تمام است؟

پاسخ : 
اگر از ابتدا بنا داشته اید که لا اقل دو سال در تهران بمانید، تا وقتی در تهران هستید نمازهای شما تمام است.

منبع: wahidkhorasani.com

دوشنبه 10 مهر 1396  7:36 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اینجانب سه سال است که دانشجوی مشهد می‌باشم. به طور معمول هر دو هفته به شهرستان می‌روم اگر قصد کردم یک هفته در محل تحصیل بمانم نماز من چگونه است؟

پاسخ : 
تا وقتی مشغول تحصیل در مشهد هستید در فرض سؤال، آنجا برای شما حکم وطن دارد و اگر چه هر هفته به شهرستان خود بروید نمازتان تمام است و همچنین در ایام تحصیل مثل تابستان که یکی دو روز آنجا می‌روید، نماز شما تمام است. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

دانشجویی که هر هفته چهار روز یا بیشتر را در محل تحصیل سپری کرده و دو روز را در وطن خود می باشد آیا برای این‌که نمازش تمام و روزه اش صحیح باشد لازم است قصد ده روز نماید؟

پاسخ : 
در صورتی که حداقل دو سال در آن مکان مقر دارد، در دو ماه اول بنابر احتیاط واجب وظیفه او جمع است (یعنی بنابر احتیاط واجب بین نماز تمام و شکسته و روزه و قضای آن جمع نماید) و بعد از دو ماه مقر صدق نموده و نماز را تمام خوانده و روزه او صحیح است و در بین راه وظیفه او جمع است و در صورتی که بین شش ماه تا زیر دو سال در آنجا مستقر شده، صدق مقر محل اشکال است و در صورتی که کمتر از شش ماه در آنجا مستقر بوده، حکم مقر ندارد. البته در مورد عدم صدق مقر در صورتی‌که سه ماه به این امر اشتغال داشته باشد از باب کسی که شغلش در سفر می باشد نماز او در مکان مذکور و در بین راه تمام و روزه اش صحیح می باشد. و همچنین در صورت شک در صدق مقر، در فرض این‌که حداقل در سه ماه به این امر اشتغال داشته باشد (از جهت تردید بین دو عنوان صدق مقر یا صدق عنوان کسی‌که شغلش در سفر است) نماز او در مکان مذکور تمام است ولی در بین راه بنابر احتیاط واجب نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

بنده دانشجو هستم و برای تحصیل در دانشگاه از شهر خود به کاشان می‌روم و دانشگاه هر ترم به من خوابگاه مي‌دهد و به همین جهت بيش از 10 روز و گاهي كمتر از 10 روز در شهر كاشان توقف دارم الان سه ترم از تحصيل بنده در كاشان مي‌گذرد، آيا اكنون به عنوان وطن دوم مي‌توانم نمازهايم را كامل بخوانم البته تا به حال جمع مي‌خواندم تكليف من در زمان‌هايي كه 2-3 روز به كاشان می‌روم و برمي‌گردم چيست نمازهاي من كامل است؟

پاسخ : 
در فرض سؤال در صورتی که تحصیل شما در کاشان دو سال یا بیشتر باشد، اگر حداقل 16 روز در هر ماه در کاشان (در خوابگاه) می‌مانید اگر چه کاشان وطن شما نیست ولی حکم وطن را برای شما دارد و تا زمانی که به همین منوال در آنجا هستید نمازتان تمام و روزه شما صحیح است.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

بنده و پدرم ساکن تهران هستیم ولی پدرم در محل زندگی سابق خود یعنی یکی از روستاهای ساوه مقداری زمین دارد که هر سال حدود 6 ماه در آنجا زندگی می‌کند و بنده هم در این چند ماه هر هفته به دیدار آنها می‌روم، آیا آن محل را می‌توانم به عنوان وطن دوم انتخاب کنم و نمازم در آنجا تمام بخوانم و ماه رمضان هم روزه بگیرم؟

پاسخ : 
اگر آن محل محل تولد یا وطن پدر یا مادرتان بوده و شما قبل از بلوغتان در آن به مقداری که وطن عرفی شما شده باشد زندگی می‌کرده‌اید و بعد از انتقال به تهران از آن محل اعراض نکرده‌اید هنوز آن محل وطن شما بوده و هر وقت به آنجا بروید نمازتان تمام است و باید روزه بگیرید ولی اگر چنین نبوده و بخواهید از این پس آنجا را وطن خود قرار دهید به مجرد یک روز در هفته در طول مدت شش ماه یا به مجرد رفتن ماه رمضان وطن شما نمی‌شود.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

منظور از اعراض از وطن چیست؟ آیا کسی که در جایی به دنیا آمده و اکنون در جای دیگری زندگی می‌کند و سالی دو یا سه بارجهت دیدار با مادر و بستگان به زادگاه خود مسافرت می‌کند و هر بار کمتر از ده روز اقامت دارد نمازش شکسته است یا کامل؟

پاسخ : 
منظور از اعراض از وطن اين است كه از اقامت و زندگى در آنجا صرف نظر كرده باشد، محلى را كه انسان براى اقامت و زندگى خود اختيار كرده وطن اوست ولى اگر در آنجا به دنيا آمده و وطن پدر و مادرش باشد اختيار كردن براى زندگى معتبر نيست بلكه تا اعراض نكرده وطن اوست بنابر اين اگر از اقامت و زندگى در آنجا صرف نظر كند ديگر حكم وطن بر آن جارى نيست. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

نظر آقا راجع به نماز در وطن اصلی که حدود 8 سال نیز آنجا زندگی کرده چیست؟ ضمناً محل زندگی فعلی بنده حدود 17 سال است که تهران می‌باشد؟

پاسخ : 
اگر از وطن اصلی اعراض نکرده‌اید نماز شما در آنجا تمام است. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

آیا در محلهایی که وطن من محسوب می‌شود و نماز من کامل است آیا نماز همسر اینجانب تمام و روزه ایشان نیز صحیح است؟

پاسخ : 
در جايي كه شما در آنجا قصد توطن داريد و او هم به تبع شما در آنجا زندگي مي كند وطن او محسوب مي شود و اما در جايي كه وطن شما بوده و فعلا در آنجا با او زندگي نمي‌كنيد وطن او محسوب نمي‌شود. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

ما گاهی وقتها در سال به روستایی میرویم که 65 کیلومتر (یک ساعت) از شهرمان فاصله دارد و آنجا وطن پدر و مادرم حساب می‌شود و نماز آن ها کامل است، با توجه به این‌که من متولد شهر خودمان هستم و اینجا بزرگ شده‌ام نه در روستا و تحت سرپرستی پدرم هستم باید آنجا نمازم را کامل بخوانم یا شکسته؟

پاسخ : 
تا وقتي آنجا را براي زندگي انتخاب نكرديد و هنوز مستقل نشده‌اید بنابر احتیاط واجب هم تمام و هم شکسته است. 

دوشنبه 10 مهر 1396  7:40 PM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

کسی که شغل او سفر نیست و مقدمه سفر هم نیست در صورتی که به جهت زیارت (مثل جمکران رفتن) یا تفریح، یا درمان بیماری، سفرهای متعدد انجام دهد، آیا نمازش تمام است یا شکسته؟

پاسخ : 
در مفروض سؤال اگر سفر او مساوی حضورش در وطن یا کمتر از آن است نمازش شکسته است. و اگر سفر او بیشتر از حضورش در وطن باشد در صورتی که از اول چنین برنامه ای برای یک سال و بیشتر دارد، در سه ماه اول احتیاط واجب در جمع بین تمام و شکسته است و بعد از آن نمازش تمام است و می تواند روزه بگیرد. و اگر برنامه او برای یک ماه و نیم و کمتر است نمازش شکسته است و اگر برنامه اش بیش از یک ماه و نیم و کمتر از یک سال می باشد بنابر احتیاط وجوبی جمع بخواند و همچنین اگر از اول برنامه منظمی ندارد تا قبل از یک ماه اول شکسته و از یک ماه تا یک سال احتیاط در جمع است. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

دانشجویی هفته‌ای 4 روز به محل دانشگاه سفر نموده و در آنجا خوابگاهی ندارد، آیا نمازش تمام و روزه‌هایش صحیح می‌باشد؟

پاسخ : 
در فرض سؤال در صورتی‌که حداقل سه ماه این کار استمرار داشته باشد هم در محل تحصیل و هم در بین راه، نمازش تمام و روزه‌اش صحیح است. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

احتراماً دانشجوي دانشگاه كرج هستم كه به مدت يكسال و نيم هر هفته سه روز بايد از تهران به كرج بروم، تكليف روزه‌ی من چيست؟

پاسخ : 
در فرض مذکور در صورتي كه هفته‌اي دو یا سه روز مسافرت برويد احتياط واجب اين است كه در كرج و در مسير راه، بين نماز تمام و شكسته و همچنين بين روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان و قضاي آن در بعد ماه مبارک جمع نمایيد. از آنجا كه معظم له در اين مسأله احتياط واجب فرموده اند مي‌توانيد به فالأعلمي كه فتوي دارد رجوع نمایيد.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

کسی که شغلش سفر است در صورتی که سفری برود که مربوط به شغل او نیست آیا نمازش در آن سفر تمام است یا شکسته؟

پاسخ : 
کسی که شغلش مسافرت است اگر برای کار دیگری مانند زیارت یا حج مسافرت کند باید نماز را شکسته بخواند، ولی اگر مثلا راننده، اتومبیل خود را برای زیارت کرایه بدهد و در ضمن خودش هم زیارت کند باید نماز را تمام بخواند.

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

اينجانب دانشجوي قم و ساكن تهران هستم و مرتّب در حال رفت و آمد مي‌باشم در اين ترم هر هفته يک روز به قم مي‌روم آيا بايد همچنان نماز را كامل بخوانم يا خير؟

پاسخ : 
در مفروض سؤال كه هفته اي يک روز مي‌رويد و بر مي گرديد نماز شكسته است. 

تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1

پرسش : 

کسی که به جهت شغلش به سفر می رود آیا نمازش تمام است یا شکسته؟

پاسخ : 
کسی که شغلش سفر است مثل راننده یا اقامتش در مکانی و شغل او (مثل تجارت، یا درس دادن یا درس خواندن، یا طبابت) در جایی دیگر است به طوری که یک روز در میان یا نیمی از ایام ماه یا 4 روز در هفته یا بیشتر به آنجا سفر می کند در صورتی که این شغل حداقل سه ماه استمرار داشته باشد نمازش در محل شغل او و در بین راه تمام است، ولی اگر بین یک ماه تا سه ماه شغلش به نحو مذکور استمرار داشته باشد احتیاط در جمع است و اگر کمتر از یک ماه باشد نمازش شکسته است. اما اگر 2 روز یا 3 روز در هفته به سفر می رود بنابر احتیاط واجب بین قصر و تمام جمع بنماید و اگر یک روز در هفته به سفر می رود نمازش شکسته است. در مساله مذکور هر جا نماز تمام است روزه صحیح و هر جا نماز شکسته است چنانچه قبل از ظهر به سفر می رود و تا پیش از ظهر باز نمی گردد روزه باطل می باشد و هر جا نماز باید بنابراحتیاط واجب جمع خوانده شود روزه نیز بنابر احتیاط واجب باید گرفته شود و قضاء آن نیز بعد از ماه مبارک به جا آورده شود. مقلدین معظم له در این احتیاط واجب می توانند به فالأعلم رجوع نمایند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها