ماهنامه کیک و شیرینی - سمانه حسینی: این فطیر سنتی خوشمزه را معمولا در آتش پخته و در وعده های صبحانه یا عصرانه سرو میکنند.
مواد لازم:
- روغن: 220 میلی لیتر
- شیر: 120 میلی لیتر
- زردچوبه: یک دوم ق چ
- نمک: یک دوم ق چ
- آرد بربری: به مقدار لازم
- مایه خمیر: 10 گرم
- آب ولرم: 200 میلی لیتر
- شکر: 1 ق س
- مواد لازم رومال:
- تخم مرغ: 1 عدد
- روغن: 2 ق س
- ماست: 2 ق س
طرز تهیه:
1. آب ولرم، شکر و مایه خمیر را مخلوط کرده و کنار می گذاریم تا عمل بیاید. در ظرفی روغن، شیر، نمک و زردچوبه را مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم.
2. آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر به دست نچسبد، کمی خمیر را ورز داده و می گذاریم داخل ظرفی چرب شده و روی آن را پوشانده تا حدود یک ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
3. خمیر را به چانه های 150 گرمی تقسیم کرده و روی میز کمی باز کرده به صورتی که وسط خمیر نسبت به اطراف کمی ضخیم تر باشد و مواد داخلی را با قاشق در وسط آن قرار می دهیم و سپس از اطراف آن را جمع کرده (می توان اطراف را کمی آب زده تا به محض روی هم قرار گرفتن بهم چسبیده و کار راحت تر انجام گیرد) و دوباره خمیر را به صورت چانه درآورده و در سینی که از قبل چرب کرده ایم گذاشته و چانه ها را باز به ضخامت 1 تا 1.5 سانتی متر باز می کنیم و روی آن را با مهر نقش انداخته و رومال می زنیم و در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه به مدت حدود 40 دقیقه قرار دهید تا زمانی که زیر فطیر طلایی بشود و اگر روی فطیر هنوز طلایی نشده بود از گریل استفاده می کنیم.
طرز تهیه مواد میانی:
روغن را کمی گرم کرده بعد شکر و زردچوبه را اضافه کرده و آرد را تا جایی می زنیم که مثل خرده نان درآید و حالت پودری باشد.
نکته:
1. از این مقدار حدود 6 فطیر به قطر 20 سانتی متر بدست می آید.
2. در صورت تمایل می توانید چانه های کوچکتر برداشته تا فطیرهای کوچکتری داشته باشید.
3. هرچه مواد میانی بیشتر بریزیم فطیر ما خوشمزه تر خواهدبود.
4. اگر می خواهید فطیر زردتری داشته باشید می توانید مقدار زردچوبه را کمی بیشتر کنید.
5. این فطیر رویه ای خشک دارد. اگر می خواهید فطیر نرمی داشته باشید می توانید از آرد مخصوص شیرینی پزی استفاده کنید.
6. برای رومال کافیست تمام مواد رومال را مخلوط کرده و با قلمو روی نان ها بمالیم.