روزنامه ایران - مهناز افخم: این نان های قیفی خوشمزه را درست کنید و از میهمان ها پذیرایی کنید.
مواد لازم:
- آرد ۳۸۰ گرم (مقدار آن تقریبی است)
- خمیر مایه ۷ گرم یا ۱ قاشق مربا خوری
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- شکر یک و نیم قاشق چایخوری
- شیر ولرم سه چهارم پیمانه
- روغن مایع ۴۰ گرم یا یک چهارم پیمانه
- تخم مرغ ۱ عدد
مواد رومال:
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۱ قاشق غذاخوری
- تخم خرفه یا سیاهدانه برای تزئین
طرز تهیه نان:
1. خمیر مایه را با شیر ولرم و شکر مخلوط کنید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه خمیر مایه فعال شود.بعد تخم مرغ و نمک و روغن مایع و خمیر مایه فعال شده را با هم مخلوط کنید.آرد را کم کم به این مایه اضافه کنید تا خمیری حاصل شود که به دست نچسبد.
2. خمیر را به مدت ۵ دقیقه خوب ورز دهید و بعد بگذارید درون یک کاسه چرب شده و روی آن را با پلاستیک فریزر یا یک دستمال تمیز بپوشانید و به مدت یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت در محیط آشپزخانه به آن استراحت دهید.
3. حالا فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید گرم شود. بعد از گذشت زمان لازم برای خمیر، پف خمیر را با مشت بخوابانید و از خمیر به اندازه نارنگی بردارید و به اندازه ۲۰ سانتیمتر رول کنید. بعد دورتا دور قیفهای فلزی بپیچید. اگه قیفهای فلزی در اختیار ندارید میتوانید از فویل یا روکشهای آلومینیومی استفاده کنید و به صورت قیف آلومینیومی آنها را درست کنید و خمیر رادورتا دور فویل یا روکشهای آلومینیومی بپیچید. برای اینکه موادی که میخواهید قیف را با آن پر کنید از قیف بیرون نریزد، انتهای قیف را با کمی خمیر بپیچید.
4. در یک کاسه زرده تخم مرغ را با شیر خوب مخلوط کنید. بعد خمیرها را روی سینی فر گذاشته و با پارچه تمیزی روی آن را بپوشانید تا به مدت ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کرده و حجمش زیاد شود. بعد با مخلوط زرده و شیر آن را رومال کنید و در صورت تمایل روی آن را با تخم خرفه تزیین کنید.
5. حالا خمیرها را در فر گذاشته تا به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که روی نانها برشته شود بپزند. داخل این نانها را به دلخواه میتوانید با مواد الویه یا مواد پیتزا و...پر کنید.