0

شناخت اولین بانوی اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها

 
marjan9696
marjan9696
کاربر جدید
تاریخ عضویت : مهر 1396 
تعداد پست ها : 10
محل سکونت : yazd

شناخت اولین بانوی اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها

شناخت اولین بانوی اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها

در این مطلب می خواهیم در مورد یکی از بزرگترین زنان عالم باهم صحبت کنیم که در طول تاریخ، بسیار تحریف ها و ظلم ها در مورد این شخصیت بزرگ روا داشته شد. یکی از بزرگترین دلایلی که باعث شد یکی از تکالیف خود را به شناخت این بانو اختصاص دهیم این بود که متوجه شدیم تمام حرف هاییی که در مورد سن حضرت خدیجه(س) و ازدواج های متعدد ایشان گفته میشد دروغ محض است. اینکه می گویند ایشان در زمان ازدواج پنجاه سال یا پنجاه به بالا داشتند یا اینکه قبل از ازدواج با پیامبر ، ازدواج های متعدد داشتند، از اساس کذب است.چرا که طبق اسناد معتبر شیعه ایشان در زمان ازدواج با پیامبر اکرم(ص) حدودا 25 سال سن داشتند و اولین ازدواجشان با پیامبر بوده است. تمام این انحرافات اول از همه کار بنی امیه و بعد توسط وهابیت پیش آمده است.

شناخت اول بانوی اسلام

شناخت اولین بانوی اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها

 

ما میخواهیم در این مطلب بدانیم که:

-دین حضرت خدیجه (س) قبل از اسلام چه بود؟

-چرا پیامبر (ص) پس از اینکه به رسالت پیامبری مبعوث شدند، به اولین فردی که دین اسلام را عرضه کردند همسرشان؛ حضرت خدیجه ،(یک زن) بود؟

-چرا خداوند وجود حضرت خدیجه را برای مادری حضرت زهرا(س) برگزید؟

-چرا وهابیت این همه کینه و دشمنی با این حضرت دارد؟

- چرا وقتی در زمان جاهلیت اعراب، دختر و زن آن چنان کم ارزش بودند که در بعضی قبایل حتی آنان را زنده به گور می کردند ، حضرت خدیجه از چنان ارزشی برخوردار بود که مشغول کار تجارت بود و از زنان والای زمان خود به شمار می آمد؟

 

حضرت خدیجه (س ) همسر و همراهی بسیار دلسوز و مهربان برای پیامبر اکرم(ص ) بود تا آن جایی که حتی در هنگام زمان وفات پس از وصیت کردن رو به پیامبر(ص) کرد و گفت : "من در حق شما کوتاهی کردم مرا عفو کن"؛ پیامبر (ص) فرمودند:" هرگز از تو تقصیری ندیدم و تو تمام تلاش خود را کردی و در خانه من بسیار خسته شدی"

بنت الشاطی از نویسندگان عرب درباره آستانه ی  تحمل حضرت خدیجه (س) در زمان محاصره در شعب ابی طالب می نویسد:

خدیجه در سنی نبود که تحمل آن همه رنج برایش آسان باشد، و از کسانی نبود که در جریان زندگی با تنگی معیشت خو گرفته باشد. اما در عین حال و با وجود کهولت سن ، سختی هایی را که در اثر محاصره شعب ابی طالب وارد میشد تا سر حد مرگ تحمل کرد."

 

پیامبر (ص) فرمودند: "ایستادگی و استواری دین تنها با شمشیر علی و ثروت خدیجه بود"

زمانی که هاله، خواهر حضرت خدیجه(س) برای زیارت پیامبر اکرم(ص) به مدینه آمد، پیامبر با دیدن او به یاد حضرت خدیجه افتاد و از شدت تاثیر به خود لرزید. بعد از رفتن او ،عایشه پرسید: چرا این قدر از پیرزن قریش که سالخورده بود و صورتش چین و چروک زیاد داشت و سرخ کرده بود یاد میکنی، با اینکه اکنون او در این روزگار نیست و خداوند همسری بهتر  به شما بخشیده است؟ پیامبر فرمود : به خدا سوگند که هیچ زمان؛ برتر از خدیجه نصیبم نشد ،او زمانی به من ایمان آورد که مردم مرا تکذیب می کردند.

 

خدیجه(س) زنی است که پیامبر خدا در حق ایشان می فرماید : ای خدیجه خداوند متعال هر روز به وجود تو چندین بار به ملائکه اش مباهات می کند.

 

 

آیت الله جوادی -آملی:

همان طور که وجود گرامی رسول اکرم(ص)، قبل از نزول اسلام و قرآن به امانت معروف بود، خدیجه (س) هم، قبل از اسلام به طهارت معروف بود؛ می گفتند:<<بانوی طاهره>>.

آن طاهره همتای این امین شد، و این امین همسر آن طاهره شد. و آن اموال در راه اسلام صرف شد و خدا این صرف را پذیرفت و به رسولش فرمود: مال خدیجه (س)، مال خداست و کار خدیجه(س) مقبول الهی است.

وقتی خدا  حضرت خدیجه سلام الله را قبول کند، او را مادر سیده نساء عالمیان قرار می دهد. میان این دو تفاوت بسیار است که خدا عمل کسی را قبول بکند یا این که، خود او را قبول کند.

 

در مورد اموال و ثروت و دارایی حضرت خدیجه(س) نوشته اند: هشتاد هزار شتر، اموال تجاری او را حمل می کردند، بارگاهی از حریر سبز با ابریشم بر بام خانه اش علم کرده بودند که مردم رفت و آمد می کردند و به فقرا کمک میشد، چهارصد غلام و کنیز امور اقتصادی و شخصی او را اداره می کردند.

طبق بعضی روایات در ماجرای محاصره ، از اموال خدیجه چیزی نماند و به نقل از حضرت خدیجه(س)"چیزی جز دو پوست باقی نماند که هنگام استراحت یکی را زیرانداز و یکی را رو انداز قرار می دادیم."

 

القاب حضرت خدیجه(س) در منابع اسلامی عبارتند از :

  • طاهره

  • زکیه

  • مرضیه

  • صدیقه

  • سیده نساء قریش

  • خیر النساء

  • بانوی بلند مرتبه

  • ام الزهراء

  • ام المومنین

 

رهبر انقلاب: شرف همسری پیغمبر در مورد حضرت خدیجه(س) دارای یک ارزش مضاعف است. دیگران مشرف به شرف همسری پیغمبر شدند لکن حضرت خدیجه (س) دوران سختی های پیغمبر را تحمل کردند و دیدند. حضرت خدیجه(س) مادر دوازده امام است.

 

بیانات رهبر انقلاب در خطبه نماز جمعه1365/3/2

خدیجه کبری(س) در آغاز اسلام ایمان آورد؛ بزرگترین حرکت را به عنوان یک بانوی کامله و عاقله و بزرگوار انجام داد. اول مومن به اسلام او بود؛ بعد هم همه ثروت خود را در راه اسلام و ترویج اسلام خرج کرد و تاثیر این کار را کسانی می دانند که در مبارزات و دوران اختناق نقش کمک های مالی را به مبارزین تجربه کردند. که اگر کمک های خدیجه(س) نبود شاید در حرکت اسلام و پیشرفت اسلام یک اختلال و وقفه ی عمده ای به وجود می آمد.بعد هم با رسول خدا و همه ی مسلمین به شعب ابی طالب تبعید شدند و چند سال؛ دو-سه سال زندگی دشوار و طاقت فرسا را در آن جا تحمل کرد و در همان شعب ابی طالب هم دعوت حق را لبیک گفت و در حال تبعید از دنیا رفت.

 

چند نکته ی قابل تامل از زبان آیت الله مکارم شیرازی:

-حضرت خدیجه(س) در دوران مشقت بار زندگی پیامبر اکرم(ص) ، همراه ایشان بود نه زمانی که اسلام تمام جزیره العرب را گرفت و همه به پیامبر احترام می گذاشتند.

-گفته می شود حضرت خدیجه(س) در زمان ازدواج با پیامبر(ص)،40 سال داشته و قبل از ای،ایشان با 2 تن دیگر هم ازدواج کرده و از آن ها بچه داشته است. اما این مساله از نظر محققان برجسته تاریخ ، چه از میان شیعه و همچنین اهل سنت اشتباه است.

-برای این بانوی بزرگ اسلام بیش از 120 هزار فضیلت ذکر شده است.

-در عصر جاهلیت ، حضرت خدیجه(س) دامن خود را از گناه حفظ کرد و به این خاطر این پاکدامنی و عفاف ،لقب طاهره برای ایشان در نظر گرفته شد.

-تا زمانی که این بانوی پرهیزگار زنده بود، پیامبر با هیچ زن دیگری ازدواج نکرد.


 

داستان ازدواج پیامبر اکرم(ص) با حضرت خدیجه(س)

"افراد زیادى مانند، عقبه بن ابى معیط و ابن ابى شهاب كه هر كدام چهار صد كنیز و غلام و خدمتكار داشتند، و نیز ابوجهل و ابوسفیان و دیگر بزرگان عرب به خواستگارى آن حضرت آمدند؛ ولى قبول نكردند. در آخر خود حضرت خدیجه (علیها السلام)، به پیامبر (صلى‌الله علیه و آله) پیشنهاد ازدواج را دادند و این ازدواج با آداب و مراسم خاصى انجام شد.

ازدواج حضرت محمد (ص) با حضرت خدیجه (س) است در دهم ربیع الأول به وقوع پیوست. ماجرا از مهمانی در خانه خدیجه (س) شروع شد.  حضرت خدیجه (س) در خانه اش مجلسی برگزار کرده بود و از چندین عالم یهودی دعوت کرد تا برایش سخنرانی کنند. پس از گذشت چند دقیقه از جلسه جوان خوش سیمایی از جلوی خانه خدیجه (س) عبور کرد. دانشمند یهودی از خدیجه (س) خواست که او را به مجلس دعوت کند. پس از پایان مجلس و در هنگام خداحافظی در حالی که شادی و خوشحالی از صورت آن عالم یهودی کاملا مشخصد میشد، رو به خدیجه کرد و گفت: «آن چه من در کتاب های آسمانی گذشته خوانده‌ام، نشان می دهد که ایشان پیامبر آخرالزمان است. خوش به سعادت بانویی که همچین مرد با کمالاتی او را به همسری برگزیند ، که در این صورت به شرافت، عزت و شکوه دنیا و آخرت نایل آمده است.». (مناقب ابن شهر آشوب، ج 1، ص 41؛ سيد هاشم رسولي محلاتي، درسهايي از تاريخ تحليلي اسلام (جلد 2)، ص17)


خدیجه با پیامبر(ص) در جد چهارم از طرف پدر و در جد هشتم از طرف مادر متحد بودند، به همین دلیل گاهی همدیگر را پسر عمو، دختر عمو می خواندند.

حضرت خدیجه (س)  و هم حضرت محمد(ص)، هر دو تاجر بودند. سرنوشت الهی به گونه ای رقم خورد که موجبات همکاری میان خدیجه (س) و محمد (ص) فراهم شد. از همان اولین برخوردها، مهربانی و ایمانی واقعی در رفتار محمد (ص) می‌دید. روح مطهر و قلب رئوف این دختر قریشی، بعد از سال‌ها هم کفو خود را یافته بود. چندین بار با این جوان 25 ساله بنی هاشمی رو به رو شده بود و دلش دیگر طاقت دوری از او را نداشت.

دختر قریشی غرورش را زیر پای گذاشت و مقام و منزلت دنیایی را به خوشبختی ابدی، به راحتی فروخت. تصمیم گرفت که در اولین رویارویی، دغدغه ازدواجش با پیامبر(ص) را مطرح کند.

بالاخره روز سرنوشت ساز زندگی خدیجه (س) فرا رسید.بعد از سفر تجاری که پیامبر (ص) مسئولیت انجام آن را بر عهده داشتند و برای حضرت خدیجه (س) انجام دادند، فرصت ملاقات فراهم شد. خدیجه با داشتن حیا مقابل پیامبر (ص) آمد و گفت: «ای عموزاده من با توجه به پیوند قومی که میان من و تو برقرار است و عظمت و بزرگی که در میان قوم خود داری و به امانت داری و حسن خلقت که شهره همه اهل مکه است، مایلم که با تو ازدواج کنم.» (سيد هاشم رسولي محلاتي، درسهايي از تاريخ تحليلي اسلام (جلد 2)، ص19-24)

پیامبر(ص) در پاسخ گفت که این موضوع را با نزدیکان و بزرگانش در میان می گذارد.

بعد از اینکه عموی پیامبر با این قضیه موافقت کرد جلسه خاستگاری برگزار شد. در مجلس خواستگاری، ابوطالب عموی پیامبر(ص) ، ویژگی های پیامبر (ص) را به همگان معرفی کرد. نقاط مشترک و هم کفوی خدیجه (س) و پیامبر (ص) باعث ازدواج این دو شد.

 

 

ما حصل این ازدواج
خداوند دو پسر به نام‌هاى قاسم و عبدالله كه به آنها طیب و طاهر هم مى‌گفتند، و چهار دختر به نام‌هاى ام كلثوم و زینب و رقیه و فاطمه (علیها السلام ) به آن بزرگوار عطا فرمود. 

حضرت خدیجه (علیها السلام) بیست و چهار سال و یک ماه با پیامبر (صلى الله علیه و آله ) زندگى كرد، و تا زمانیکه حضرت زنده بود، پیامبر (صلى‌الله علیه و آله) با کسی دیگری ازدواج نکرد.

همچنین حضرت خدیجه (علیها السلام) همه ی اموال خود را به پیامبر (صلى الله علیه و آله ) واگذار كرد.

 

 

 

 

 

حضرت خدیجه کبری و نقش ایشان در اسلام

شناخت اولین بانوی اسلام حضرت خدیجه سلام الله علیها

 

 

نکته بسیار مهم این است که حضرت خدیجه سلام الله علیها چه شخصیت عظیمی داشتند که دشمن در تمام این اعصار همه ی تلاش خود را کرد تا ایشان را جور دیگری معرفی کند و اینکه چرا بعد از این همه سال وهابیت از کوچکترین اثری که نام و یادی از ایشان دارد می ترسند و حتی خانه ایشان را تخریب می کنند؟!!!!

 

 
  • شناخت اول بانوی اسلام
  • حضرت خدیجه کبری و نقش ایشان در اسلام
  • زندگی نامه حضرت خدیجه(س)
  • حضرت خدیجه همسر پیامبر ا
 
 
 
 
 

منبع : http://persiane.ir/Recognizing-the-First-Lady-of-Islam-Khadijeh-peace-be-upon-him.html

چهارشنبه 5 مهر 1396  12:40 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها