0

آزمایشات و معاینات بارداری

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

آزمایشات و معاینات بارداری


آزمایشات و معاینات بارداری – قسمت اول

آزمایش تشخیص بارداری
میتوان هورمون بارداری را سه روز پس از لقاح در خون و یک هفته بعد از قطع اولین دوره ی پریود در ادرار شناسایی کرد. این هورمون HCG نام دارد و به وسیله ی جفت ترشح می گردد – این هورمون در مراحل ابتدایی رشد توسط تروفوبلاست ساخته میشود.
آزمایشات مربوط به تشخیص HCG که امروزه در آزمایشگاه ها انجام می شود در بیش از 98 درصد موارد صحت دارد اما این درصد در کیت های تشخیص بارداری که بدون نیاز به تجویز پزشک خریداری میشوند به 85 تا 95 درصد می رسد.
بهتر است خانم هایی که مدت ها در انتظار باردار شدن بوده اند یا بارداری ناخواسته داشته اند به محض مشاهده قطع یک دوره پریود برای انجام آزمایش تشخیص بارداری به پزشک مراجعه کنند اما برای تشخیص بارداری همواره انجام آزمایش های آزمایشگاهی لازم نیست بسیاری از خانم ها ، به ویژه آنهایی که قبلا بارداری را تجربه کرده اند میتوانند از نشانه های خاص بارداری چون قطع ماهیانه یا سوزش و سفتی پستان و حتی نشانه هایی که خاص خود آنهاست به بارداری خود پی ببرند.
در روزهای ابتدایی بارداری میزان HCG پس از دو هفته کاهش پیدا می کند اما در صورتی که ترفوبلاست دفع نگردد HCG تا چندین هفته پس از سقط نیز در خون وجود خواهد داشت.
در افرادی که دارای سابقه سقط هستند و هنوز اندازه جنین به حدی نرسیده است که توسط سونوگرافی قابل تشخیص باشد ، اندازه گیری میزان هورمون HCG میتواند برای رد یا اثبات حاملگی مورد استفاده قرار گیرد.
معاینات فیزیکی
معاینه فیزیکی مسلما ارزشی بیش از یک چک آپ ساده خواهد داشت. این معاینات به پزشک یا ماما این امکان را خواهد تا بفهمد جسم مادر برای بارداری و حمل یک نوزاد آمادگی دارد یا خیر. علاوه بر این ، این فرصت بسیار مناسبی برای شماست تا اطلاعات بیشتری در مورد جسم خود به دست آورید.
اگر همسرتان شما را همراهی کند میتوانید از این معاینات بهره بیشتری ببرید. همچنین در حین معاینات فیزیکی ، مادر و پزشک یا ماما میتوانند ارتباط نزدیک تری با یکدیگر برقرار کنند . با توجه به نکات زیر میتوانید بر ارزش این تجربه بیافزایید :
1 . اگر قبل از ملاقات با پزشک در مورد بدن و اندام تناسلی زنان مطالبی بخوانید میتوانید از اطلاعات و یا نمودارهایی که پزشک در اختیار شما قرار می دهد بیشتر استفاده کنید.
2 . هر زمان که متوجه نکته ای نشدید حتما از پزشک خود توضیح بیشتری بخواهید . هیچ وقت سوالات خود را مخفی نکنید.
3 . اگر احساس درد می کنید صریحا اظهار کنید.
4 . سعی کنید آرام باشید و خود را در معاینه سهیم بدانید. برای این که پزشک بتواند رحم و تخمدان ها را معاینه کند لازم است مادر آرام و راحت باشد هنگام معاینه دهانه ی رحم و قسمت پایین شکم اگر عضلات مادر سفت و منقبض باشند در واقع مانع معاینه پزشک خواهد شد.
اگر در طی معاینه احساس ناراحتی کردید میتوانید از پزشک بخواهید چند لحظه صبر کند ، سپس نفس عمیق بکشید. این نوع تنفس به شما کمک میکند تا آرامش خود را حفظ کنید و پزشک راحت تر به معاینه شما بپردازد.
5 . میتوانید آینه ای همراه داشته باشید تا به وسیله آن گردن رحم و دیگر ساختار های رحمی را مشاهده کنید.
معاینه ماهیچه پرینه
معاینه پرینه یکی از قسمت های معاینه است که نیاز به همکاری بین معاینه کننده و خانم باردار دارد. ماهیچه پرینه در آمیزش جنسی ، جلوگیری از خروج خود به خودی ادرار و همچنین زایمان نقش مهمی برعهده دارد. در برخی از زنان به علت به کار نگرفتن این ماهیچه ، ضعیف می شود و دارای انقباض کافی نیست.
پزشک میتواند با دستکش ماهیچه پرینه را لمس کند و میزان کشیدگی آن را ارزیابی نماید. اگر متوجه شدید پزشک این قسمت از بدن شما را معاینه نکرده است میتوانید این کار را خود برعهده بگیرید. از دو انگشت استفاده کنید و آنها را در ابتدای دهانه رحم قرار دهید.
سپس عضلات این ناحیه را منقبض نمایید. اگر احساس می کنید این عضلات ضعیف هستند آنها را نرمش دهید. برای این کار عضلات خود را 5 بار به مدت 10 ثانیه منقبض کنید. این نرمش را هر روز 10 بار تکرار نمایید.
اگر این عضلات به قدر کافی قوی باشند میتوانند از احتمال پارگی در حین زایمان بکاهند و نیاز به اپیزیوتومی را کاهش دهند. بالا بردن قدرت این عضلات میتواند میزان ارضای جنسی را هم در مرد و هم در زن افزایش دهد.
اغلب مردان از احساس خوبی که انقباض این عضلات در حین آمیزش جنسی به آنها می دهد بسیار لذت می برند. علاوه بر این استحکام عضلات از افتادگی مثانه – به ویژه در خانم هایی که سابقه چند زایمان داشته اند – و بی اختیاری دفع ادرار – به خصوص هنگام بلند کردن اجسام ، خنده ، عطسه و سرفه – جلوگیری می کند.
تمرین های مخصوص برای قدرت بخشیدن به عضلات پرینه به نرمش های کگل – به نام کسی که برای اولین بار این تمرینات را ابداع کرد-  نیز معروف است.
منبع : کتاب راهنمای جامع برای 9 ماه انتظار

سه شنبه 21 شهریور 1396  6:02 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آزمایشات و معاینات بارداری

آزمایشات و معاینات بارداری – قسمت دوم

 

معاینه داخل لگنی
معاینه لگن شامل معاینه اندام تناسلی خارجی ، تعیین میزان استحکام عضلات پرینه ، معاینه دهانه رحم و گردن رحم ، برداشتن نمونه برای آزمایش سوزاک ، انجام تست پاپ اسمیر ، لمس رحم ، تخمدان ها ، مقعد و برآورد اندازه لگن است.
اندازه رحم ، سن بارداری را نشان می دهد و معمولا از حدود هفته ششم بارداری میتوان آن را با لمس دست احساس کرد.
اندازه گیری فشار خون
در هر بار ملاقات با پزشک ، وی فشار خون شما را اندازه گیری خواهد نمود. برای این کار پزشک بالشتکی را روی قسمت بالایی بازو ، بالاتر از آرنج خواهد بست. گوشی پزشک روی شریان اصلی که از زیر چین آرنج می گذرد قرار می گیرد.
بالشتک آنقدر باد میشود تا نبض در این شریان قطع گردد ، سپس به تدریج هوای داخل بالشتک خالی میشود. فشار سیستولیک – مربوط به انقباض قلب زمانی که خون را با حداکثر نیرو به داخل رگ های خونی می ریزد – با شنیدن اولین نبض خوانده میشود.
آخرین صدای نبضی که شنیده میشود  مربوط به فشار دیاستولیک – مربوط به  مرحله ی پر شدن قلب در حالت انبساط – است .
این دو درجه به صورت کسر خوانده می شوند. صورت کسر فشار سیستولیک و مخرج کسر فشار دیاستولیک است به طور مثال ، فشار خون 140 به روی 90 ،  که حداکثر میزان طبیعی فشار خون تلقی می گردد و اگر این فشار خون از این میزان نیز بالاتر رود فرد مبتلا به فشار خون بالا یا هیپرتانسیون خواهد بود.
فشار خون در طول بارداری به طور قابل پیش بینی تغییر خواهد کرد و در طول سه ماهه اول و دوم در فشار سیستولیک و دیاستولیک کمی افت فشار ، در حدود 5 میلیمتر جیوه دیده خواهد شد.
تعیین فشار خون در بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا فشار خون بالای 140 به روی 90  به همراه تشخیص پروتئین در ادرار نشان دهنده بیماری خطرناکی به نام مسمومیت حاملگی است.
نتایج آزمایشگاهی
این آزمایش ها که با آزمایش تشخیص  HCG آغاز می گردند ممکن است در طول دوره بارداری چند بار تکرار شوند. بهتر است شما نیز با این آزمایشات بیشتر آشنا شوید.
آزمایش خون
آزمایش خون شامل اندازه گیری هماتوکریت و هموگلوبین است. هماتوکریت در واقع ستون باریکی از خون سانتریفوژ شده است که میزان گلبول های قرمز خون را نشان می دهد.
هموگلوبین نیز ماده ای قرمز رنگ در خون است که وظیفه حمل اکسیژن را بر عهده دارد. با اندازه گیری این دو شاخص میتوان دریافت که مادر مبتلا به آنمی – کم خونی – است یا خیر. این آزمایش ها معمولا در هفته ی سی و ششم بارداری تکرار میشوند.
 



آزمایش ادرار
این آزمایش در شروع بارداری و سپس در هر بار ملاقات با پزشک انجام خواهد شد . اندازه گیری گلوکز در ادرار بهترین راه برای تشخیص بیماری دیابت – مرض قند – است اما گلوکز موجود در ادرار به تنهایی دیابت را به اثبات نمی رساند بلکه باید توسط تشخیص گلوکز در خون تایید شود زیرا میتوان در ادرار بیش از 70 درصد از خانم های باردار گلوکز را یافت در صورتی که تنها یک درصد از این زنان مبتلا به قند خون نامتعادل هستند.
از نشانه های بیماری دیابت میتوان به تشنگی زیاد ، تکرر ادرار ، افزایش اشتها و کاهش وزن اشاره کرد. وجود کمی پروتئین در خون هنگام بارداری اصلا غیرطبیعی نیست و نمیتوان آن را به نقص در کلیه نسبت داد اما اندازه گیری دقیق پروتئین ادرار در ماه های بالاتر بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا می تواند نشانگر مسمومیت حاملگی باشد.
ممکن است بالا رفتن پروتئین در ادرار به این دلیل باشد که رحم در حالت ایستاده به رگ هایی که خون را از کلیه بیرون می ریزند فشار می آورد و پروتئین با فشار به عقب و داخل ادرار برمیگردد. برای تشخیص دقیق تر باید ادرار را برای آزمایش در حالی جمع آوری کنند که مادر به پهلو خوابیده است.
آزمایش سیفلیس
پاسخ مثبت در آزمایش STS وجود سیفلیس در مادر را به اثبات می رساند. گرچه این بیماری دارای عوارض جدی و خطرناکی است اما میتوان آن را به راحتی درمان نمود . مادری که مبتلا به این بیماری است معمولا دارای نشانه های این بیماری نیست اما میکر و اورگانیسم عامل آن را در خود دارد. این میکر و اورگانیسم میتواند به راحتی از جفت عبور کند و جنین را آلوده نماید.
منبع : کتاب راهنمای جامع برای 9 ماه انتظار

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 21 شهریور 1396  6:04 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آزمایشات و معاینات بارداری

 

آزمایشات و معاینات بارداری – قسمت سوم

 

تشخیص خون و عامل RH
اگر RH مادر منفی و RH جنین مثبت باشد – عاملی که از پدر به ارث برده است – خطر انهدام سلول های قرمز جنین توسط آنتی بادی هایی که در بدن مادر ساخته میشوند وجود دارد.
معمولا در بدن مادری که اولین بارداری خود را پشت سر می گذارد آنتی بادی های ضد RH مثبت وجود ندارد اما در طول سه ماهه سوم و به خصوص در هنگام تولد نوزاد تعداد کمی از سلول های قرمز خون از راه جفت وارد گردش خون مادر میشوند.
بدن مادر این سلول ها را به عنوان سلول های بیگانه شناسایی کرده و آنتی بادی هایی را بر علیه آنها می سازد تا آنها را نابود کند. در طول اولین بارداری مقدار این آنتی بادی ها بسیار کم است و علاوه بر این آنها فرصت کافی در اختیار ندارند تا سلول های قرمز جنین را نابود سازند بنابراین موجب آسیبی به جنین نخواهند شد اما در طول بارداری بعدی سلول های دارای RH مثبت جنین جدید ، سیستم ایمنی مادر را دوباره فعال می کند به طوری که دوباره شروع به ساخت آنتی بادی برعلیه RH مثبت جنین میکند.
تولید این آنتی بادی ها جنین را در مخاطره قرار خواهد داد و به همین دلیل است که مشکل RH در واقع خطری برای بارداری دوم به بعد محسوب میگردد نه برای اولین بارداری.
این مشکل که بسیار وحشتناک نیز به نظر می رسد در حال حاضر به راحتی با استفاده از گاماگلوبین خاصی قابل پیشگیری می باشد. کار این گاماگلوبین آن است که پس از تزریق به بدن مادر RH مثبت سلول های جنین موجود در گردش خون مادر را ، قبل از اینکه قادر به بیدار کردن سیستم ایمنی مادر شوند ، نابود کند.
اولین دوز این دارو در هفته ی بیست و هشتم بارداری و دومین روز – که بیش از مقدار اولی است – در حدود هفتاد و دو ساعت بعد از تولد به مادر تزریق میشود. این تزریق عملا در تمام خانم های باردار دارای RH منفی از بروز مشکل جلوگیری کرده و اغلب به طور کامل مشکل RH را حل می کند.
البته بروز مشکلاتی که در بالا توضیح داده شد تنها در صورتی صادق است که RH خون جنین مثبت باشد یعنی همان RH که از پدر به ارث برده است – ژن RH مثبت غالب است – اما تاکنون روشی ابداع نشده است که بتوان به کمک آن تا قبل از تولد کودک RH خود او را تشخیص داد.
آزمایش تشخیص سرخجه
ویروس عامل این بیماری قادر است از جفت عبور کرده و جنین را آلوده سازد. ابتلای جنین به این ویروس موجب مشکلات متعددی برای او خواهد شد که از میان آنها میتوان به ناشنوایی ، آب مروارید مادرزادی ، کند ذهنی و نقص دریچه های قلب اشاره کرد.
ابتلا به ویروس سرخجه خطر سقط را افزایش خواهد داد و در حال حاضر هیچ روشی برای درمان این بیماری در حین بارداری وجود ندارد تنها روش ممکن پیشگیری است . بهترین راه برای برطرف نمودن خطر ابتلای جنین به سرخجه ، تزریق واکسن آن قبل از بارداری است.
اگر مادری در حین حاملگی مبتلا به سرخجه شود برای برای بارداری بعدی در برابر این بیماری مصون خواهد بود.
کشت ادرار
در دستگاه ادراری بسیار از خانم های باردار ، بدون اینکه علایمی از بیماری داشته باشند ، باکتری وجود دارد. در خانم های باردار خطر گسترش عفونت بسیار بالا است و از این رو لازم است بیماری هرچه زودتر تشخیص داده شده و درمان گردد. به همین دلیل کشت ادرار به صورت یک آزمایش عادی در بارداری توصیه می گردد.
آزمایش پاپ اسمیر
این آزمایش که با نمونه برداری از بافت دهانه رحم صورت می گیرد به منظور تشخیص سرطان انجام میشود ؛ گرچه زنان باردار کمتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. این آزمایش در طی سال های بعد از زایمان نیز تکرار خواهد شد.
کشت میکروب سوزاک
نمونه برداری برای تشخیص میکروب سوزاک نیز همزمان با نمونه برداری پاپ اسمیر انجام میشود. زنان ناقل این بیماری میتوانند هنگام تولد ، نوزاد خود را به این بیماری مبتلا سازند اما در صورت تشخیص این بیماری به راحتی میتوان مادر را با تجویز آنتی بیوتیک درمان نمود.
منبع : کتاب راهنمای جامع برای 9 ماه بارداری

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 21 شهریور 1396  6:06 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آزمایشات و معاینات بارداری

 

آزمایشات و معاینات بارداری –قسمت چهارم

 


آزمایش ایدز
همانطور که می دانید ، امروزه ایدز یکی از معضلات عمده سلامت افراد بشر محسوب می گردد . این بیماری جزو 5 بیماری اصلی منجر به مرگ در زنان باردار و اطفال زیر پنج سال شناخته شده است.
آلودگی به ویروس ایدز ، HIV  ماه ها و حتی سال ها قبل از بروز بیماری صورت می گیرد و در واقع ممکن است فردی آلوده به این بیماری باشد اما هیچ علایمی در او دیده نشود. بنابراین احتمال این که مادر مبتلا به این ویروس باشد اما هیچ علایمی از بیماری به همراه نداشته باشد وجود دارد اما همین مادر آلوده به راحتی میتواند نوزاد خود را به این بیماری مبتلا سازد.
بر طبق آمار به دست آمده در سال 1990 ، خطر انتقال ویروس ایدز به نوزادان از طریق مادر آلوده ای که هیچ گونه علایم بیماری در خود ندارد بیش از 12 درصد بوده است . اما تحقیقات اخیر میزانی بیش از این درصد را نشان می هند – 25 الی 40 درصد.
انتقال بیماری در مادرانی که دارای علایم بیماری هستند به مراتب سریع تر صورت می گیرد. به جز علایم شایع بیماری چون ذات الریه و عفونت های شدید ، در مادران باردار علایم ثانویه ای دیده نشده است و محققان بر این عقیده اند که بارداری موجب تشدید بیماری نخواهد شد.
تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری مهلک و همچنین جلوگیری از انتقال آن به جنین یافت نشده است اما دانشمندان تصور میکنند راه انتقال این بیماری از طریق جفت و همچنین زخم های موجود در پوست جنین است و به همین دلیل استفاده از الکترودهای مغزی برای نمایش فعالیت های الکتریکی ضربان قلب جنین که گاهی طی زایمان به درون پوست سر جنین فرو می شود در این موارد جایز نیست.
علاوه بر این دلیل این که ممکن است نوزاد از طریق نوشیدن شیر مادر مبتلا نیز به ایدز آلوده شود شیردهی در زنان مبتلا به ویروس ایدز ممنوع است.
هپاتیت B
نوزاد مادران آلوده به ویروس هپاتیت B بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. ( گرچه اغلب این مادران هیچ نشانی از بیماری در خود ندارند و از این رو ناقل بی نشان نامیده میشوند. ) تعداد معدودی از این نوزادان قبل از تولد به دلیل عبور ویروس از طریق جفت مبتلا می گردند اما راه اصلی ابتلای نوزادان به این ویروس مجاورت این ویروس با نوزاد در مجرای رحم است.
تنها راه برای درمان چند بار تزریق واکسن ضد هپاتیت ، پس از تشخیص بیماری است که البته در نوزادانی موثر است که هنگام تولد به این ویروس آلوده شوند. در گذشته تنها زنانی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار داشتند آزمایش می شدند اما امروزه برای پیشگیری از ابتلای نوزادان به این ویروس تمامی مادران باردار مورد آزمایش قرار می گیرند زیرا در صورت عدم درمان درصد قابل توجهی از نوزادانی که هنگام تولد به این ویروس آلوده میگردند به امراض کبدی چون هپاتیت ، سیروز کبدی و سرطان دچار شده و بسیاری از آنها می میرند.
تعیین زمان زایمان
بسیاری از تصمیم ها در حین زایمان بر اساس زمان تخمینی زایمان انجام خواهد شد بنابراین لازم است زمان زایمان توسط پزشک تعیین شود. دانستن تاریخ آخرین دوره عادت ماهیانه ابتدایی ترین روش جهت تخمین زمان لقاح است.
معمولا لقاح 14 روز قبل از دوره عادت ماهیانه پیش بینی شده بعدی صورت می گیرد . کسانی که مایلند باردار شوند بهتر است آخرین تخمک گذاری خود را به وسیله سنجش دمای بدن مشخص کنند تا احتمال لقاح افزایش یابد.
روش بعدی زمان به حرکت درآمدن جنین است . اغلب مادران بین هفته های شانزدهم تا بیستم برای اولین بار حرکت نوزادشان را احساس می کنند اما این روش چندان دقیق نیست زیرا هر مادر بسته به آن که قبلا بارداری را تجربه کرده باشد یا خیر ، حرکت جنین را زودتر یا دیرتر احساس خواهد کرد.
اندازه گیری بزرگی و بلندی رحم بهترین روش تعیین تاریخ زایمان ، به خصوص در سه ماهه اول ، بین هفته های هجدهم و سی ام بارداری است. در این هنگام بلندی رحم با واحد سانتیمتر سنجیده می شود و تا اندازه ای عمر جنین را مشخص می کند ، مخصوصا در اولین بارداری ، صدای قلب نوزاد اولین بار در هفته های شانزدهم و نوزدهم بعد از لقاح به وسیله یک گوشی پزشکی و در هفته های دوازدهم با کمک اولتراسوند شنیده میشود.
میتوان به وسیله سونوگرافی حرکات قلب جنین را در هفته های شش تا هفتم دید. بین هفته های هشتم و دوازدهم با کمک اندزاه گیری فاصله بین سر و انتهای جنین ( فاصله سر تا دنبالچه ) سن بارداری بسیار دقیق تشخیص داده میشود.
بین هفته های شانزدهم و بیست و ششم با اندازه گیری قطر سر نوزاد میتوان تاریخ زایمان را با 95 درصد اطمینان تخمین زد.
منبع : کتاب راهنمای جامع برای 9 ماه انتظار

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 21 شهریور 1396  6:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها