0

ایجاد رغبت عمومی به امام زمان(عج) و مهدویت رسالت دولت زمینه ساز است

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

ایجاد رغبت عمومی به امام زمان(عج) و مهدویت رسالت دولت زمینه ساز است

 

ایجاد رغبت عمومی به امام زمان(عج) و مهدویت رسالت دولت زمینه ساز است
 

 

حجت الاسلام و المسلمین سیدجواد میرصادقی، مسئول اجرایی معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار سرویس مهدویتخبرگزاری شبستان که به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت انجام شد، درباره ویژگی های دولت زمینه ساز ظهور اظهار کرد: انسان برای رسیدن به کمال، مقصد نهایی و رهایی از ظلم و بی عدالتی باید برای فرا رسیدن ظهور منجی و موعود آخرالزمان لحظه شماری کند، در قرآن کریم نیز خداوند وعده داده است که این منجی عدالت گستر خواهد آمد: «وَ نُريدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَي الَّذينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثينَ؛ ما می خواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم!» و یا در آیه دیگری آمده: «وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُها عِبادِيَ الصَّالِحُونَ؛ در «زبور» بعد از ذکر (تورات) نوشتیم: «بندگان شایسته ام وارث (حکومت) زمین خواهند شد!».

 

وی با بیان اینکه ظهور، براساس آیات قرآن و روایات امری قطعی است، افزود: با وجود این قطعیت، اما ما نیز می توانیم در تحقق آن نقش داشته باشیم و با انجام زمینه سازی هایی، این مهم را تسریع ببخشیم که در این زمینه افراد، هم دارای وظایف فردی و هم وظایف جمعی (وظیفه حکومت ها و دولت ها) هستند.

 

میرصادقی با اشاره به اینکه براساس دلایل عقلی و نقلی برای زمینه سازی ظهور دارای وظیفه و تکلیف هستیم، گفت: یک دولت برای آنکه بتواند زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) باشد ابتدا نیازمند آمادگی است و این مهم، در تمام ابعاد فردی، سیاسی، اجتماعی و ... اهمیت دارد.

 

ترغیب مردم به امام زمان(عج) وظیفه دولت منتظر

کارشناس مهدوی با اشاره به رسالت ها و وظایف دولتِ زمینه ساز بیان کرد: اولین رسالت یک دولت زمینه ساز، ایجاد رغبت عمومی است، یعنی باید به گونه ای جایگاه امام(عج) را تببین کند که مردم به این باور و یقین برسند که امام مهدی(عج) واسطه فیض است و همه برکات و رحمات ناشی از وجود مقدس ایشان است.

 

وی با بیان اینکه دومین وظیفه و رسالت دولت زمینه ساز، تشریح صفات امام زمان(عج) است، تصریح کرد: دولت زمینه ساز باید به گونه ای عمل کند که آثار و برکات حضور ایشان و حکومت مهدوی، برای مردم شیرین و ملموس باشد و مردم بدانند که بدون ایشان دچار فقر معنوی هستند و با تشریح صفات امام(عج)، مردم را به این باور برسانند که در ذلالت، کفر و نفاق قرار دارند و محتاج ظهور حضرت حجت(عج) هستند.

 

میرصادقی با بیان اینکه دولت زمینه ساز باید الگوی صحیحی از حکومت مهدوی را به مردم ارائه دهد، تاکید کرد: این دولت باید از حکومت مهدوی الگوگیری کند تا ما را به سرانجام مقصود برساند و دیگر رسالت های این دولت زمینه ساز؛ خدامحوری، اخلاق محوری، عزت محوری، وحدت محوری، تربیت محوری و ... است.

 

قدرت دولتِ زمینه ساز، در راه دعوت به به امام زمان(عج) هزینه می شود

مسئول اجرایی معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت در پاسخ به این سوال که دولت زمینه ساز دارای چه ویژگی هایی است، گفت: براساس روایات، پیش از ظهور ضروری است که دولت هایی تشکیل شوند و این دولت ها با ویژگی های خاصی، باید به زمینه سازی بپردازند که یکی از آنها ولایتمداری است، یعنی دولت منتظر و زمینه ساز، ولایت مدار است و این دولت قدرت را برای خود نمی خواهد بلکه از آن برای دعوت به امام زمان(عج) استفاده می کند زیرا فلسفه وجودی آن، دعوت و زمینه سازی برای دولت کریمه مهدوی است.

 

وی با بیان اینکه رسالت پذیر بودن دومین ویژگی دولت زمینه ساز است، تصریح کرد: دولت منتظر و زمینه ساز، دولتی دینی است که رسالت خود را در راه دفاع از دین، نشر احکام دینی و عینیت بخشیدن به تعالیم دینی می داند و در راه آن گام برمی دارد.

 

میرصادقی اضافه کرد: یکی از شاخصه های دولت مهدوی، دینی بودن آن است لذا دولت زمینه ساز با رسالت پذیر بودن و ولایت مداری، باید شرایطی را ایجاد کند که مردم راغب به آن دولت دینی باشند.

 

دولت مهدوی دفعتا حاصل نمی شود!

این کارشناس مهدوی با بیان اینکه سومین ویژگی دولت زمینه ساز، بسترسازی برای ظهور است، گفت: زمینه های تشکیل دولت مهدوی دفعتا حاصل نمی شود بلکه دولت ها باید آرام آرام بستر لازم را فراهم کنند تا این دولت کریمه برپا شود.

 

وی چهارمین ویژگی دولت زمینه ساز را توانا بودن معرفی کرد و افزود: دولت منتظر و و زمینه ساز باید قدرت اعمال منیت خود را داشته باشد یعنی دولتی قوی، مقتدر و توانا باشد، تشکیلات سازمانی، برنامه ها، ارتباطات و بودجه ها این دولت باید در راستای قدرت و تواناسازی آن باشد تا بتواند در عرصه های مختلف توانا باشد.

 

میرصادقی پنجمین ویژگی دولت زمینه ساز و منتظر را شریعت گستر بودن، خواند و تصریح کرد: برای تثبیت قانون الهی سه مرحله را می توان در نظر گرفت که گام اول تنزیل است یعنی احکام و دستورات عملی از سوی خداوند به پیامبر(ص) ابلاغ و نازل می شود، مرحله دوم تبیین و تفسیر است تا مانع از تفسیرهای ناروا و انحرافات شود و مرحله سوم اجرا و تحکیم عملی قوانین الهی است، بنابراین دولت های پیش از دولت غایی مهدوی باید گام هایی در زمینه تثبیت و تبیین این احکام بردارند تا ان شاء الله دولت مهدوی مستقر شود.

 

عملکرد و برنامه های دولت زمینه ساز، مردم را به امام زمان(عج) راغب می کند

مسئول اجرایی معاونت پژوهش مرکز تخصصی مهدویت در پاسخ این سوال که یک دولت زمینه ساز چگونه می تواند مردم را ترغیب به امام زمان(عج) کند، همانطور که در روایات هم داریم وظیفه یک منتظر این است که دیگران را محب حضرت(عج) کند، ابراز کرد: دولت زمینه ساز با برنامه ها و فعالیت های خود، می تواند بسترسازی کند و آنان را به سمت امام زمان(عج) سوق دهد، یک دولت اگر دقیق برنامه ریزی کند و در تمامی بخش های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در راستای رضایت امام زمان(عج) گام بردارد، مانند یک پازل می تواند بستر لازم را برای مردم فراهم کند.

 

وی با بیان اینکه یک دولت زمینه ساز در مدیریت کلان خود باید تعامل گسترده با دیگر کشورهای جهان نیز داشته باشد، تاکید کرد: برای تثبیت برنامه های مهدوی، یک دولت زمینه ساز باید در سیاست های خود، میان تمدن ها و نظریات مختلف موجود در جهان با رویکرد مهدوی پیوندی ایجاد کند تا بتواند این اندیشه را جهانی سازد  که یکی از راهکارهای مهم در این زمینه، برقراری گفتگوی میان ادیان و تمدن هاست.

 

میرصادقی در پایان خاطرنشان کرد: دولت زمینه ساز باید از لحاظ علمی با دانشگاه ها و نهادهای علمی تعامل داشته باشد، از لحاظ فرهنگی و هنری نیز باید در راستای خلق آثار مناسب با رویکرد جهانی شدن فرهنگ مهدوی گام بردارد زیرا حکومت مهدوی یک دولت جهانی است.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

شنبه 18 شهریور 1396  9:57 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها