0

شیوه نامه حضور منتظران در فضای مجازی

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

شیوه نامه حضور منتظران در فضای مجازی

 

شیوه نامه حضور منتظران در فضای مجازی
 

 

حجت الاسلام حسن محمودی، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درباره استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای انتظار، اظهار کرد: در روایات اهل بیت(ع)، انتظار به عنوان یکی از بالاترین اعمال معرفی شده زیرا انتظار فرج، یک سبک زندگی خاصی به ما می دهد که موجب لذت بخشی و ماندگاری آن هم می شود، به همین دلیل، انسان های منتظر زندگی زیبایی را در ابعاد فردی و اجتماعی تجربه می کنند.

 

وی اضافه کرد: در بُعد فردی، انسان منتظر به این دلیل که منتظر فردی است تا اخلاق را در جامعه حاکم کند، خود نیز اخلاق خوبی خواهد داشت بطور مثال زمانی که منتظرِ فردی است تا صمیمیت را به ارمغان آورد، با خانواده خود صمیمی رفتار می کند و در بعد اجتماعی نیز فردی که منتظرِ ظهور امام زمان(عج) است، این انتظار، اعمال او را در جامعه تحت الشعاع قرار می دهد زیرا این فرد منتظر امامی است که صلح را در جامعه مستقر خواهد کرد لذا در محیط کار، ظلم نخواهد کرد یا دیگران را فریب نخواهد داد.

 

محمودی گفت: انتظار در تمام اعمال زندگی یک منتظر پُررنگ است، به همین دلیل شخص منتظر زیبا زندگی می کند و دیگران نیز از در کنار وی بودن، لذت می برند.

 

همدلی و اتحاد شیعیان، ظهور را نزدیک می کند

این کارشناس مرکز تخصصی مرکز مهدویت در پاسخ به این سوال که در بُعد اجتماعی چه معیارها و رفتارهایی در سبک زندگی یک منتظر باید وجود داشته باشد تا بیانگر انتظار باشد و به جذب دیگران به شهد شیرین انتظار نیز منتهی شود، گفت: امام زمان(عج) می فرمایند: اگر شیعیان ما روی عهدی که با ما دارند اجتماع می کردند، دیدار ما برای آنها میسر بود یعنی ایشان همدلی و اتحاد را از شیعیان می خواهند.

 

وی با بیان اینکه امام زمان(عج) می خواهند شیعیان در اجتماع یک دل باشند، افزود: اگر افراد، همگی منتظر امام زمان(عج) باشند، حول یک محور جمع و موجب ایجاد یک اتحاد و همبستگی می شوند، زیرا برخی از امور اتحاد و همبستگی ایجاد می کند که می توان در این زمره، دفاع از وطن، دین و سرزمین را نام برد، زمانی که دشمنی حمله می کند، همه افراد یکدل و یکصدا می شوند تا آن را مرتفع کنند و یا یک مسئله اجتماعی به وجود می آید،  مانند ماجرای شهادت شهید محسن حججی، یک همدلی را در کشور ایجاد می کند؛ در این میان انتظار بالاترین رویکرد برای متحد کردن افراد در جامعه است.

 

محمودی با اشاره به اینکه اگر افراد جامعه همگی یکدل و متحد شوند، به ظهور نزدیک تر خواهیم شد، اضافه کرد: فرهنگ انتظار باید در اجتماع بروز و ظهور داشته باشد و دانش آموزان، دانشجویان، کارگران، مهندسان و پزشکان باید همگی منتظر باشند زیرا در این صورت یک پزشک منتظر هیچ زمان به سمت زیرمیزی گرفتن از بیمار نمی رود بنابراین، افراد جامعه اعم از پرشک، مهندس، روحانی و ... باید با دید و رویکرد انتظار در محیط کار حاضر شوند که در این صورت موجب تغییر و تحول زندگی ها خواهد شد.

 

حاکمیت فرهنگ انتظار، جامعه را گلستان می کند

این کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اگر تمام ارکان جامعه منتظر باشد، موجبات برخورداری از عنایت ویژه امام زمان(عج) فراهم خواهد شد، تصریح کرد: در قرآن پیرامون روحیه انتظار داریم: «مومنان باید مقاومت و استقامت کنند» که اگر اینگونه عمل شود و بندگان در راه انتظار، مقاومت و استقامت نشان دهند، خداوند برکت را از زمین و آسمان برای آنها می جوشاند و این جوشش برکت و رحمت، چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی تاثیرگذار است و اگر جامعه ما ذره ای انتظار را عملیاتی کند، گلستان خواهد شد.

 

محمودی با بیان اینکه امروزه افراد جامعه ما یا منتظر نیستند و یا مدعی انتظار اند، تصریح کرد: باید عملا به انتظار پایبند باشیم زیرا انتظار براساس روایات، یک عمل است و طبق آن باید اعمالی را انجام دهیم.

 

80 وظیفه برای منتظران ظهور

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با طرح این سوال که عمل مبتنی بر انتظار چیست؟، گفت: در کتاب «مکیال المکارم»، 80 وظیفه برای منتظران ظهور بیان شده که اگر فردی به 10 مورد از آنها نیز عمل کند، زندگی اش آباد و گلستان خواهد شد، زیرا یکی از آنها این است که منتظران باید به داد یکدیگر برسند، به این معنا که فرضا صاحبخانه به داد مستاجر برسد، کارفرما به داد کارگر برسد و ... که قطعا با این شیوه بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه اگر انتظار در لایه های حرفه ای جامعه وارد شود و هر قشری خود را منتظر امام زمان(عج) بداند، زندگی ها بسیار زیباتر خواهد شد، گفت: مردم ما امروزه از وضعیت ادارات کشور گله مند هستند، اگر کارمندان با ارباب رجوع براساس فرهنگ انتظار رفتار کنند، باتوجه به این مهم که امام زمان(عج) نظاره گر اعمال افراد هستند، کارمند هیچگاه در انجام کار ارباب رجوع تاخیر نخواهد کرد، در زمان ظهور امام زمان(عج) نیز از این قبیل حوادث رخ می دهد که موجب زیبایی زندگی می شود و در آن دوران همه افراد از وجدان کاری برخوردار هستند و با هدف رضایت حضرت حجت(عج) به انجام امور می پردازند.

 

محمودی ادامه داد: فردی که بنا دارد زندگی را در دوران ظهور تجربه کند باید در دوران غیبت، انتظار را برای خود ملموس و عملیاتی کند و تنها گفتن اینکه منتظر امام زمان(عج) هستم، کفایت نمی کند زیرا در روایتی از پیامبر (ص) داریم که «منتظر امام زمان(عج) مانند فردی است که در خیمه ایشان شمشیر می زند» و این نشان دهنده مقام بالای منتظران است.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: فرهنگ انتظار باید در وجود انسان عملیاتی شود و این عمل در لایه های زندگی آنها اعم از فرزندداری، پدر و مادر داری، اشتغال و تمام امور زندگی جریان داشته باشد وگرنه انتظار واقعی نیست.

 

سبک زندگی منتظرانه در فضای مجازی

وی در پاسخ به این سوال که رفتار منتظرانه در فضای مجازی امروزه بخش اعظمی از زمان زندگی افراد را به خود اختصاص داده، باید چگونه باشد، گفت: منتظران واقعی باید در فضای مجازی دو کار انجام دهند، اولین کار تسخیر این فضا به نفع امام زمان(عج) است و حداقل یک صفحه با رویکرد حضرت(عج) در این فضا ایجاد و مطالب نابی در این خصوص را منتشر کنند و این فعالیت نیز صرفا کپی برداری از دیگران نباشد بلکه به تولید محتوا در سایت، وبلاگ و یا دیگر فضاهای مجازی بپردازند و برای جذب جوانان و نوجوانان اقدام کنند.

 

محمودی با بیان اینکه جذاب ترین سایت ها باید مرتبط با مهدویت و امام زمان(عج) باشد، گفت: منتظر اگر بنا دارد یار امام زمان(عج) باشد باید در فضا و شرایط کنونی جامعه، به روز باشد زیرا امروزه در این فضا دشمن بسیار فعال است و صفحات مختلف و مستهجن بسیاری را ایجاد کرده لذا اگر منتظر یک صفحه هم به نام امام زمان(عج) ایجاد کند، می تواند تاثیرگذار باشد.

 

این کارشناس مهدی با بیان اینکه دومین وظیفه منتظر در فضای مجازی، حفظ پاکی دل و چشم است، تصری۸۰ ح کرد: در فضای مجازی، بستر برای آلودگی آماده است و هیچ اراده ای نمی تواند جلوی انسان را بگیرد مگر اینکه فرد با انتظار واقعی به میدان آمده باشد تا بتواند اعمال و چشم خود را کنترل کند، در قرآن هم داریم: «قُلْ لِلْمُؤْمِنينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ؛ به مومنین بگو؛ چشم های خود را بپوشانند» زیرا مطالب و محتواهای بد و مستهجن، انسان را از انتظار دور می کند.

 

وی با بیان اینکه نمی توان منتظر بود و در فضای مجازی هرز گشت و به هر سایتی مراجعه کرد، یادآور شد: منتظر واقعی در فضای مجازی نیز به دنبال ظهور است و این فرد اگر مشغول کار در فضای مجازی باشد و در همان لحظه امام زمان(عج) وارد شدند، تلفن همراه یا رایانه خود را مخفی نخواهد کرد و شرمنده نمی شود بلکه به کار خود ادامه می دهد و این مهم، معیار خوبی برای سنجش رفتار ما در فضای مجازی است.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

شنبه 18 شهریور 1396  9:52 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها