0

دختر صفدر حسینی در مجلس

 
nazarianali
nazarianali
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 1442
محل سکونت : خراسان رضوی

دختر صفدر حسینی در مجلس

«دفاع دختر صفدر حسینی از پدر خود در تریبون مجلس»، «جنجال سازی رسانه ای بر سر حساب های قوه قضائیه»، «تشکیل فراکسیون ترک زبانان»، «سلفی با موگرینی» و «گلابی خوری میان جلسه رسمی»... همه اینها هشدارهایی بود که خبر از حرکت سریع دهمین دوره پارلمان به سوی ورطه معنی‌زدایی از مجلس شورای اسلامی و ابتذال می‌داد.

 

به گزارش رجانیوز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از آغازین روزهای خود ویژگی های متفاوتی نسبت به سایر ادوار داشت. مجلسی که در اسفند 94 عده ای بیان می کردند که ترکیب اصلی آن را اصلاح‌طلبان تشکیل داده اند و در مقابل برخی مدعی بودند که اصولگرایان پروز اصلی این انتخابات بوده است. با این حال در طول یک سال و نیم از شکل گیری مجلس دهم چهره های مختلفی از ماهیت این نهاد به بیرون مخابره شده است. اما جلسات چند روزه‌‌ی اخیر در بررسی صلاحیت وزرا پیشنهادی دولت دوازدهم چهره ای حقیقی تر از این مجلس نمایان ساخت.

 

اگرچه پیدایش ایده شکل گیری مجالس قانون گذاری با هدف مشروط کردن و مقید ساختن قدرت دولتمردان همراه بوده است، اما برآورد عملکرد نمایندگان این دوره از مجلس شواری اسلامی فاصله با هدف اصلی آن را نمایان ساخته است.  اگرچه قرار بود صیانت از حقوق مردم معیار اصلی اظهارات و کنشگری نمایندگان باشد، اما لابی های پشت پرده و عدم صداقت برای برخی از نمایندگان حرف اول و آخر را مشخص می کند و در عمل تعدادی از نمایندگان به مهره هایی برای ایفای نقش از پیش تعیین شده تبدیل خواهند شد. مفهومی که در جلسه بررسی وزرا پیشنهادی بیش از قبل نمایان شد.

 

اگرچه حسن روحانی در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی مدعی شده بود «همه نمایندگانی که به عنوان موافق یا مخالف صحبت کردند کاری کارشناسانه و طبق اعتقاد و عقیده و مستندات و اطلاعاتی که داشتند صحبت کردند!» اما واقعیت ماجرا چیز دیگری است.

 

«حمایت» در پوشش مخالفت، نطق های سرد و خنثی مخالفین  و حمایت های دستوری،  بیشترین صدایی بود که از مجلس در هفته گذشته شنیده میشد. اعتراض نسبت به «مخالفان موافق نما» نیز یکی از جدی ترین و پر بسامدترین تذکراتی بود که در طول جلسه رای اعتماد از سوی برخی از نمایندگان بیان شد. به طور مثال محمد دامادی نماینده مردم ساری در تذکری به لاریجانی گفته بود: «برخی از نمایندگان به اسم مخالف ثبت نام می‌کنند و وقت مخالفان را می‌گیرند اما پشت تریبون موافق صحبت می‌کنند؛ این چه وضع لابی‌گری است که در مجلس اتفاق می‌افتد!». اعتراضی نسبت به لابی‌گری در مجلس که البته روز گذشته یکی از نمایندگان به آن اعتراف کرد.

 

در همین راستا موسوی نمیانده مردم یزد و اشکذر که در جلسه رای اعتماد به کابینه در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو سخن گفته بود، در مصاحبه ای با یک کانال اصلاح طلب یزدی این گونه توضیح می دهد که:

«بنده مامور شدم كه براي جلوگيري از حملات شديد مخالفين به ايشان براي مخالفت در پشت تريبون حاضر شوم. متني كه بنده قرائت كردم با هماهنگي مجمع نمايندگان استان تهيه شد و حتي توسط بعضي همكاران اصلاح گرديد؛ سخنراني بنده در راستاي ماموريتي بود كه از طرف فراكسيون اميد بر عهده من گذاشته شده بود و تمام اتفاقات با مديريت و هماهنگي با شخص دكتر عارف انجام شد».

 

وی ادامه داد: «هر چند ميدانستم خواندن نطق مخالف باعث فضايي منفي عليه اينجانب خواهد شد اما اين ماموريت به من سپرده شده بود و براي اجراي ماموريتم حاضر شدم آبرويم را هم بگذارم».

 

این اظهارات نماینده مردم شریف یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی علاوه بر اینکه نشان می دهد که خود ایشان اعتقاد چندانی به صداقتی که آن را ویژگی بارز یزدی ها دانستنه اند ندارند، بیانگر آن است که نمایندگان جایگاه خود را پیدا نکرده اند؛ و حتی حاضرند با لابی های کودکانه دست به اقداماتی بزنند که حیثت خود و مجلس را به خطر بیندازند!

 

فراموش شدن وظیفه اصلی و عدم باور قلبی نسبت به قدرت و توانایی نمایندگان برای اصلاح معضلات موجود در فضای کشور باعث شده است که شاهد نمایندگانی باشیم که در عمل پایبند به حفظ شوون نمایندگی نیستند و کار به جایی می رسد که صدای خود اصلاحطلبان نسبت به این عملکرد نیز بلند می شود و صادق خرازی پیشنهاد وضع پروتکلی برای نمایندگان می دهد و عنوان می کند: «ای کاش مجلس یک واحد اموزش پروتکل رفتار و اخلاق جمعی برای نمایندگان محترم تدارک می دید که وجاهت نمایندگان محترم دستمایه نقد قرار نمی گرفت».

 

حضور چنین نمایندگانی که فاصله زیادی با «عصاره فضائل ملت» دارند،نتیجه ای بیشتر از  ارائه طرح «مجازات برهم‌زنندگان و منتقدان سخنرانی‌ها» توسط نمایندگان فراکسیون امید و به دنبال آن ارائه طرح جدیدی در جهت محدود کردن فعالیت عکاسان در مجلس نخواهد داشت.   طرحی که به جای اصلاح ریشه ای و برخورد با علل تضعیف شان مجلس شورای اسلامی به دنبال مقابله با کسانی است که لختی پادشاه را فریاد می زنند.

 

در همین راستا غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده مردم رشت در مجلس با اعلام این مطلب گفت: «جمعی از نمایندگان مجلس از هیات رئیسه درخواست کردند زمان حضور عکاسان مطبوعاتی در صحن علنی محدود شود و آنها بتوانند تنها دقایقی از جلسات علنی را حضور داشته باشند».

یک شنبه 5 شهریور 1396  9:37 AM
تشکرات از این پست
Tachberdee
دسترسی سریع به انجمن ها