به گزارش صفحه اجتماعی تالاب :اگر شخص مقابل مورد تأیید شماست، اما به دل شما ننشسته ( یا نسبت به او احساس ناخوشایندی دارید ) پیشنهاد میشود از انتخاب او صرف نظر کنید.
تصمیم گیری برای ازدواج مرحله سختی است. برای عبور از این مرحله، باید چند نکته مهم و کلیدی را به یاد داشته باشید.
1- تصمیمگیری مرحلهی به ظاهر آسان و سختی است. آن را جدی بگیرید، احساسی عمل نکنید، اما بیش از اندازه هم وسواس به خرج ندهید، نترسید و توکل کنید.
2 ـ اگر ابتدا احساسی تصمیم گیری کنید، چشمانتان به روی حقایق بسته میشود و نظرتان به عقل تحمیل میگردد، آنگاه مطمئن باشید که تصمیم عاقلانه و درستی نگرفتهاید؛ پس به زودی منتظر عواقب آن باشید!
3 – اگر شخصی عفیف، هم فکر و مۆمن باشد و همچنین توانایی اداره زندگی را داشته باشد و شما نسبت به او احساس خوشایندی دارید او را انتخاب کنید.
4 – این را بدانید که شاید او بتواند حساسیتها و سلیقههای اکتسابیاش را اصلاح کند، اما هرگز نمیتواند رفتار فردی و شخصیت درونی و ذات خود را به زودی تغییر دهد.
5 – شما باید انس و الفت ایجاد شده میان خود و فرد مقابلتان را ریشهیابی کنید تا یقین پیدا کنید که این انس و الفت حاصل سه چیز نباشد: حس ترحم تحریک شده، شباهت ظاهری به یكی از افراد مورد علاقهتان، صرف زیبایی ظاهری.
6 – شرایط و خواستههای غیرمنطقی پذیرفته نشود؛ اگر پذیرفته شود، باید به آن عمل گردد.
7 – بر طبق احکام اسلام، دختر باید نظر پدرش را در انتخابش دخیل كند.
8 – در دوران خواستگاری و مخصوصاً در تصمیم گیری باید بین شما و شخص مقابل تفاهم باشد و بعد از تصمیم گیری توافق.
9 – هیچگاه نباید به دنبال تفاهم صدرصد باشیم، تفاهم 60ـ70 درصد برای ازدواج خوب است.
10- هرگز نباید تا قبل از تصمیم نهایی به گونهای رفتار کنید که طرف مقابل گمان کند که او را انتخاب کردهاید. شاید در یک تحقیق یا گفتگوی جدید از مسألهای اطّلاع پیدا کنید که مورد قبول شما نباشد.
11- این را بدانید که وقتی قویاً معتقد باشید که تصمیم درستی گرفتهاید، به همسرتان بیشتر اطمینان میکنید و برداشت مثبتتری از زندگی خواهید داشت. پس تصمیم را دیر بگیرید ولی در آن تردید نکنید.
12- عاقلانه تصمیم بگیر تا عاشقانه زندگی کنی.
13- علائم تصمیم احساسی: بدانید از زمانی که ایرادهای طرف مقابلتان را در هر صورت برای دیگران توجیه میکنید، پس از روی احساس تصمیم گرفتهاید.
14- اگر ملاکهای اصلیتان در شخص مقابل و خانوادهاش وجود ندارد و با این حال شما آنها را انتخاب کردهاید، بدایند که قطعاً از روی احساس تصمیم گرفتهاید.
15- اگر شخص مقابل مورد تأیید شماست، اما به دل شما ننشسته ( یا نسبت به او احساس ناخوشایندی دارید ) پیشنهاد میشود از انتخاب او صرف نظر کنید.
16- لجبازی و واگذاری ممنوع : هرگز از روی لجبازی با والدین و اطرافیان و یا بر عکس به خاطر سپردن به والدین (اطاعت محض از آنها) تصمیم گیری نکنید که پشیمانیش برای شماست.
17- به یاد داشته باشید به خاطر راضی کردن والدین و دیگران، چشم و هم چشمی، ثروت و بالاتر بودن از دوستان و اقوام تصمیم گیری سطحی نکنید. به این فکر کنید که شما میخواهید با او زیر یک سقف برای همیشه، بدون تمامی این عوامل بیرونی زندگی کنید.
18- تصمیمگیری عجولانه: به خاطر معطل نماندن خواهران بعدی و یا تصور از دست دادن موقعیت ازدواج (مخصوصاً برای دختران با سن بالا) نباید تصمیمگیری اجباری و عجولانه كرد.
19 – هرگز فکر نکنید که با انتخاب هر کس، میتوانید از شرایط نامناسب موجود فرار کنید؛ در این صورت مطمئن باشید که این بار با دست خود، خود را به دام انداختهاید.
20 – ازدواج از روی رحمت آری ولی از روی ترحم هرگز. ترحم بعد از ازدواج برای دو طرف توقع ایجاد میکند و نمیتواند منشاء استحکام و علاقه بشود.
هشدارهای پیش از ازدواج
در آشنایی های پیش از ازدواج، باید این موارد را به عنوان خطرات یک رابطه در نظر بگیرید :
1 ) رابطه ای که شما در آن بیشتر عشق می ورزید: در این رابطه شما از احساس طرف مقابل خود مطمئن نیستید اما به عاشق تر شدن خود ادامه می دهید.
2 ) رابطه ای که در آن به همسر آینده خود به چشم یک الگو یا آموزگار نگاه می کنید: مثل آنکه دانشجویی عاشق استاد خود می شود. این گونه روابط مناسب ازدواج نیستند.
3 ) رابطه ای که فقط به جذابیت ظاهری و اجتماعی طرف مقابل توجه شود؛ چرا که ما با ویژگی ظاهری و اجتماعی فرد مقابل مان ازدواج نمی کنیم بلکه ویژگی های اخلاقی وی است که مسیر ازدواج را برای ما متداوم می کند.
4 ) رابطه ای که در آن یکی از دو طرف برای فرار از مشکلاتش تصمیم به ازدواج می گیرد که یا دلیل، مشکلات و فشار خانواده یا فراموشی رابطه گذشته یا به دلیل شباهت یا تضاد با فردی که در رابطه قبلی داشته اند، است.
5) رابطه ای که در آن می خواهید طرف مقابل تان را نجات دهید، یعنی برای او دلسوزی و به او کمک می کنید.