0

خوردنی‌های ریز شفابخش

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

خوردنی‌های ریز شفابخش

برای مثال درباره مواد غذایی و مراقبت از مصرف بی‌رویه و اسراف و دور ریختنی‌هایی که در سطح کلان به مبالغ هنگفتی می‌رسد، می‌توان به آداب طعام خوردن در اسلام مراجعه کرد در این باره علامه_مجلسی ‌رحمه الله بابی گشوده است.

خوردنی های شفابخش

در حدیثی از امام علی ‌علیه السلام آمده است که: آنچه از سفره می‌ریزد، بخورید که در خوردن آن شفاست.

شخصی به امام صادق ‌علیه السلام از دردی شکایت کرد و حضرت برای شفا، خوردن همین غذاهای ریخته در سفره را پیشنهاد نمود و او استفاده کرده و خوب شد.

راوی می‌گوید: در خدمت حضرت صادق ‌علیه السلام بودم، دیدم که بعد از طعام می‌گردد و آنچه روی زمین افتاده بر می‌دارد، حتی کنجد و امثال آن را، گفتم: فدای تو شوم، اینها را جمع می‌کنید؟ فرمود: که اینها روزی توست، مگذار برای دیگری که شفایند از هر دردی.

خوردن این ریزه‌های سفره فقر و پریشانی را برطرف می‌کند و فرموده‌اند هر که پاره نانی را بردارد و بخورد یک حسنه دارد. و اگر پاره نانی را از جای آلوده بردارد و تمیز کند، هفتاد حسنه دارد (یعنی آن را برای خوردن دیگر موجودات حفظ کند) و فرموده‌اند: خورده ریزها در بیابان را برای حیوانات و پرندگان بگذارید.

راوی می‌گوید: در خدمت حضرت صادق ‌علیه السلام بودم، دیدم که بعد از طعام می‌گردد و آنچه روی زمین افتاده بر می‌دارد، حتی کنجد و امثال آن را، گفتم: فدای تو شوم، اینها را جمع می‌کنید؟ فرمود: که اینها روزی توست، مگذار برای دیگری که شفایند از هر دردی.

در حدیث دیگر آمده: جمع کردن غذاهای ریخته شده، فقر را برطرف می‌کند؛ حتی برای فرزندان آینده.

در حدیث دیگر برای برداشتن نان و خرما، وعده بهشت داده شده است.

در حدیث لطیف دیگری، خوردن آنچه از سفره ریخته، مهریه حورالعین محسوب گردیده.

در حدیثی از امام صادق‌ علیه السلام می‌خوانیم:

من انگشتان خود را بعد از طعام می‌لیسم، به طوری که خادمان من گمان می‌کنند که این از حرص است. و سپس داستان نهر ثرثار را، یادآوری فرمود.

منبع:

حلیة المتقین، علّامه مجلسی‌رحمه الله چاپ هجرت، ص 79 - 80 - 81؛ به نقل از کانال تلگرام" منتظرگناه نمی کند" راهکارهای دوری از گناه سلسله مباحث اسراف،عزیزالله حیدری

تبیان

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 26 مرداد 1396  12:44 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها