0

مسائل روزه

 
13321342
13321342
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3394
محل سکونت : اصفهان

مسائل روزه

 

مسائل روزه

رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان

آیات عظام: امام، خوئی، اراکی، فاضل، نوری: اگر روزه دار به قدري تشنه شود كه بترسد از تشنگي بميرد مي تواند به اندازه اي كه ازمردن نجات پيدا كند آب بياشامد ولي روزه او باطل مي شود و اگر ماه رمضان باشد، بايد در بقيه روز از بجا آوردن كاري كه روزه را باطل ميكند خودداري نمايد. (فاضل: و قضاي آن را هم بگيرد).
آیات عظام: گلپايگاني، صافي: اگر روزه دار به قدري تشنه شود كه بترسد از تشنگي بميرد واجب است به اندازه اي كه ازمردن نجات پيدا كند آب بياشامد ولي روزه او باطل مي شود و اگر ماه رمضان باشد، بايد در بقيه روز از بجا آوردن كاري كه روزه را باطل مي كند خودداري نمايد.
 
آیةالله العظمی امام خامنه ای: انسان نمی تواند بخاطر ضعف و تشنگی، روزه را بخورد ولی اگر ضعف و تشنگی او به اندازه ای است که معمولاً نمی شود آن را تحمل کرد، در این صورت هر وقت به حرج افتادند می توانند افطار نمایند ولی تا در حرج واقع نشده اند، نباید روزه را باطل کنند.
 
آیةالله العظمی تبریزی: اگر روزه دار به قدري تشنه شود كه بترسد از تشنگي بميرد يا به مرض مبتلا شود مي تواند به اندازه اي كه از خوف، نجات پيدا كند آب بياشامد ولي روزه او باطل مي شود و اگر ماه رمضان باشد، بايد در بقيه روز از بجا آوردن كاري كه روزه را باطل مي كند خودداري نمايد.
 
آیةالله العظمی بهجت: اگر روزه دار به قدري تشنه شود كه بترسد از تشنگي بميرد1 مي تواند به اندازه اي كه ازمردن نجات پيدا كند3 آب بياشامد ولي روزه او باطل مي شود، اما در ماه رمضان تا مغرب از ساير مفطرات اجتناب كند.
 
آیةالله العظمی شبیری زنجاني: اگر روزه دار اتّفاقاً به قدري تشنه شود كه از ادامه روزه  بر جان خود بترسد يا روزه بر او حرجي يا ضرري داشته باشد، مي تواند به قدري كه سيراب نشود، آب بياشامد و روزه او باطل مي باشد و اگر ماه رمضان باشد بايد در بقيه روز از بجا آوردن كاري كه روزه را باطل مي كند خودداري كند، بلكه بنابراحتياط در روزه واجب غير ماه رمضان نيز امساك نمايد.
 
آیةالله العظمی سيستاني: اگر روزه دار بقدري تشنه شود كه بترسد از تشنگي بميرد، يا به او ضرري برسد يا آن كه به سختي بيفتد كه نمي تواند آن را تحمّل كند، مي تواند به اندازه اي كه ترس از اين امور بر طرف شود آب بياشامد، بلكه در فرض ترس از مرگ و مانند آن، واجب است ولي روزه او باطل مي شود و اگر ماه رمضان باشد، بايد بنابراحتياط لازم بيشتر از آن نياشامد و در بقيه روز از انجام كاري كه روزه را باطل مي كند خودداري نمايد.
 
آیةالله العظمی وحید: اگر روزه دار به قدري تشنه شود كه بترسد از تشنگي بميرد واجب است به اندازه اي كه ازمردن نجات پيدا كند آب بياشامد ولي روزه او باطل مي شود و اگر ماه رمضان باشد، بايد در بقيه روز از بجا آوردن كاري كه روزه را باطل ميكند خودداري نمايد و همچنین اگر بترسد که از نخوردن آب به او ضرر معتنابهی برسد یا آب نخوردن برای او موجب حرج باشد که عرفا قابل تحمّل نباشد که در این دو صورت می تواند به اندازه رفع ضرر و حرج آب بیاشامد.
آیةالله العظمی مكارم: اگر روزه دار به اندازه اي تشنه شود كه طاقت تحمّل آن را ندارد و يا ترس بيماري و تلف داشته باشد، مي تواند به اندازه ضرورت، آب بنوشد ولي روزه او باطل مي شود و اگر ماه رمضان باشد،بايد بقيه روز را امساك كند.
 
آیةالله العظمی سبحانی: اگر روزه دار به قدری تشنه شود که برای او تحمّل تشنگی موجب عسر و حرج است می تواند به اندازه ای که رفع مشقّت کند آب بیاشامد و روزه او باطل نمی شود.
 
آیةالله العظمی مظاهری: اگر روزه دار به قدری تشنه شود که تحمّل آن طاقت فرسا باشد و یا خوف ضرر بدهد می تواند به اندازه رفع ضرورت آب بیاشامد ولی روزه او باطل می شود و اگر ماه رمضان باشد، بايد در بقيه روز از بجا آوردن كاري كه روزه را باطل مي كند خودداري نمايد.

 

 

چهارشنبه 25 مرداد 1396  12:18 AM
تشکرات از این پست
13321342
13321342
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3394
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسائل روزه

 

استعمال آمپول و سرم در ماه مبارک رمضان

 

آیات عظام: امام، سبحانی: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد.

 

آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: بايد روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد.

 

آیةالله العظمی اراكي: استعمال آمپولهايي كه تزريق مي شود، تقويتي باشد يا غيرتقويتي، و نيز سرم غذايي و تقويتي – چون در موارد مذكور أكل و شرب صادق نيست- اشكال ندارد.

 

آیات عظام: گلپايگاني، صافي: احتياط مستحب آن است كه روزه دار از استعمال آمپول خوداري كند و فرق بين آمپولها نيست، و اگر لازم شد و تزريق كرد، روزه او باطل نمي شود.

 

آیات عظام: خوئي، تبريزي: آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جهت ديگر استعمال مي شود، براي روزه دار اشكال ندارد و بهترآن است كه از استعمال آمپولي كه بجاي دواء و غذا به كارمي برند، خودداري كنند.

 

آیةالله العظمی بهجت: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند بلكه اجتناب خالي از وجه نيست ، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جهت ديگر استعمال مي شود، اشكال ندارد و اجتناب از آمپولي كه معلوم نيست از قسم اول باشد يا نه، لازم نيست.

 

آیةالله العظمی امام خامنه ای: احتياط واجب آن است که روزه ‏دار از آمپول‏هاى مقوّى يا مغذّى و هر آمپولى که در رگ تزريق مى‏شود و نيز انواع سرم‏ها خوددارى کند، لکن آمپول‏هاى دارويى که در عضله تزريق مى‏شود و نيز آمپول‏هايى که براى بی حسّ کردن به کار مى‏رود، مانعى ندارد. (س 767)  .

 

آیةالله العظمی سيستاني: آمپول و سرم روزه را باطل نمي كند هرچند آمپول تقويتي يا سرم قندي نمكي باشد و همچنين اسپري كه براي تنگي نفس استعمال مي شود اگر دارو را فقط وارد ريه كند روزه را باطل نمي كند و همچنين دارو در چشم و گوش ريختن روزه را باطل نمي كند اگر چه مزه آن به گلو برسد و اگر در بيني بريزد اگر به حلق نرسد روزه را باطل نمي كند.

 

آیةالله العظمی وحید: تزریق آمپولی که به جای دوا بکار می رود یا عضور ا بی حس می کند اشکال ندارد. و احتیاط مستحب آن است که روزه دار از استعمال آمپولی که به جای آب و غذا بکار می رود خودداری کند.

 

آیةالله العظمی زنجانی: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال سرم و آمپولی که بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپول دوایی و آمپولی که كه عضو را بي حس مي كند؛ اشكال ندارد.

 

آیةالله العظمی مكارم: تمام انواع آمپولها دارويي يا تقويتي كه به صورت عضلاني تزريق مي شوند و همچنين تزريق عضلاني واكسن براي افراد روزه دار اشكالي ندارد ولي تزريق آمپولها و سرمهاي وريدي (که در رگ تزریق می شود) جايز نيست همچنین تزریق خون روزه را باطل می کند اما باید تا آخر روز از کارهایی که روزه را باطل می کند خودداری نماید و احتیاطا قضای آن را نیر بجا آورد.

 

آیةالله العظمی نوري: احتياط مستحب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد و تزريق هيچ نوع آمپول ها روزه را باطل نمي كند.

 

آیةالله العظمی مظاهری: تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا به جای دارو استعمال می شود اشکال ندارد ولی بهتر است که روزه دار از استعمال آمپول یا سرمی که به جای غذا بکار می رود خودداری کند.

 

 

چهارشنبه 25 مرداد 1396  12:19 AM
تشکرات از این پست
13321342
13321342
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3394
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسائل روزه

 

چه کسانی میتوانند روزه مستحبّی بگیرند؟

 

هرکسی میتواند روزه مستحبّی بگیرد؛ حتّی اگر براي انجام روزه ميتّي اجير باشد و وقتش وسعت داشته باشد؛ ولی اگر روزه قضا يا روزه واجب ديگري دارد نميتواند (1) روزه مستحبّي بگيرد.
--------------
(1) آیةالله مظاهری: می تواند...

 

 

چهارشنبه 25 مرداد 1396  12:19 AM
تشکرات از این پست
13321342
13321342
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3394
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مسائل روزه

 

روزه گرفتن در کشور فنلاند

 

{حکم روزه گرفتن در کشور فنلاند که تقریباً 21 ال 22 ساعت باید روزه گرفت؛ مطابق با فتاوای برخی از مراجع عظام}
حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای (مدظله):
اگر طاقت و تحمل دارید گرفتن روزه واجب است. ولی اگر طاقت ندارید هر روز به مقدار مسافت شرعی مسافرت کنید یعنی اندازه 22 کیلومتر از شهر خارج شوید و روزه خود را باز کنید و برگردید و بعدا قضای روزه را بگیرید.
حضرت آیةالله العظمی سیستانی (مدظله):
روزه گرفتن در هر صورت واجب هست ولی اگر واقعاً توان و تحمل روزه گرفتن در روزهای بلند آنجا مقدورتان نباشد روزه واجب نیست ولی قضای آن را در زمانی که مقدورتان شد بگیرید و اگر برای قضا کردن روزه هم چنین عذری باشد و مقدور نباشد قضا هم ساقط میشود و فقط برای روزها فدیه بدهید و البته قیمت فدیه و کفّاره یکسان هست.
حضرت آیةالله العظمی وحیدخراسانی (مدظله):
روزه گرفتن در هر صورت واجب هست ولی اگر واقعاً توان و تحمل روزه گرفتن در روزهای بلند آنجا را ندارید و صدمه می بینید احتیاطا برای اینکه مرتکب معصیت نشوید هر روز قبل از ظهر به مسافت شرعی مسافرت کنید یعنی اندازه 22 کیلومتر از شهر خارج شوید و روزه خود را باز کنید و برگردید و بعدا قضای روزه را بگیرید.
حضرت آیةالله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله):
واجب هست روزه بگیرد ولی اگر با روزه گرفتن خوف ضرر و مشقّت غیر قابل تحمل و یا خوف بیماری هست واجب نیست روزه بگیرد ولی باید بعداً در روزهای کوتاه در فنلاند یا جائی که بتواند روزه بگیرد روزه های خود را قضا کند.
حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی (مدظله):
باید مطابق با افق کشورهای نزدیک اطراف که روزه اش در زمان کمتری هست عمل کنید و روزه بگیرید.
حضرت آیةالله العظمی سبحانی (مدظله):
اگر طاقت دارید و صدمه نمی بینید واجب است روزه ها را بگیرید ولی اگر طاقت ندارید و صدمه می بینید احتیاطا برای اینکه مرتکب معصیت نشوید هر روز قبل از ظهر به مسافت شرعی مسافرت کنید یعنی اندازه 23 کیلومتر از شهر خارج شوید و روزه خود را باز کنید و برگردید و بعدا قضای روزه را بگیرید.
{توضیح اینکه قضای روزه های خود را می توانید در زمانی که شب ها بلند می شود و روزه ها کوتاه می شود بجا آورید}.
پاسخ سؤالها از دفاتر مراجع معظّم (حفظهم الله تعالی)
 
چهارشنبه 25 مرداد 1396  12:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها