مواد لازم
عدس 250 گرم
سیر (له شده) یک حبه
ترخون (خرد شده) دو قاشق سوپ خوری
پنیر خامه ای چهار قاشق سوپ خوری
خامه یک قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی (فیله و خرد شده) دو عدد
زیتون سیاه (خرد شده) 50 گرم
جعفری (خرد شده) دو قاشق سوپ خوری
لیمو ترش بزرگ (آب گرفته شده) یک عدد
سس خردل (یا دانه خردل) دوقاشق چای خوری
روغن زیتون دو قاشق سوپ خوری
روش تهیه
* عدس را از 12 ساعت قبل خیس کنید. در طول این مدت، چند بار آب آن را عوض کنید. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. عدس را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
* تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن زیتون را درون آن بریزید و پس از این که داغ شد، سیر را به آن بیفزایید و حدود 20 تا 30 ثانیه حرارت دهید. (به طوری که سرخ نشود.)
* پوست لیموترش را به همراه آب آن، سس خردل، ترخون، پنیر خامه ای، خامه، نمک و فلفل سیاه درون تابه ای بریزید و به مدت یک دقیقه حرارت دهید. بعد ، عدس را به آن بیفزایید و تابه را از روی حرارت بردارید.
* گوجه فرنگی را به همراه زیتون سیاه به مواد بیفزایید.
* سالاد را درون ظرفی بریزید و با جعفری خرد شده تزیین و با نان سیر (یا تست) سرو کنید.
* ترخون یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده است که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف می شود. ترخون به دلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است . این گیاه سبب کاهش فشارخون هم می شود.