پاسخ به:سخنان ناب دکتر علی شریعتی
"... لغت سازی مال کسانی است که از ساختن معنی عاجزند..."
سهراب سپهری
"... اساطیر، بیان زندگی و وقایع افرادی است برتر از انسان، کاملتر از انسان و... و هر کدام، مظهر کامل و مطلق یکی از مسایل و امور در دنیایی بالاتر از دنیای واقعیت..."
"... روحهای اندک در همان ادبيات و غزل و قصيده میمانند، دلهای محتاجتر بزودی به عرفان میرسند..."
آرزوی روزی را دارم که شمشیر قیصر را در دست مسیح ببینم، روح شرق را در اندام تمدن غرب، و مغز دکارت را با قلب پاسکال، و دانایی ابوعلیسینا را با بینایی ابوسعید ابیالخیر، و عشق و عقل را بهعنوان دو بال در دو جنب انسان.
"... تشيع، در داستانِ كربلا، در اوجِ شكوهاش، تجسمِ عيني پيدا ميكند. اما، يكي از وسايلِ بيروح شدن و فلج شدنِ فكرِ شيعي، و گم شدنِ اصلِ قضيه، اين است كه، ما، همه چيز را گذاشتيم، و به داستانِ كربلا پرداختيم. و به شكلي پرداختيم، كه اولين قربانيی تجليل و تعظيمِ ما از حسين، و يادآوريی داستانِ كربلا، خودِ حسين، و خودِ داستانِ كربلا است..."
فرزند من, یعنی منِ دیگر من, یعنی من دومم, یعنی من تنها نیستم؛
من بار دیگر کالبد گرفته ام. در سیمای او, نگاه و اطوار و سخن و سکوت و . . . وجود او, خود را می بینم که در برابرم تجلی یافته است
اگر بدون "برای" کاری کردی، کاری عاشقانه کرده ای؛ اگر "برای" دارد، پس یک کار عقلی کردی.
گاه می بینیم که تاریخ به یک پیچ می رسد که در این پیچ، حرکت کوچک یک انسان، سرنوشت جامعه را عوض می کند.
قابیل همیشه در تاریخ بشر زنده است،چون هابیل مرده.
انتظار فلسفه تسلیم نیست،فلسفه ی اعتراض است.
انسان مسئول و مجاهد باید زندگی فردی اش را بر دو اصل منفی استوار کند تا بر دو اصل مثبت پایدار بماند: نداشته باشد تا برای حفظش محافظه کار نشود؛ نخواسته باشد تا برای کسبش نلغزد و ضعف نشان ندهد!
مرگی که ضرری برای هیچ کس نداشته باشد، بی ارزش ترین مرگ هاست.
انسان چرا بر خلاف همه ی جانوران بر روی دو پایش ایستاده است؟ ایستاده است تا به آسمان بنگرد.
نباید مرداب را خشکاند ، نه می شود و نه باید؛ بلکه باید سرچشمه را کشف کرد و نشان داد.
یک جا یک حرف حقیقت است و همان حرف ، جای دیگر باطل است.