تهیهی نانهای گوناگون به شکل کندوی عسل، از دیرباز مرسوم بوده است اما امروز برای شما روش تهیهی یک نوع نان که در تهیهی آن از مرغ و سبزیجات استفاده شده است را قرار دادهایم. برای آشنایی با روش تهیه و مواد اولیهی نان مرغ، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر نان:
آرد: دو و نیم پیمانه
مایه خمیر: 2 قاشق چایخوری
کرهی آب شده: 40 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوری
نمک: سه چهارم قاشق چایخوری
شیر ولرم: 1 پیمانه
آب: یک چهارم پیمانه + دو قاشق غذاخوری یا بیشتر، برای خمیر کردن
مواد لازم برای داخل نان:
سینهی مرغ پخته شده: 4 عدد
جعفری خرد شده: یک چهارم پیمانه
گوجه فرنگی خرد شده: نصف پیمانه
پنیر پیتزای رنده شده: به میزان لازم
مواد لازم برای تزیین:
شیر: به میزان لازم
کنجد: به میزان لازم
سیاه دانه: به میزان لازم
طرز تهیه:
برای آماده کردن خمیر، یک چهارم پیمانه آب را به همراه یک چهارم پیمانه شیر، در ظرفی ریخته و مخلوط میکنیم. سپس شکر، نمک و مایه خمیر را به آنها اضافه کرده و هم میزنیم. مایهی به دست آمده را در دمای اتاق به مدت ده دقیقه قرار میدهیم تا عمل آید.
در ظرفی مناسب، آرد را ریخته و مایه خمیر عمل آمده را به آن اضافه و مخلوط میکنیم.
بقیهی شیر را به همراه کره، به آرد اضافه کرده و هم میزنیم. اگر خمیر هنوز لطیف نشده بود، به آن آب اضافه میکنیم.
به مدت ده دقیقه خمیر را کامل ورز میدهیم.
ظرفی را کاملا چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار میدهیم و روی آن را پوشانده به مدت یک ساعت در مکانی گرم نگه میداریم تا حجم خمیر، زیاد شود.
برای آماده کردن مواد داخل نان، سینهی مرغ پخته شده را ریش ریش کرده و به همراه جعفری و گوجهی خرد شده در ظرفی میریزیم و مخلوط میکنیم. نمک و فلفل نیز به مواد اضافه میکنیم.
حال به سراغ خمیر میرویم. از خمیر گلولههای کوچکی آماده میکنیم. با این مقدار مواد، حدودا بیست گلولهی کوچک میتوان آماده کرد. گلولههای خمیری را یکی یکی در کف دست پهن میکنیم و یک قاشق از مواد مرغ و سبزیجات را داخل آن میگذاریم. سپس روی مواد به میزان دلخواه، پنیر پیتزای رنده شده میریزیم. حالا اطراف خمیر را به یکدیگر میچسبانیم و داخل سینی فر قرار میدهیم.
گلولههای خمیری دیگر را نیز به همین شکل قرار داده و همگی را کنار یکدیگر و چسبیده به هم داخل سینی فر قرار میدهیم.
روی سینی را پوشانده و میگذاریم حدود بیست دقیقه در دمای اتاق بماند.
روی گلولههای خمیری را با قلمو، کمی شیر میمالیم سپس کنجد و سیاه دانه را به میزان دلخواه روی آنها میپاشیم.
دوباره روی خمیرها را پوشانده و بیست دقیقه آن را کنار قرار میدهیم.
سینی را در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت بیست دقیقه قرار میدهیم تا رنگ نان، طلایی رنگ شود.
نان مرغ ما که آن را به شکل کندوی زنبور عسل درست کردهایم، آماده است.