0

بازی های هدفمند

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

بازی های هدفمند

 

بگذار فرزندت تا 7 سال به بازی بپردازد، در 7 سال دوم به او ادب بیاموز و در 7 سال سوم مراقب او باش.
 

بازی های هدفمند

 

همه ما از زمان های قدیم تاکنون دیده ایم که بازی جزء جداناپذیر زندگی کودکان است. همان قدر که کارهای ما برایمان جدی و مهم هستند، بازی کردن نیز برای کودکان امری جدی و ضروری به شمار می آید. آن ها به صورت غریزی به سراغ بازی می روند، در کنار بازی های گوناگون، زندگی کردن را می آموزند و با قائده و قانون های آن آشنا می شوند و به همین دلیل نباید آن ها را خیلی زود و به زور وارد دنیای بزرگ تر ها کرد. شما می توانید تمام حرف هایی را که به صورت نصیحت، پند و اندرز و حتی گاهی داد و فریاد به بچه ها می زنید، در قالب بازی به آن ها بگویید و یاد دهید.

 

تمام آن چه که شما در بازی با کودکتان انجام می دهید پایه های زندگی آینده او را می سازد. اگر از شکست در بازی خشمگین می شوید، به او می آموزید که از شکست بترس. اگر در بازی حقه می زنید، به او یاد می دهید که برای برنده شدن می توان دست به هر کاری زد. اگر در بازی های گروهی مدام با هم گروهی هایتان جر و بحث و جدال می کنید و در هر شکستی آن ها را مقصر می دانید، به کودکتان این پیام را می دهید که انفرادی عمل کند و یا تقصیر را به گردن دیگران بیندازد و خود را نجات دهد. شما می توانید در بازی ها، به شخصیت کودکتان پی ببرید. کافی است به بازی او و دوستانش نگاه کنید. رفتارهای او، نماد کامل نحوه ی تربیت شما می باشد. صبور یا کم تحمل، عصبی یا آرام، خوش برخورد یا بداخلاق و ...

 

 

گاهی بد نیست به جای دل نگرانی های دائمی در مورد تغذیه کودکتان یا درس خواندن و نخواندن او، کمی هم به بازی های او نگاه کنید و یا حتی بهتر از آن، با او بازی کنید.

 

 

امروزه ارتباط بازی با افزایش هوش و مهارت های اجتماعی کودکان ثابت شده است. شما می توانید از بازی های هدفمند برا دستیابی به آن چه که دوست دارید فرزندتان به آن برسد، اما پیش از آن از خود این سوال را بپرسید: آیا فرزندم اصلاً فرصتی برای بازی دارد؟

 

 

امام صادق (ع) فرموده اند: بگذار فرزندت تا 7 سال به بازی بپردازد، در 7 سال دوم به او ادب بیاموز و در 7 سال سوم مراقب او باش.

 

 

این مطالب شما را با بازی های مختلفی که می توانید با فرزندتان در منزل انجام دهید یا به او پیشنهاد دهید تا در بازی با دوستانش استفاده کند، آشنا می کند.

 

 

بازی 1 آدمک های انگشتی

 

وسایل مورد نیاز: کاغذ A4، خودکار، مداد رنگی یا ماژیک

 

گروه سنی: 8-3 سال

 

هدف: تقویت خلاقیت و افزایش مهارت در طراحی

 

یک کاغذ بردارید و دستتان را با انگشتانی باز، روی آن بگذارید و با خودکار دور تا دور دست و انگشتان را بکشید، به گونه ای که وقتی دستتان را بر می دارید، نقش دستتان بر روی کاغذ باشد. سپس با کمک فرزندتان هر یک از انگشتان روی کاغذ را با استفاده از ماژیک یا مداد رنگی به صورت یک آدم در آورید. دقت کنید که شکل هر انگشت متفاوت از دیگری باشد. برای این کار می توانید از مدل های مختلف مو، چشم، ابرو و ... استفاده کنید. سپس برای هر کدام از این آدمک ها با توجه به شکل و ظاهرشان نامی بگذارید. در حین این کار، نام انگشتان را نیز می توانید به فرزندتان یاد دهید.

 

 

پس از اتمام کار، کاغذ دیگری بیاورید و از فرزندتان بخواهید که دستش را روی کاغذ بگذارد و همین بازی را با دست خودش تکرار کند.

 

** کودکان بزرگ تر می توانند خودشان با خودکار، نقش دست را روی کاغذ بکشند.

 

** می توانید از حبوبات برای چشم و بینی و نخ و کاموا برای موها نیز استفاده کنید.

 

 

بازی 2

 

وسایل مورد نیاز: یک بطری کوچک و خالی نوشابه یا آب معدنی، یک مشت نخود، لوبیا، عدس با سنگریزه و گوش ماهی و ... یک ورقه A5، مداد رنگی، چسب

 

هدف: افزایش خلاقیت و مهارت در ساخت یک وسیله

 

گروه سنی: 5/2 تا 7 سال

 

·      یک بطری خالی کوچک بردارید و از فرزندتان بخواهید تا از میان حبوبات یا سنگ و گوش ماهی های موجود مقداری درون بطری بریزد، به طوری که تا نیمه پر شود. سپس در بطری را ببندید. از او بخواهید تا بر روی کاغذ A5 یک نقاشی زیبا بکشد سپس نقاشی را بر روی بطری بچسبانید، به گونه ای که اشیاء داخل بطری دیده نشود. اکنون ساز شما آماده است و می توانید هر نوع صدا یا ریتمی را با آن ایجاد کنید.
 

 

   بازی 3 دنیای ما
 

وسایل مورد نیاز: گروه سنی: 3 تا 10 سال

 

هدف: افزایش خلاقیت و درک زیبایی های محیط

 

به همراه کودکتان به پارک یا باغ و دشتی بروید. ( این بازی را می توانید در هنگام سفر هم انجام دهید) کیسه ای به او بدهید و از او بخواهید تا انواع سنگ های زیبا و کوچکی را که می بیند جمع کند. در منزل آن ها را با کمک خودش خوب بشورید و سپس از او بخواهید تا با آن ها یک شکل یا مجسمه زیبا درست کند.

 

 

بازی 4 کدم صدا، کدوم حرکت

 

وسایل مورد نیاز: یک آهنگ شاد، ظرف، قاشق، چنگال و ...

 

هدف: افزایش حافظه و تمرکز شنیداری و مهارت های حرکتی

 

گروه سنی: 3 تا 9 سال

  ساختار این بازی به گونه ای است که می تواند برای هر گروه سنی – براساس انتخاب صوت و حرکت – قابل استفاده باشد
 
-        ابتدا از کودک خود بخواهید تا به اصواتی که ایجاد می کنید، گوش دهد. به طور مثال با شنیدن صدای دست زدن، کودک باید پای راست خود را بالا بیاورد و به حرکت ادامه دهد یا همراه با صدای برخورد قاشق به ظرف بر روی زمین دراز بکشد و به حرکت خود با آهنگ ادامه دهد یا با شنیدن صدای برخورد قاشق و چنگال به هم، شروع به دست زدن کند.
 

آهنگ را پخش کنید و در حالی که کودکتان با آهنگ حرکت می کند، یکی از این اصوات را ایجاد کنید تا در حین حرکت با آهنگ آن کار را نیز انجام دهد.

 

·      در این بازی خلاقیت والدین برای ابداع نوع حرکت کمک زیادی به جذابیت بازی و تخلیه انرژی کودک می کند.

 

·      برای این که مهارت های شنیداری کودک بیش از پیش تقویت شود، بهتر است که والدین به گونه ای صوت را ایجاد کنند که کودک آن را نبیند و تنها با اتکا به قدرت شنیداری خود – فارغ از حس بینایی – حرکت مخصوص را به آن صدا ربط دهد.

 

·      در این بازی می توانید از 2 تا 5 نوع صدا و حرکت، برحسب سن و تمرکز و دقت کودک استفاده کنید.

 

 

بازی 5 عروسک پاکتی

 

وسایل مورد نیاز: پاکت کوچک مقوایی شیر یا آب میوه، نی، کاغذ A4

 

گروه سنی: 3 تا 7 سال

 

هدف: افزایش خلاقیت و مهارت های نمایشی

 

پاکت خالی شیر یا آب میوه را خوب بشورید و خشک کنید و پس آن را با یک کاغذ A4 سفید یا رنگی، کادو کنید. به گونه ای که یک مکعب مستطیل سفید یا رنگی دارید. از کودکتان بخواهید تا برای این آدمک بدون دست و پا، چشم و ابرو و مو ... بکشد.
 

(در صورت تمایل می توانید با استفاده از کاموا و چسب برای این عروسک دست ساز، مو بگذارید) سپس نی ها را از وسط نصف کنید و با کمک کودکتان 2 تا از آن ها را در زیر پاکت فرو کنید.

(در صورتی که فرو کردن نی مشکل بوده با چاقو، آن را برشی کوچک بدهید و نی را به داخل بفرستید) با این کار دو تا پا برای عروسک خود ساخته اید.
سپس همین کار را برای دست های آن کنید. اکنون عروسک شما آماده است و می توانید از کودکتان بخواهید تا برای شما با استفاده از این عروسک یک نمایش دهد یا داستانی تعریف کند.
 

 

بازی 6 دنیای کلمات
 
وسایل مورد نیاز: کاغذ، خودکار، نی یا چوب کبریت
 

گروه سنی: 6 تا 11 سال

 

هدف: تقویت حافظه و تمرکز

 

بر روی یک کاغذ شکلی را بکشید، مانند: از فرزند تا چند دقیقه خوب به این تصویر نگاه کند و سپس آن را از جلوی او بردارید و از او بخواهید تا همین شکل را با نی یا چوب کبریت بر روی زمین بسازد.

 

بهتر است این کار را از شکل های آسان به سخت انجام دهید.

 

منتشر شده ماهنامه کودک

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

یک شنبه 15 مرداد 1396  12:03 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
دسترسی سریع به انجمن ها