0

دوران بارداری در زمان بیماری

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

دوران بارداری در زمان بیماری

 

دوران بارداری در زمان بیماری - بخش اول


•    آلرژی‌های فصلی و تب یونجه


مردم عموماً برای درمان آلرژی‌های فصلی آنتی‌هیستامین مصرف می‌کنند. داروهای قدیمی‌تر، نسل اول مانند کلرفتیرامین، برای مدتی طولانی عرضه می‌شد و اکثر متخصصان زنان با آنها در دوران بارداری راحت بودند.
آنتی‌هیستامین‌های جدیدتر، از جمله کلاریتین یا زیرتک، مزیت بیشتری دارد که موجب خواب‌آلودگی زیاد نمی‌شود. اگرچه محققان مطالعات زیادی بر روی این داروها در دوران بارداری انجام نداده‌اند، می‌دانیم هیچ گزارشی مبنی بر افزایش خطر نقص عضوهای جنینی یا اثرات نامطلوب وجود ندارد.
سومین راه یک اسپری بینی است که حاوی کرومولین یا مقدار کمی استروئید است و بسیار مؤثر نیز هست.


•    عفونت‌های سیتومگالوویروس (CMV)
سیتومگالوویروس یک بیماری ویروسی است که در میان کودکان سنین پیش دبستانی شایع است. علایم آن بسیار شبیه به‌علایم آنفولانزاست – خستگی، کسالت و درد. هرچند در اکثر موارد، یک عفونت در نهایت هیچ علایمی به‌وجود نمی‌آورد.
بیش از نیمی از خانم‌ها، تا زمانی که آنقدر بزرگ شوند که خود صاحب فرزندانی شوند، زمانی در طول زندگی خود قبلاً به‌ویروس سیتومگالوویروس مبتلا شده‌اند، که پادتن‌های موجود در خون آنها دلیلی بر این ادعاست.
اکثر پزشکان به‌طور عادی برای بررسی پادتن‌ها آزمایش نمی‌دهند، زیرا احتمال بسیار کمی وجود دارد که زنی‌در دوران بارداری مبتلا به‌این عفونت شود. همچنین، عفونت معمولاً هیچ علایمی ندارد، یک خانم باید به‌طور مکرر آزمایش دهد تا از بروز یا عدم بروز عفونت‌در دوران بارداری خود مطلع شود.
اهمیت عفونت ویروس سیتومگالویروس‌در دوران بارداری آن است که ویروس میتواند به‌جنین منتقل شده و ایجاد یک عفونت مادرزادی کند. سیتومگالوویروس مادرزادی، در واقع شایع‌ترین دلیل عفونت در داخل رحم است و در 0.5 تا 2.5 درصد از تمام نوزادان رخ میدهد. با وجود این، در اکثر مواقع، نوزادانی که با این عفونت به‌دنیا می‌آیند، در بدو تولد سالمند.
 

راههای تشخیص عفونت جنینی شامل انجام آمنیوسنتز برای بررسی شواهدی از عفونت در مایع آمنیوتیک و سونوگرافی است. در صورتی که فرزند شما در رحم به سیتومگالوویروس مبتلا شود، احتمال ابتلا به‌مشکلات حاد بنابر موارد زیر متفاوت می‌شود:
- سن بارداری بچه در زمانی که عفونت بروز می‌کند
- ابتلای مادر به‌سیتومگالوویروس برای اولین بار در دوران بارداری اتفاق افتاده باشد (عفونت اولیه)، یا اینکه در گذشته مبتلا شده باشد.


•    عفونتهای هرپس
هرپس ویروس شایعی است که دهان، گلو، پوست و مجرای اندام‌های تناسلی را آلوده می‌کند. درصورتی که سابقۀ هرپس دارید، مطمئن باشید عفونت هیچ خطری برای جنین در حال رشد به‌وجود نمی‌آورد.
نگرانی عمده آن است که ممکن‌است هنگام درد یا هنگامی که کیسه آب‌تان پاره می‌شود، ضایعات هرپسی فعالی در انادم‌های تناسلی داشته باشید. اگر داشته باشید، خطری جزئی برای انتقال عفونت به‌بچه در حین عبور از مجرای زایمان وجود دارد.
اگر عفونت هرپس برای اولین بار بروز کرده باشد، احتمال ابتلای جنین به‌ویروس بیشتر است، زیرا در برابر ویروس پادتنی ندارید. مطالعات نشان میدهد در خانم‌هایی که سابقۀ بازگشت مجدد هرپس دارند، ممکن است احتمال داشتن عفونت هرپس فعال در زمان زایمان با مصرف دارویی به‌نام آسیکلوویر در ماه آخر دوران بارداری کمتر شود.
در صورتی که در زمان درد یا پارگی پرده‌های جنینی، دچار ضایعات هرپسی فعال در اندام تناسلی باشید، به‌پزشک خود اطلاع دهید. او احتمالاً برای پیشگیری از عفونی شدن بچه به‌زایمان سزارین اقدام می‌کند. درصورتی که هیچ ضایعه‌ای مشاهده نکنید، ولی احساس کنید که ممکن‌است به‌وجود بیاید نیز، با دکتر خود صحبت کنید. در این مورد، انجام سزارین میتواند عاقلانه باشد.


•    ویروس‌های معده (گاستروآنتریت)
حملۀ آنفولانزای معده میتواند در هر زمانی اتفاق بیفتد، چه باردار باشید چه نباشید. علایم آن عبارت است از: انقباضات معده، تب، اسهال و حالت تهوع، همراه با استفراغ یا بدون آن و در همه جا از 24 تا 72 ساعت ادامه می‌یابد. ویروس‌هایی که باعث گاستروآنتریت می‌شود، معمولاً آسیبی به‌فرزند شما نمی‌رساند.
اگر نتوانستید چند روزی غذا بخورید، از عدم دریافت مواد غذایی کافی بچه نگران نباشید. جنین‌ها حتی اگر مادران2شان چند وعدۀ غذایی را هم از دست بدهند، روبه‌راهند. در صورت ابتلا به‌ویروس معده، حتماً به‌مقدار زیادی مایعات بنوشید. کم‌آبی میتواند به‌انقباضات زودرس منجر شود و با خستگی و سرگیجه همراه باشد.


منبع: بارداری به‌زبان آدمیزاد

پنج شنبه 12 مرداد 1396  10:31 AM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:دوران بارداری در زمان بیماری

 

دوران بارداری در زمان بیماری - بخش دوم

 


•    ویروس مختل کنندۀ دستگاه ایمنی انسان (HIV)


در طی چند سال گذشته، مطالعات نشان داده است که برخی از داروهایی که برای درمان عفونت اچ ای وی به‌کار برده شده، می‌تواند در حد چشمگیری احتمال انتقال ویروس را از مادر به‌فرزند او کاهش دهد.
به‌همین دلیل، دکترها به‌انجام آزمایش اچ ای وی در اوایل دوران بارداری توصیه می‌کنند و چنانچه خانمی اچ ای وی مثبت باشد، این داروها را در دوران بارداری و همچنین در طول درد دریافت می‌کند.
به‌منظور کاهش ابتلای بچه به‌اچ ای وی، از انجام هر فرآیند تهاجمی‌ای که بتواند موجب خونریزی شود، از جمله آمنیوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای کوریونیک، تا زمانی که جداً لازم نباشد خودداری کنید.
درصورتی‌که دکتر شما این مراحل را انجام دهد، اکثر دکترها توصیه می‌کنند مادر بلافاصله قبل از اقدام، داروهای ضد ویروسی داخل وریدی دریافت کند تا احتمال آلوده شدن جنین به‌حداقل برسد.
درصورت ابتلا به‌ویروس اچ ای وی از شیردادن خودداری کنید، زیرا ممکن‌است ویروس را به‌نوزاد انتقال دهید. هر توع روشی که برای جلوگیری از بارداری انتخاب می‌کنید، استفاده از کاندوم، علاوه بر آن، جداً ضروری است.


•    پاروویروس (بیماری پنجم)
پاروویروس یک عفونت شایع دوران خردسالی است که با تب و ویژگی دانۀ پوستی (گونۀ سرخ) ظاهر می‌شود. عفونت در بزرگسالان میتواند با علایم آنفولانزا مانند بروز کند: تب، درد، گلودرد، آبریزش بینی و درد مفصل و یا ممکن‌است اصلاً بدون هیچ علایمی بروز کند.
اگر نسبت به‌پاروویروس مصون نباشید یا ندانید هستید یا نه و در تماس با فردی مبتلا قرار گرفته باشید، به‌پزشک خود اطلاع بدهید تا بتوانید آزمایش دهید. زنان بارداری که ساعات زیادی را با کودکان دبستانی می‌گذرانند (مثل معلم‌ها یا کارکنان مهد)، می‌توانند قبل از بارداری یا در اوایل سه ماهۀ اول بارداری به‌طور عادی مورد آزمایش قرار گیرند.
حتی اگر به‌این بیماری مبتلا شوید، احتمال سالم به‌دنیا آمدن فرزند شما بسیار زیاد است. هیچ دلیلی نشان نمی‌دهد پاروویروس موجب نقایص مادرزادی شده باشد. با این حال، در مواردی نادر، میتواند خطر سقط جنین را در اوایل دوران بارداری یا بروز کم‌خونی در جنین افزایش دهد.
به‌همین دلیل ممکن‌است پزشک شما به‌انجام سونوگرافی‌های منظم به‌منظور بررسی نشانه‌هایی از کم‌خونی جنینی توصیه کند. در صورت بروز کم خونی، دکترها می‌توانند در حالیکه بچه هنوز داخل رحم شما است، تعویض خون انجام دهند یا درصورتی‌که در اواخر بارداری باشید، پیشنهاد به‌دنیا آوردن بچه کنند.
 

•    عفونت‌های مهبلی
باکتری و سایر ارگانیسم‌ها، با فرصتی جزئی، فوراً در مهبل لانه می‌کند، جایی‌که شرایط آن گرم و مرطوب است. بهترین حالت برای رشد و تکثیر آنهاست. یک زن میتواند در هر زمانی، حتی در دوران بارداری به‌یک عفونت مبتلا شود.
- واژینوز با کتریال
واژینوز با کتریال (BV) یک عفونت شایع مهبلی است. علایم آن شامل ترشح زرد مایل به‌سفید و بودار است که بعد از مقاربت جنسی شدیدتر می‌شود. تحقیقات واژینوز با کتریال را با خطر نسبتاً بیشتری برای زایمان زودرس مرتبط کرده است، که به‌همین دلیل برخی از پزشکان برای آگاهی از احتمال بروز زایمان زودرس، بیماران خود را از نظر واژینوز با کتریال بررسی می‌کنند. درمان شامل آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا پمادهای آنتی‌بیوتیک مهبلی است.
- کلامیدیا
کلامیدیا یکی از شایع‌ترین بیماریهای آمیزشی مسری است. این بیماران اغلب بی‌هیچ علایمی بروز می‌کند. برخی پزشکان به‌طور عادی برای کنترل کلامیدیا همزمان با انجام تست پاپ اسمیر، یک کشت از دهانۀ رحم هم می‌دهند.
درصورتی که کشت شما مثبت باشد، دکتر برای درمان عفونت دارویی تجویز خواهد کرد. کلامیدیا میتواند در طول زایمان طبیعی به‌نوزاد شما منتقل شود، که احتمال ابتلای نوزاد به‌التهاب ملتحمه چشمی، یا با احتمال کمتری، ذات‌الریه افزایش خواهد یافت.
- عفونت‌های قارچی
عفونت‌های قارچی‌در دوران بارداری بسیار شایع است. مقدار زیاد استروژنی که در جریان خون در دوران بارداری در گردش است، به‌رشد قارچ در مهبل کمک می‌کند. علایم عفونت، خارش مهبلی و ترشح غلیظ زرد مایل به‌سفید است.
با وجود این، بسیاری از خانم‌ها بدون هیچ‌گونه علایمی مبتلا به‌عفونتهایی می‌شوند. اغلب تنها درمان مورد لزوم، یک دورۀ کوتاه مدت مصرف شیاف یا پمادهای مهبلی است. برای عفونتهای سمج، دکتر شما میتواند داروهای خوراکی تجویز کند. عفونت‌های قارچی معمولاً برای جنین یا نوزاد مشکلی ایجاد نمی‌کند.


منبع: بارداری به‌زبان آدمیزاد

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 12 مرداد 1396  10:33 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها