1- XPERIA XZ Premium در قامت یک پرچمدار
از همان نمایشگاه IFA 2016 و زمان معرفی XPERIA XZ روند ایجاد تغییرات در محصولات آینده بخش موبایل سونی به میزان زیادی مشهود بود. XZ طراحی تازهای را ارائه کرده و بخش تصویری و دوربین آن نیز پس از مدتها در جایگاه یکی از بهترین دوربینهای موبایلی قرار گرفت. XZ Premium با بالا رفتن از شانههای XZ محصولی جذاب و حتی انقلابی به حساب میآید. سونی در XZ Premium بار دیگر از یک صفحهنمایش 4K استفاده کرده اما این بار برخلافZ5 Premium یعنی مدلی که برای اولین بار در این برند به این وضوح مجهز شد تغییرات بسیار بیشتری انتظار کاربران را میکشد.
طراحی بدنه – شیشهای گرداگرد دستگاه
XZ Premium اسمارتفون چشمگیری با طراحی چشمنواز و حالت آینهای در پشت و جلوی دستگاه است که با حضور شیشه گوریلا گلس 5 در پشت و روی گوشی چشم بسیاری از کاربران را خیره میکند این زیبایی البته بدون هزینه نیز نبوده و مثل هر گوشی براق دیگری باید خود را آماده تمییز کردن لحظه به لحظه بدنه از اثرات انگشت نمایید. XZ Premium در زمینه طراحی شباهت نزدیکی به XZ اصلی دارد و شاید بزرگترین تفاوت آنها را باید در بخش فلزی پشت XZ در مقابل پشت شیشهای XZ Premium جستوجو کرد. از جمله شباهتهای اصلی این دو میتوان به حاشیههای بسیار زیاد بالا و پایین صفحهنمایش (که در زمانه گوشیهای بدون حاشیهای مثل G6 چندان جالب به نظر نمیرسد)، حسگر اثر انگشت در کناره سمت راست و ضخامت نسبتا اندک بدنه اشاره کرد. خمیدگی جانبی قسمتهای شیشهای و دو بخش تخت و بدون برآمدی در بالا و پایین از دیگر المانهای طراحی مشترک این دو مدل به حساب میآیند. در حقیقت XZ Premium را در طراحی باید همان XZ با ظاهر جدید و بهبود یافته تلقی کرد. XZ Premium در دو رنگ کروم و مشکی به بازار عرضه میشود.
صفحهنمایش – بزرگتر و متراکم با طعم HDR
ارتقا سایز صفحهنمایش به 5.5 اینچ تنها تغییر XZ Premium نسبت به XZ نیست؛ این صفحهنمایش IPS اینک از یک پنل بسیار متراکم 4K یا 2160×3840 پیکسلی برخوردار است که هنوز مشخص نیست آیا همانند Z5 Premium این وضوح تنها در هنگام دیدن عکس یا پخش ویدئو به کار گرفته میشود یا اینکه خود رابط کاربری نیز با همین وضوح رندر میشود؟ هرچند مورد دوم با توجه به وضعیت باتری دستگاه چندان منطقی به نظر نمیرسد.
سونی XZ Premium را نخستین اسمارتفون مجهز به صفحهنمایش 4K HDR دانسته و در زمان معرفی این محصول بر ارتقا کیفیت رنگ پنل از این طریق تأکید فراوانی نمود. محتوای 4K HDR برای این پنل در حال حاضر توسط منابع معدودی از جمله آمازون در دسترس قرار دارد. ارتقا 40 درصدی روشنایی این صفحهنمایش در مقایسه با Z5 Premium یکی دیگر از موارد اشاره شده از سوی سونی در معرفی XZ Premium بود.
دوربین اصلی – Motion Eye و اسلوموشن 960 فریم در ثانیه
شرکت سونی یکی از مهمترین تولیدکنندهگان سنسورهای دوربین در جهان به حساب میآید و تولیدات این شرکت در اغلب پرچمداران بازار به چشم میخورند؛ این شرکت چندی پیش یک سنسور دوربین سه لایه را معرفی کرد که با حضور یک لایه حافظه جانبی امکان برداشت تصویر با سرعت 1000 فریم در ثانیه را فراهم میآورد. این سنسور اینک در دوربین اصلی XZ Premium که از آن با عنوان Motion Eye نام برده میشود حضور دارد. این دوربین 19 مگاپیکسلی که از سنسوری با سایز 1/2.3 اینچ برخوردار بوده و در غیبت لرزهگیر اپتیکال بر EIS یا لرزهگیر ژیروسکوپی متکیست، جدا از فیلمبرداری 2160p با 30 فریم بر ثانیه میتواند ویدئویهای HD یا 720p را با نرخ 960 فریم در ثانیه برداشت کند. این سرعت بالا 0.18 ثانیه دوام داشته و با وجودی که به وسیله آن تنها میتوان نزدیک به 180 فریم را شکار کرد اما ترکیب آن با ویدئوهای معمول 30 فریم در ثانیه اسلوموشنهای جذابی را ایجاد میکند.
حافظه سنسور علاوه بر امکان برداشت ویدئوی 960 فریم در ثانیه، قابلیت دیگری را نیز در اختیار دوربین جدید سونی قرار میدهد که در طی آن به محض مشاهده حرکت در تصویر بدون اینکه کاربر دکمه شاتر را لمس کرده باشد تصاویر اصطلاحا شروع به بافر شدن در این دوربین میکند بنابراین پس از لمس دکمه شاتر هیچ تأخیری در ثبت تصویر وجود نداشته و دوربین از تصویری که از قبل برداشت کرده است در این مورد استفاده میکند. برای حضور بهترین نتیجه در این حالت اطمینان از سرعت و دقت فوکوس در رأس کار قرار دارد و از همین رو XZ Premium از سهگانه قدرت XZ شامل اتوفوکوس لیزری، سنسور اینفرارد RGBC (برای ارتقا دقت White Balance) و سنسور تصویر ارتقا یافته ExmorRS استفاده میکند. سنسور XZ Premium نسبت به XZ معمولی از 19 درصد پیکسلهای بزرگتری برخوردار شده و به همین علت وضوح آن از 23 مگاپیکسل اینک به 19 مگاپیکسل رسیده است.
دوربین سلفی – شرایط مشابه XZ
در XZ Premium ظاهرا از همان دوربین 13 مگاپیکسلی حاضر در XZ با سایز سنسور 1/3 اینچی و ابعاد پیکسل 1.12 میکرونی استفاده شده که با برخورداری از گشودگی دیافراگم f/2.0 از برداشت ویدئوی 1080p پشتیبانی میکند.
مجموعه پردازشی –Snapdragon 835؛ انتظار برای قدرت بیشتر
سونی برخلاف الجی ترجیح داده تا XZ Premium را هر چند کاملا دیرتر از سایرین و به قول خود "در اواخر بهار" به بازار عرضه کند اما از قدرت بالای آن با حضور Snapdragon 835 اطمینان داشته باشد. تأخیر در ارائه SD835 به دیگر تولیدکنندگان از جمله سونی به دلیل همکاری سامسونگ با کوالکام در ساخت این چیپست 10 نانومتری و تعلق داشتن تمامی تولیدات سری اول کوالکام به سامسونگ به همین علت است. XZ Premium از 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی برخوردار است.
باتری – ارتباطات
XZ Premium با یک باتری 3230mAh ارائه میشود که برای دیوایسی با این مشخصات و خصوصا با حضور پنل 4K چندان حجیم به نظر نمیرسد. شارژ سریع در این باتری با فناوری Quick Charge 3.0 از طریق پورت USB Type-C انجام شده و فناوری Qnovo Adaptive Charging نیز مثل گذشته به گفته سونی، دوام باتری را تضمین میکند. پورت اتصالات سیمی دستگاه اینک به استاندارد سرعتی USB 3.1 ارتقا یافته و روی کاغذ نرخ تبادل داده بسیار بالاتری را ارائه میکند. بلوتوث 5، ارتباط LTE Cat.16 و اسپیکرهای استریو برخی دیگر از نکات جذاب قابل اشاره در مورد این گوشی را تشکیل میدهند.
2- XPERIA XZs همان XZ با دوربین جدید
XZs دومین گوشی معرفی شده توسط سونی در MWC 2017 بود که به نوعی میتوان آن را همان XPERIA XZ با ارتقا دوربین تلقی کرد. XZs را به نوعی میتوان استراتژی سونی برای پر کردن فضای خالی ایجاد شده تا حضور XZ Premium در سه ماه آینده تلقی کرد که تا آن زمان میتواند از افت یکباره بازار سونی جلوگیری کند. XZs در شکل ظاهری، ابعاد و وزن، سایز و رزولوشن صفحهنمایش، حجم باتری و حتی چیپست پردازشی کوچکترین تغییری نسبت به XZ نداشته و هنوز از یک صفحهنمایش 5.2 اینچی فول اچدی، پروسسور Snapdragon 820 و باتری 2900mAh بهره میبرد. در زمینه رنگ، نسخه صورتی دستگاه حذف شده و در کنار رنگهای آبی و مشکی یک ورژن نقرهای به آن افزوده شده است.
تغییر بزرگ XZs نسبت به XZ در دوربین گوشی رخ داده است. دوربین این مدل همانند XZ Premium یک نمونه 19 مگاپیکسلی Motion Eye بوده و همان ویژگیهای اشاره شده از جمله فیلمبرداری 2160p با 30 فریم در ثانیه و 720p با 960 فریم در ثانیه در آن دیده میشود. یک تغییر کوچک دیگر در حافظه رم رخ داده که این بار از 3 به 4 گیگابایت رسیده است. حافظه داخلی قابل ارتقا 32 گیگابایتی گوشی تغییری نسبت به گذشته نداشته است.
این گوشی در 17 فروردین ماه با قیمت 2میلیون و100هزار تومان وارد بازار ایران شد