بودجه يك ميليارد و 600 ميليون توماني براي برگزاري جشنواره تئاتر فجر
گروه فرهنگي / حوزه تئاتر
89/10/20 - 14:08
شماره:8910201003
گزارش فارس از نشست جشنواره بيستونهم تئاتر فجر/1
بودجه يك ميليارد و 600 ميليون توماني براي برگزاري جشنواره تئاتر فجر
خبرگزاري فارس: جشنواره بينالمللي تئاتر فجر كه يكي از بزرگترين جشنوارههاي تئاتري در ايران و به نوعي شناخته شده در دنياست امسال با بودجه يك ميليارد و 600 ميليون توماني برگزار ميشود و دبير جشنواره اميدوار است با اين هزينه بتواند پاسخگوي همه خواستههاي هنرمندان در تهران و شهرستانها باشد.
به گزارش خبرنگار تئاتر فارس، نشست خبري بيستونهمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر با حضور «محمد حيدري» دبير جشنواره و «يزدان عشيري» مدير روابط عمومي جشنواره در سالن كنفرانس تئاترشهر برگزار شد.
در اين دوره از جشنواره قرار است كه سه نشست براي اهالي رسانه برگزار شود كه اولين آن امروز و دومين نشست دهم بهمن درباره بخش بينالملل و تقديرشدگان برگزار ميشود و به گفته دبير جشنواره نشست سوم نيز بعد از پايان جشنواره و ارزيابي نهايي برگزار خواهد شد.
به گفته عشيري كه مدير روابط عمومي جشنواره را عهدهدار است در نشست سوم از برترينهاي اهالي رسانه نيز تقدير ميشود.
جشنواره امسال از 16 بهمن ماه تا اول اسفند در تهران و ساير مراكز استانها برگزار ميشود كه از 16 تا 21 بهمن ماه كارگاههاي تخصصي و برگزاري همزمان جشنواره در استانها را خواهيم داشت و از 23 بهمن ماه تا اول اسفند نيز بخشهاي صحنهاي، خياباني، بينالملل و بازار تئاتر برگزار ميشود.
حيدري در جمع خبرنگاران گفـت: در اين دوره از جشنواره هزار و 23 اثر از هنرمندان 64 شهر حضور داشتند.در بخش مروز جشنواره كه به صورت غيررقابتي برگزار ميشود نمايشهاي حاضر در يكي از سالنهاي مركز هرنهاي نمايشي يا سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران حداقل 15 اجرا و در شهرستانها پنج اجراي عمومي خواهد داشت.
وي ادامه داد: در بخش برگزيدگان تئاتر مناطق نيز از ميان آثار ارائه شده 63 نمايش به پنج جشنواره تئاتر منطقهاي معرفي شدند كه پس از رقابت اين آثار در نهايت 12 اثر از 11 استان كشور به جشنواره راه پيدا كردند. در بخش جشنواره جشنوارهها نيز 10 نمايش به اين بخش راه يافتند.
حيدري به بخش خياباني نيز اشاره كرد و اظهار داشت: در اين بخش 12 نمايش به عنوان برگزيدگان پنجمين جشنواره سراسري تئاتر مريوان به جشنواره راه يافتند و در بخش مسابقه تئاتر خياباني نيز كه به صورت رقابتي برگزار ميشود 13 نمايش خياباني حضور خواهند داشت.
وي ادامه داد: در بخش تجربههاي نو نيز ملاك اصلي در انتخاب آثار اين بخش گرايشهاي آموزشي، تجربي خلاقيتهاي نوين نمايشي راه يافت. همچين در بخش چشمانداز تئاتر ايران در سال 90 نيز 20 نمايش راه يافتند.
حيدري به بخش توليد متون نمايشي و نمايشنامهخواني نيز اشاره كرد و عنوان داشت: هيات داوران در اين بخش بعد از بررسي 117 اثر از 84 نويسنده 9 اثر را انتخاب كردند.
وي بخش بينالملل و تشريح برنامههاي اين بخش را به نشست دوم موكول كرد و گفت: هيات عالي انتخاب از ميان گروهها، نمايشهايي را انتخاب كردند. در بخش نمايشگاه عكس و پوستر تئاتر نيز 90 قطعه پوستر از 38 طراح به مسابقه راه يافتند. كه به صورت آماري، در بخش پوستر 288 اثر به دبيرخانه رسيد كه 16 طراح از شهرستان و مابقي از تهران بودند. قرار است برگزيدگان مسابقه پوستر در مراسم معرفي بهترينهاي تئاتر ايران معرفي شوند. در بخش عكس تئاتر نيز 52 عكاس در جشنواره شركت كردند كه در اين ميان 195 قطعه عكس با يكديگر رقابت ميكنند. همچنين در پوستر و عكس تئاتر نيز نمايشگاهي برگزار ميشود و براي اولين بار نيز در اين دوره از جشنواره آثار هنرمندان عكاس در دو بخش تك عكس و مجموعه عكس داوري ميشود.
وي در ادامه اين نشست به بازار تئاتر ايران پرداخت و گفت: امسال براي ارتقاء سطح كيفي بازار تئاتر از 23 تا 27 بهمن برگزار ميشود و بر خلاف سال گذشته هر گروه نمايشي مدت زمان براي حضور در جشنواره دارند. در اين بازار هر روز به 10 گروه نمايشي اختصاص دارد كه هر گروه در فرصت 20 دقيقهاي با مديران به تعامل ميپردازد و تعاملات لازم صورت ميگيرد.
وي تصريح كرد: سال گذشته اين نقد وارد بود كه گروهها به صورت دائم بودند در بازار تئاتر بودند و اين امر براي مديران بينالمللي تئاتري تكراري ميشد و همچنين كيفيت بازار تئاتر پايين بود كه سعي كرديم آن را ارتقا دهيم.
به گزارش فارس، دبير اين دوره از جشنواره به بخش مقالات هم اشاره كرد و گفت: در بخش داخلي 14 مقاله را انتخاب كردهايم كه همزمان با جشنواره انتخاب ميشوند و در بخش بينالمللي نيز 24 مقاله از 19 كشور رسيده كه اين مقالات نيز منتشر ميشوند. همچنين در اين دوره از جشنواره 6 نمايشنامه نيز همزمان با جشنواره منتشر شده و در طول برگزاري جشنواره نيز ويژهنامه تئاتر فجر منتشر و در سطح شهر توزيع ميشود.
وي درباره كمك هزينهها نيز گفت: كمك هزينه گروههاي نمايشي را با توجه به معيارهاي گروهها ميپردازيم و اين كمك هزينهها از قرارداد اجراي عمومي كسر نميشود.
وي به داوري در جشنواره نيز توسط كانون ملي منتقدان و انجمن منتقدان خانه تئاتر اشاره كرد و بيان داشت: 24 اثر نمايشي نيز مورد ارزيابي قرار ميگيرند و اهالي رسانه نيز ميتوانند نمايشها را ارزيابي كرده و يك نمايش ايراني و خارجي در نهايت از سوي اهالي رسانه انتخاب ميشود.
وي به بودجه نيز اشاره كرد: بودجه اين دوره از جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، يك ميليارد و ششصد ميليون تومان بوده كه سعي كرديم برخي از اقساط نيز پرداخته شود، همچنين جشنواره به صورت مستقل و بدون هيچ دخالتي برگزار ميشود و البته نظارتها و حمايتها نيز وجود دارد.
سه شنبه 21 دی 1389 10:59 AM
تشکرات از این پست