خامه سرشار از چربی است و مصرف خامه پاستوریزه در حد مناسب برای کودکان، مشکلی ایجاد نمی کند.
خامه سرشار از چربی است. اما مصرف آن می تواند فوایدی هم داشته باشد. باید توجه داشت که مصرف خامه پاستوریزه در حد مناسب برای کودکان، مشکلی ایجاد نمی کند.
ارزش تغذیه ای خامه
خامه به دلیل این که دارای حجم بالاتری چربی نسبت به سایر محصولات لبنی است، بنابراین همیشه این نگرانی در مورد این ماده غذایی وجود داشته که مصرفش باعث افزایش چربی بدن و وزن می شود، در صورتی که مصرف مقادیر کافی آن می تواند تامین کننده منابع کافی از کلسیم و ویتامین D گردد.
ایمن بودن خوردن خامه توسط کودکان
عموما مصرف خامه برای کودکان مشکلی ایجاد نمی کند، مگر اینکه کودک مبتلا به عدم تحمل لاکتوز موجود در لبنیات باشد. البته در مورد کودکانی که دچار ضعف سیستم ایمنی هستند و به طور مرتب دچار بیماری های عفونی و سرماخوردگی می شوند، توصیه می گردد که از خامه کمتر استفاده نمایند.
در مورد کودکان سالم 5 سال به بالا، مصرف 1 تا 2 قاشق خامه در روز می تواند تامین کننده ویتامین D و کلسیم مورد نیاز در آنها باشد. در ضمن برخی متخصصان تغذیه کودکان معتقدند که مصرف خامه به مقادیر کم در کودکانی که دچار مشکلات گوارشی هستند، می تواند باعث بهبود عملکرد باکتری های پروبیوتیک در روده های آنها شود و مانع از بروز بیماری های عفونی در مجاری گوارشی گردد.
ملاحظه مهم مصرف خامه در کودکان
یکی از نکات مهم در مورد خامه آن است که به سرعت در دمای محیط فاسد می گردد، به همین دلیل مصرف خامه های فاسد شده یا مشکل دار می تواند بلافاصله باعث بروز مشکلات گوارشی در کودک شود. به همین دلیل توصیه اکید می شود که کودکان حتما از خامه تازه پاستوریزه استفاده نمایند و از مصرف خامه های غیر پاستوریزه و قدیمی برای کودکان پرهیز گردد.
منبع: aftabir.com