اکثر دوربین های وای فای برای تامین انرژی و روشن نگه داشتن خود نیاز دارند که شما آنها را به پریز برق متصل کنید. اما طی سال های اخیر با پیشرفت فناوری باتری ها و مدیریت بهینه انرژی توسط دستگاه های الکترونیکی، استفاده از دوربین های وای فای مجهز به باتری رواج بیشتری پیدا کرده است. اما سوال اصلی اینجا است که آیا آنها واقعا ارزش هزینه کردن را دارند؟
اکثر دوربینهای وایفای برای تامین انرژی و روشن نگه داشتن خود نیاز دارند که شما آنها را به پریز برق متصل کنید. اما طی سالهای اخیر با پیشرفت فناوری باتریها و مدیریت بهینه انرژی توسط دستگاههای الکترونیکی، استفاده از دوربینهای وایفای مجهز به باتری رواج بیشتری پیدا کرده است. اما سوال اصلی اینجا است که آیا آنها واقعا ارزش هزینه کردن را دارند؟
به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در حال حاضر چندین نمونه از این دوربینهای وایفای مجهز به باتری در بازار وجود دارد. از جمله Arlo Pro system شرکت نتگیر و همچنین مدلهایی مثل Blink ،Canary Flex ،Ring Stick Up Cam و Logitech Circle (هر چند از باتری Circle تنها به عنوان یک گزینه پشتیبان استفاده میشود). این دوربینها در مقایسه با دوربینهای پریزدار مثل Nest Cam از مزایا و معایبی برخوردار هستند.
به همین دلیل ما قصد داریم در ادامه شما را با نکاتی که در هنگام انتخاب یک دوربین مجهز به باتری باید به آن توجه داشته باشید آشنا کنیم و در نهایت این شما هستید که تصمیم میگیرید که آیا آنها واقعا ارزش هزینه کردن را دارند یا نه.
لازم است که آنها را چند ماه یک بار شارژ کنید
جای تعجب نیست که باتری این دوربینها نیز هر چند مدت یک بار خالی شود و نیاز به شارژ مجدد داشته باشد. شاید بتوان گفت بزرگترین نقطه ضعف آنها هم همین موضوع است. با فرض این که خیلی از دوربینهای وایفای مجهز به باتری میتوانند برای چند ماه شارژ نگه دارند، بنابراین قرار نیست شما آنها را مثل تلفن خود دائم شارژ کنید. از طرفی این طور هم نیست که شما بتوانید آنها را یک بار نصب کنید و دیگر سراغشان نروید.
در اینجا بزرگترین مشکل این است که آنها در مدت زمان چند ساعتی که باید شارژ شوند خاموش شده و از دسترس خارج میشوند و همین باعث به خطر افتادن امنیت خانههایی میشود که باید دائما تحت نظر باشند. شانس این که در مدت زمان شارژ اتفاقی رخ بدهد بسیار پایین است، اما این خطر همیشه وجود دارد.
میتوان به راحتی آنها را هر جایی گذاشت
از آنجا که دوربینهای وایفای مجهز به باتری نیازی به دسترسی به پریز برق ندارند، میتوان بزرگترین مزیت این دوربینهای بدون سیم را این دانست که شما میتوانید آنها را تقریبا در هر کجایی که مایل باشید، تا مادامی که در محدوده تحت پوشش امواج شبکه شما باشد قرار دهید.
با این قابلیت شما آزادی عمل بسیار بیشتری خواهید داشت و میتوانید زوایای بهتری از دید را برای درب ورودی و یا پنجرههای پشتی خانه که در حالت عادی با استفاده از دوربینهای سیم دار قادر به انجام آن نیستید را به دست آورید. نه تنها این، بلکه دوربینهای وایفای مجهز به باتری را بسیار راحتتر و تمیزتر میتوان نصب کرد و برای تامین انرژی نیاز به سیم کشی نخواهد بود.
کیفیت ویدیوی پایینتر از حد انتظار شما
هر چند کیفیت تصاویر دوربینهای وایفای مجهز به باتری چندان پایین هم نیست، اما این واقعیت وجود دارد که تامین انرژی از طریق باتری میتواند روی کیفیت ویدیو تاثیر گذار باشد و نمیشود تضمین کرد که شما به کیفیت 1080p دست پیدا خواهید کرد.
بعضی از دوربینهای بدون سیم مدعی هستند که به شما رزولشن 1080p را ارائه میکنند، اما بیشتر آنها مثل Arlo Pro نتگیر به کیفیت 720p محدود شدهاند. اگر چه نمیتوان این موضوع را یک مشکل قلمداد کرد، اما چون این روزها 1080p به یک استاندارد تبدیل شده است، تصاویر 720p ممکن است برای بعضی از کاربران یک ایراد محسوب شود.
آزمایشات انجام شده با Arlo Pro نشان میدهد که کیفیت تصویر 720p به اندازه کافی خوب است. شما میتوانید حرکات داخل قاب دوربین را به وضوح مشاهده کنید و اگر نور به اندازه کافی وجود داشته باشد، چهرهها نیز به خوبی قابل تشخیص هستند. اما این نکته را نباید فراموش کرد که در زمان استفاده از تمام دوربینهای وایفای مجهز به باتری شما باید بین کیفیت تصویر بالاتر و طول عمر بیشتر باتری یکی را انتخاب کنید.
باتریها برای همیشه دوام نمیآورند
متاسفانه تمام باتریها یک طول عمر محدود دارند و بعد از مدتی قبل از سختافزار خود دوربین خراب میشوند. این مشکلی است که برای تلفنهای هوشمند و لپتاپها نیز به وجود میآید و به دلیل عمر کوتاه باتری باید آن را بسیار زودتر از خود دستگاه تعویض کرد.
این امکان وجود دارد که بعد از دو تا سه سال استفاده از یک دوربین بدون سیم مجبور باشید، باتری آن را تعویض کنید. بعضی از دوربینهای وایفای مجهز به باتری مثل Arlo Pro این امکان را فراهم کردهاند که کاربر بتواند به راحتی باتری را تعویض کند. شما میتوانید یک باتری جدید مناسبت با دوربین تهیه کرده و آن را با باتری فعلی تعویض کنید. اما بعضی دیگر از دوربینهای بدون سیم هم هستند که نمیتوان باتری آنها را عوض کرد.
آنها خیلی گرانتر از دوربینهای سیمدار نیستند
یک خبر خوب برای طرفداران دوربینهای وایفای مجهز به باتری این است که آنها قیمت خیلی بیشتری نسبت به دوربینهای قدیمیتر با سیم ندارند و شاید حتی بتوان این تفاوت قیمت را با امتیازات و سهولت در استفاده مدلهای مجهز به باتری توجیه کرد.
Canary Flex ،Blink و Ring Stick Up Cam همگی زیر 200 دلار قیمت دارند که با دوربینهای سیمدار مثل Nest Cam قابل رقابت است. بنابراین، اگر مزایای استفاده از دوربینهای وایفای مجهز به باتری برای شما جذابیت بیشتری ایجاد میکند، بهتر است این تفاوت قیمت اندک را نادیده بگیرید.
در پایان، از آنها تنها در مواقع لزوم استفاده کنید
با در نظر گرفتن تمام شرایط، بهترین کار این است که اگر امکان استفاده از سیم و پریز برق را دارید، حتما از دوربینهای وایفای معمولی استفاده کنید و نصب دوربینهای وایفای مجهز به باتری را تنها در شرایط خاص انجام دهید.
بزرگترین دلیل برای استفاده از دوربینهای وایفای مجهز به باتری زمانی است که شما میخواهید یکی از آنها را بیرون از خانه نصب کنید و در عین حال تمایل ندارید از روی دیوار سیمکشی را انجام دهید. در این شرایط است که یک دوربین بدون سیم یک گزینه ایدهال محسوب میشود.
منبع: هاتوگیک