برخی مادران از کم بودن وزن فرزندشان گله مند هستند آن ها فکر می کنندشروع زودتر از موعد تغذیه تکمیلی در کنار شیر مادر به نفع کودک است اما سخت در اشتباه هستند و نمیدانند با این کار مانع وزن گیری فرزندشان با شیر مادر می شوند شیر خوار در ۶ ماهگی باید غذاهای کمکی مصرف کند و استفاده از این نوع غذاها به صورت خودسرانه و زودتر از موعد کار اشتباهی است .
یک پزشک متخصص کودکان با بیان اینکه تغذیه تکمیلی زودتر از موعد مهم ترین عامل برای عدم بهره مندی نوزاد از شیر مادر است گفت: تغذیه زودتر از موعد پیامدهای دیگری مانند عفونت های گوارشی، کم اشتهایی، کاهش وزن و اختلال در جذب مواد را در پی خواهد داشت.
دکتر احمد رضا یعقوبی درباره اهمیت تغذیه به ویژه در دوران شیر خوارگی عنوان کرد: بهترین غذا برای کودک شیر مادر است و هرچه نوزاد برای خوردن شیر، بیشتر تقلا نماید، شیر بیشتری تولید می شود.
وی تصریح کرد: یکی از کارهای اشتباه از جانب بزرگترها مزه کردن غذا توسط شیر خوار است به طوری که با انگشت هر غذایی را در دوره شیر خوارگی در دهان کودک می گذارند و اجازه می دهند تا شیر خوار مزه آن را بچشد.
یعقوبی خاطرنشان کرد: بزرگتر ها با این تصور که شیرخوار با دیدن غذا خوردن بزرگترها، تمایل به خوردن دارد این اشتباه بزرگ را مرتکب می شوند.
وی بیان کرد: مزه کردن های زود هنگام، اگر چه سبب خوشحالی بچه و تمایل بیشتر او به خوردن می شود اما در درازمدت باعث بد غذایی و گاهی آلرژی می گردد.
این متخصص کودکان عنوان کرد: اگر کودک غذای سفره را زودتر از موقع خود بچشد دیگر تمایلی برای خوردن غذاهای بی نمک و بی مزه مخصوص سن خودش را نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: همین امر موجب می گردد که با بی اشتهایی کودک بعد از چشیدن غذاها و عدم تمایل به خوردن شیر و یا غذاهای دوره سنی خودش، با کاهش وزن نیز مواجه شود.
یعقوبی اظهار داشت: شروع هر غذایی در یک سن خاص انجام می شود و غذاهایی که خارج از لیست غذایی کودکان باشد به صلاح نیست و کم وزنی را به همراه دارد.
وی بیان کرد: این بی اشتهایی کودک در سنین بالاتر نیز همراه او خواهد بود تا جایی که دوست دارد با تنقلات مختلف و چشیدن طعم های شور و ترش و شیرین از غذا خوردن دوری کند و سلامت خود را به مخاطره بیندازد.
خبرفارسی