0

دیدنی های یاسوج، شهر آبشارهای خروشان (قسمت دوم)

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

دیدنی های یاسوج، شهر آبشارهای خروشان (قسمت دوم)

دیدنی های یاسوج،  شهر آبشارهای خروشان (قسمت دوم)

 

یاسوج از شهرهای بسیار خوش آب و هوای جنوب غربی ایران است که طبیعتی بسیار زیبا و بکر دارد و هر طبیعت‌گردی باید از آن دیدن کند. با ما همراه شوید تا دیدنی‌های این شهر را به شما معرفی کنیم. 

 

یاسوج یکی از شهرهایی است که کمتر در مورد معرفی جاذبه‌های گردشگری آن کمتر کار شده است. این شهر یکی از ارزان‌ترین شهرهای ایران است و می‌توانید با بودجه‌ای کم، سفری به یاد ماندنی را در میان طبیعتی زیبا تجربه کنید. در تابستان، به دلیلی آب و هوای معتدل این شهر و مناطق اطراف آن، اهالی استان‌های جنوبی و مرکزی برای گذراندن تعطیلات به یاسوج می‌روند. طبیعت یاسوج و به طور کلی استان کهکیلویه و بویراحمد بسیار دیدنی است و در نوع خود بی‌نظیر است. شاید این شهر بتوان پایتخت طبیعت ایران نامید. در ادامه‌ی مقاله همراه ما باشید تا شما را بیشتر با این خطه از کشورمان آشنا کنیم. 

 

 

دیدنی های یاسوج، شهر آبشارهای خروشان (قسمت اول)

 

 

تنگ مهریان

 

تنگ مهریان یاسوج

 

تنگ مهریان در روستای مهریان در نزدیکی یاسوج قرار دارد. این جاذبه در جاده‌ی منتهی به اقلید و آبشار مارگون واقع شده و پر از درختان چنار، بلوط، گردو، بنه، بادام، انگور وحشی، بنه، سپیدار و زالزالک است. در این منطقه همچنین تنگه‌ی کوچک‌تری با نام دوآب وجود دارد که آب چشمه‌های رشته‌کوه دنا و چشمه‌های منطقه‌ی کاکان در آن به یکدیگر رسیده و یکپارچه می‌شوند.  در نزدیکی این تنگه، امامزاده‌ای به نام امامزاده شاه حسن قرار دارد که می‌توانید به آنجا هم سری بزنید.

 

در زمستان‌ها روی صخره‌ی مقابل بارگاه امامزاده حسن قطعه‌ی یخی بزرگ تشکیل می‌شود و این توده، در روز شصتم از زمستان شکسته می‌شود و در روز هفتادم (حدود دهم اسفند) با صدایی که کیلومترها شنیده می‌وشد، از صخره فرو می‌ریزد که به سان مژده‌ای برای آمدن بهار است. آب رودخانه‌ی مهریان بسیار زلال و شفاف است و بخشی از آن، از چشمه‌های تنگ به نام کبوتری سرچشمه می‌گیرد و بعد از پیوستن به رودخانه‌ی بشار یاسوج، به رودخانه‌ی کارون می‌ریزد. 

 

 

 

 

 

 

تنگ گنجه ای

 

تنگ گنجه ای یاسوج

 

در این منطقه چندین چشمه‌ی آب جریان دارد که سرچشمه‌ی همه‌ی آن‌ها در کوه دنا است.
 

تنگ گنجه‌ای در ۱۳ کیلومتری یاسوج، در مسیر یاسوج به سی‌سخت قرار دارد. در بین دره، رودخانه‌ای وجود دارد و مناطق اطراف آن، پوشیده از درختان چنار و بلوط است که ترکیب این دو طبیعتی فوق‌العاده زیبا خلق کرده است. در این منطقه چندین چشمه‌ی آب جریان دارد که سرچشمه‌ی همه‌ی آن‌ها در کوه دنا است. آب و های این منطقه، تنگ گنجه‌ای را به یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری یاسوج تبدیل کرده است. لازم به ذکر است که در این منطقه اردوگاه تفریحی و امکانات اقامتی کوتاه‌مدت برای گردشگران فراهم شده است و به همین علت در فصل بهار و تابستان، افراد زیادی برای گذراندن تعطیلات عازم این منطقه می‌شوند. 

 
 

 

 

تل خسروی

 

تل خسرو یاسوج

 

تل خسرو متعلق به قبل از دوران هخامنشیان است.
 

در متون جغرافیایی قدیم، از محل فعلی یاسوج به عنوان «تل خسروی» یاد شده است. به این منطقه، تل خسرو هم می‌گویند. امروزه تل خسرو در جنوب شهر یاسوج قرار دارد و بنا به گفته‌های مردم محلی، کیخسرو کاخی روی این تل بنا کرده بود که پرفسور گاوبه(Professor Heinz Gaube)، آثار آن را به شکل عمارتی به همراه آجرهای زرد چهارگوش و آجرهای سرخ (از نوع آجرهای پل علیایی بهبهان) مشاهده کرده و عقیده دارد این بنا متعلق به پیش از دوران هخامنشیان است و گفته می‌شود بیش از ۲ هزار سال قدمت دارد. 

 
 

 

 

موزه یاسوج

 

موزه یاسوج

 

موزه‌ی یاسوج در ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۸۲ با مساحتی حدود ۱۵۰ متر مربع افتتاح شد. این موزه در طبقه‌ی دوم اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهکیلویه و بویراحمد قرار دارد. در این موزه آثار باستانی که از کاوش‌های باستان‌شناختی به دست آمده‌اند، به نمایش گذاشته شده است. این آثار به سه دوره‌ی باستان‌شناسی پیش از تاریخ، دوره‌های تاریخی و دوره‌های اسلامی تعلق دارند. گفته می‌شود قدمت این اشیا به نیمه‌ی دوم هزاره‌ی دوم و هزاره‌ی اول قبل از میلاد می‌رسد. موزه یاسوج از برجسته‌ترین موزه‌های بومی محلی کشور است. 

 
 

 

 

 

امامزاده عبدالله

 

امامزاده عبدالله یاسوج

 

امامزاده عبدالله در روستایی نزدیک یاسوج به نام نقاره‌خانه قرار دارد و اطراف آن پر از مزارهایی است که بسیاری از آن‌ها قدمت بسیار زیادی دارد. بر روی سنگ قبرهای اطراف این امامزاده، نقوشی حجاری شده و امروزه هم قابل مشاهده است. این نقوش تصویر سواران شمشیر به دست در حال رزم با شیر و گاو و دیگر نمادهایی مثل ستاره‌های چندپر،خورشید و اسلحه‌های سرد و گرم است. خطوطی که روی این مزارها به کار گرفته شده، اغلب فارسی و عربی است. گفته می‌شود که امامزاده عبدالله، فرزند امامزاده شاهزاده فرج‌الله است که بقعه آن در دامنه جنوب شرقی آبشار ياسوج قرار دارد.

 
 

 

 

دریاچه سد شاه قاسم

 

دریاچه سد شاه قاسم یاسوج

 

دریاچه سد شاه قاسم در ۵ کیلومتری جنوب یاسوج قرار دارد و با ترکیب با جنگل‌های بلوط اطراف آن، منظره‌ای بی‌نظیر خلق کرده است. در اطراف این منطقه، چندین امامزاده از جمله امامزاده شاه قاسم، شاه مختار، شاه عبدالله، شاه فرج الله و ... قرار دارد. 

 
 

 

 

پارک ساحلی رود بشار

 

پارک ساحلی رود بشار یاسوج

 

پارک ساحلی رود بشار بزرگترین پارک یاسوج است.
 

پارک ساحلی رود بشار در ورودی شهر یاسوج قرار دارد و با ۱۴ هکتار مساحت، بزرگ‌ترین پارک این شهر است. اگر به یاسوج سفر کردید، این پارک می‌تواند محل مناسبی برای اطراق شما باشد. فضای سرسبز پارک در کنار رود بشار، فضای دل‌انگیزی ایجاد کرده و از اینجا می‌توانید نمایی زیبا بر شهر داشته باشید. همچنین در این پارک امکان قایق‌سواری وجود دارد و می‌توانید این تفریح را به تجربیات سفر خود به یاسوج اضافه کنید. 

 
 

 

 

تل مهره‌ ای

 

تل مهره‌ای در یک کیلومتری شرق روستای سقاوه یاسوج قرار دارد و یکی از تپه‌های ماقبل تاریخ در استان کهکیلویه و بیراحمد است که قدمت آن به هزاره‌ی سوم و چهارم قبل از میلاد می‌رسد. 

 

 

 

 

دریاچه مورزرد

 

دریاچه مورزرد یاسوج

 

مردم محلی به دریاچه مورزرد، «برم (برکه) دلی بو» می‌گویند. این دریاچه در ۱۳۵ کیلومتری شمال غرب یاسوج و در ارتفاع ۲۱۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد. طول این دریاچه ۲ کیلومتر، عرض‌اش ۱ کیلومتر و عمق آن بین ۷ تا ۱۴ متر متغیر است. چشمه‌ها و روان‌آب‌های سطحی، آب این دریاچه را تامین می‌کنند. در دریاچه‌ی مورزرد، می‌توانید ماهی کپور معمولی، قورباغه، مار آبی، مارماهی، لاک‌پشت و خرچنگ پیدا کنید. همچنین پرندگان آبی مثل مرغ ماهی‌خوار، اردک و غاز نیز دیده می‌شود.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 28 خرداد 1396  9:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها