ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده به دست می آید. در حقیقت ارده خود، به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است.
ماهنامه کیک و شیرینی - عارفه سادات ابن الرضا:
مواد لازم:
- ارده: 200 گرم (2 قاشق چای خوری)
- کنجد: 5 قاشق سوپ خوری (2 قاشق چای خوری)
- تخم مرغ: 3 عدد
- شکر: 300 گرم
- وانیل: 1 قاشق چای خوری
- روغن زیتون: 190 میلی لیتر
- آب پرتقال: 240 میلی لیتر
- آرد: 280 گرم
- بیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. کف قالب میان تهی را توسط قلمو با 2 قاشق چای خوری ارده کاملا کاور کنید، سپس دو قاشق چای خوری از کنجد را کف قالب بپاشید، شکر و تخم مرغ ها وانیل را توسط همزن برقی می زنیم تا مواد یکدست شوند.
2. کم کم و آهسته آهسته روغن زیتون را به مواد اضافه کنید، سپس آب پرتقال را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید.
3. در این مرحله ارده را اضافه کرده، سپس آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و الک کنید، در نهایت کنجد را به سایر مواد اضافه کنید. مایه کیک را درون قالب ریخته، دمای فر را روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قالب را به مدت تقریبی 50 تا 60 دقیقه درون فر قرار دهید.
4. بعد از اطمینان از پخت، قالب را خارج کرده اجازه دهید تا خنک شود و سپس از قالب برگردانید. در صورت تمایل می توانید در نهایت مجددا مقداری کنجد تست شده روی کیک بپاشید.
ارده چیست؟
ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده به دست می آید. در حقیقت ارده خود، به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به ویژه صبحانه است.
ارده فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیر شیمیایی است و به عبارتی صد درصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است. در واقع مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد.
از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است. به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه شان هم می شود.