چی لازم دارم:
آب 125میلیلیتر (یکدوم پیمانه)
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
آرد به میزان لازم
پرک بادام به میزان لازم
روغن سرخکردنی به میزان لازم
مواد لازم میانی:
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
پیاز رنده کرده 1 عدد متوسط
گوشت چرخکرده 500 گرم
بهارات 1 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس ماست:
ماست 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
آرد ذرت 1 قاشق چایخوری
آب 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
سیر له کرده 2 حبه
کره 2 قاشق سوپخوری
گشنیز خرد کرده یکچهارم پیمانه
چطوری درست کنم:
1. آب و روغن زیتون را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید.
2. آنگاه آرد را به تدریج بیفزائید تا خمیر مناسبی حاصل شود و به دست نچسبد.
3. سپس روی خمیر را بپوشانید و 15 دقیقه، استراحت دهید.
4. اینک خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت 3 میلیمتر باز کنید و دایرههای کوچکی به قطر 4 سانتیمتر از آن ببرید.
5. سپس قدری از مایه میانی وسط هر خمیر بگذارید و یک پرک بادام رویش قرار دهید.
6. خمیر را به شکل نیمدایره تا کنید و دو گوشه آن را به سمت پایین بیاورید و روی هم قرار دهید.
7. حالا در ظرف مناسبی ، روغن بریزید و روی اجاق گرم کنید و شیشبرک را در آن سرخ کنید.
8. اینک شیش برک را برای پذیرایی در ظرف مناسبی بچینید و با سس ماست میل کنید.
روش تهیه مواد میانی:
1. روغن زیتون را در تابه بریزید، روی اجاق گرم کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
2. آنگاه گوشت، بهارات و نمک را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
3. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید گوشت خنک شود.
روش تهیه سس ماست:
1. ماست، آرد ذرت و آب را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا قدری غلیظ شود.
2. سیر را قدری در کره تفت دهید و همراه با گشنیز به سس بیفزائید.
یادآوری: در زبان عربی به ادویه بهارات میگویند که ترکیبات آن شامل: فلفل سیاه، زیره، تخم گشنیز، میخک، جوز هندی، دارچین و هل میباشد.