مواد لازم
هویج - یک عدد
کرفس خردشده - یک پیمانه
کدو - یک عدد
فلفل سبزخردشده - یک پیمانه
لوبیا سبزخردشده - یک پیمانه
پیاز - ۱ تا ۲ عدد
برگ ریحان خردشده - یک پیمانه
تمرهندی - ۲ تا ۳ قاشق
سبزی آش -۲ پیمانه
نمک ، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری - به میزان لازم
روغن زیتون- به میزان لازم
طرز تهیه
کرفس را به صورت حلقه های یکسان ، لوبیا را یک سانتی ،فلفل سبز و کدو و هویج را به صورت نگینی خرد می کنیم .
کرفس و لوبیا سبز را با مقدار بسیار کمی آب به مدت ۲۰ دقیقه آب پز و سپس هویج را اضافه می کنیم.
پس از ۱۵ دقیقه کدو و فلفل سبز خرد شده را به همراه نمک ، فلفل ،زردچوبه و زنجبیل اضافه می کنیم و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می پزیم .
پیاز را با مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم .
برگ ریحان خرد شده را به پیاز اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم .
سپس به همراه سبزی آش به بقیه مواد اضافه می کنیم و ۳۰ دقیقه با مقدار آب مناسب می پزیم .
تمر هندی را در مقداری آب جوش می ریزیم و هم می زنیم تا از هم جدا شود ، آن را صاف می کنیم و عصاره اش را در آش می ریزیم.
اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد .زمان ریختن آش در ظرف مناسب روغن زیتون را هم اضافه می کنیم .
خواص
استفاده از این غذا علاوه بر اینکه تا حد زیادی قند و چربی خون را تنظیم می کند، باعث نشاط و شادابی می شود. دکتر مهدی فهیمی متخصص طب سنتی ، مصرف این نوع آش را به افراد مستعد فشارخون و دیابت که در معرض دل پریشی ( افسردگی ) هستند، توصیه می کند .