طرز تهیه دلمه خیار
مواد اولیه دلمه خیار :
خیارسالادی
|
پنج عدد
|
100 گرم / 17 کالری
|
گوشت چرخ کرده
|
250 گرم
|
100 گرم / 320 کالری
|
رب گوجه فرنگی
|
یک و نیم قاشق سوپ خوری
|
100 گرم / 76 کالری
|
رب فلفل
|
یک قاشق سوپ خوری
|
نامشخص
|
پیاز
|
یک عدد
|
100 گرم / 5 کالری
|
گوجه فرنگی
|
یک عدد
|
100 گرم / 15 کالری
|
بلغور ریز کوفته ای
|
دو قاشق سوپ خوری
|
نامشخص
|
برنج
|
یک قاشق سوپ خوری
|
100 گرم / 360 کالری
|
کره
|
یک قاشق سوپ خوری
|
100 گرم / 737 کالری
|
پودر سیر
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 246 کالری
|
شوید
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 25 کالری
|
نعنا خشک
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 279 کالری
|
نمک
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 0 کالری
|
سماق
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 0 کالری
|
روغن مایع
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 900 کالری
|
فلفل قرمز
|
به میزان لازم
|
100 گرم / 22 کالری
|
طرز تهیه دلمه خیار :
*. خیارهای سالادی را شسته، به تکه های 10 سانتی متری برش می زنیم و داخل آن ها را طوری خالی می کنیم که ته آن ها بسته بماند.
*. پیاز را نگینی خرد کرده و آن را با گوشت چرخ کرده، رب گوجه فرنگی، رب فلفل، پودر سیر، شوید، نعنا خشک، پودر فلفل قرمز، نمک، برنج، بلغور و کمی روغن مایع مخلوط می کنیم و ورز می دهیم.
*. سپس از مواد گوشتی داخل خیارها را پر می کنیم و روی آن ها یک برش گوجه فرنگی قرار می دهیم.
*. دلمه ها را در قابلمه می چینیم. دانه های سماق را که از شب قبل خیس کرده ایم، از صافی رد می کنیم و رب گوجه فرنگی را با آب سماق رقیق می کنیم.
*. در قابلمه دلمه ها می ریزیم و چند تکه کره روی آن ها قرار داده و می گذاریم تا دلمه بپزد.
خواص شوید :
*. تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله بعنوان ضدتشنج ، ضد درد ، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود . برای کسانی که اشتهای زیادی به غذاندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرااشتها را زیاد کرده , معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد . تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده، بی خوابی و ضد گاز معده بکار برد .