سعادتنيا: انرژي مثبت فيلمسازان اول را بايد به فال نيك گرفت
گروه فرهنگي / حوزه سينما
89/10/20 - 14:47
شماره:8910201159
/در مسير بيست و نهمين جشنواره فيلم فجر/
سعادتنيا: انرژي مثبت فيلمسازان اول را بايد به فال نيك گرفت
خبرگزاري فارس: كارگردان فيلم «مصائب چارلي» گفت: با پتانسيل و خلاقيتي است كه در نسل جديد وجود دارد، به نظرم وجود اين انرژي مثبت را، بايد به فال نيك گرفت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر، عليرضا سعادتنيا كارگردان فيلم «مصائب چارلي» گفت: تعداد فيلمسازاني كه توانستهاند اولين فيلم بلند سينمايي خود را بسازند و تقاضاي حضور در جشنواره فيلم فجر را دارند، نشاندهنده پتانسيل و خلاقيتي است كه در نسل جديد وجود دارد.
وي ادامه داد: امسال سينماگران نوجو با نگاهها و افكار متفاوت توانستهاند وارد عرصه سينما شوند و به نظرم وجود اين انرژي مثبت را، بايد به فال نيك گرفت.
وي ادامه داد: هركدام از اين افراد طبعاً براي رسيدن به مرحله توليد و خلق اثر خود با مجموعه مشكلات و سدهايي بزرگ مواجه بودند كه به نظر ميرسد ارزيابي و جمعبندي اين مشكلات و مرتفع كردن آنها بسيار ضروري است، چرا كه حتماً تعداد بسياري از علاقمندان و مستعدان نيز نتوانستهاند مشكلات پيش رو را پشت سربگذارند و وارد عرصه فيلمسازي حرفهاي شوند.
كارگردان فيلم كوتاه تحسين شده «توپ و مترسك» تصريح كرد: به نظر ميرسد مشكلات بايد ريشهيابي شود تا بتوان مسير را براي ورود جوانان مستعد و خلاق هموار كرد. همين كه تعداد فيلمسازان در اين بخش بالا رفته، جاي خوشحالي دارد اما بايد به دنبال راهكاري بود تا استعدادهاي بيشتري بتوانند در اين عرصه ظهور و رشد كنند.
سعادتنيا به مشكلات مختلف در راه ورود به عرصه فيلمسازي حرفهاي اشاره كرد و گفت: به عقيده من فيلمسازي كه توانسته فيلم اول خود را بسازد، ده سال از عمرش را گذاشته؛ چون بحث 400 يا 500 ميليون تومان سرمايه است كه بخشي از آن را بايد دولت كمك و حمايت كند و بخشي از آن را بايد سرمايهگذار و تهيهكننده فيلم تأمين كنند. اين تونل پرپيچ و خمي است كه دغدغه سرمايه و مالي، فيلمساز را تحت فشار قرار ميدهد. بايد اين مسير به گونهاي هموار باشد تا فيلمساز بدون هيچ دغدغهاي تنها به ساخت فيلمي با كيفيت مشغول باشد.
وي در پايان به انجام مراحل فني فيلم «مصائب چارلي» اشاره كرد و گفت: حدود 30 درصد از صداگذاري فيلم توسط پرويز آبنار در استوديو عروج فيلم انجام شده است . فيلم نياز به صدا و افكتهايي دارد كه جمعآوري آن كمي پيچيده است و صداها بايد به زبان كردي و روسي باشد. موسيقي فيلم در كمترين حد ممكن استفاده خواهد شد و بيشتر از صداهاي بكر طبيعت و انسانها در فيلم بهره بردهايم. در برخي از قسمتهاي فيلم هم نواختن پيانو يا صفحه گرامافون خواهيم داشت كه بايد از موسيقي استفاده كنيم اما هنوز سازنده موسيقي را انتخاب نكردهايم.
داستان «مصائب چارلي» ملودرامي اجتماعي و عاشقانه درباره نفت فروشي دورهگرد است كه پس از مدتي يك آپارات ميخرد و سينماي سيار راه مياندازد. نقش اصلي فيلم را مهدي هاشمي برعهده دارد.
تعدادي از عواملي كه در ساخت فيلم همكاري دارند، عبارتند از:
نويسنده و كارگردان: عليرضا سعادتنيا / تهيه كننده: عليرضا سبط احمدي/ مشاور كارگردان و بازيگردان كردستاني: حسن علي محمود/ مدير فيلمبرداري: گئورگي دزالف/ صدابردار: نظامالدين كيايي/ طراح صحنه و لباس: نعمت جورائف/ طراح گريم: رسول سيدعربي/ مدير توليد: محمدرضا نجفي/جلوه هاي ويژه: عظيم محمدي/ محصول مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، بازيگران: مهدي هاشمي، نارين، كژار (بازيگر كودك).
بيست و نهمين جشنواره بينالمللي فيلم فجر از تاريخ 16 تا 26 بهمنماه به دبيري «مهدي مسعودشاهي» در تهران برگزار ميشود.
دوشنبه 20 دی 1389 8:36 PM
تشکرات از این پست