0

ثمربخشی انتظار به دین حبّی است/محبت افراط برنمی دارد

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

ثمربخشی انتظار به دین حبّی است/محبت افراط برنمی دارد

ثمربخشی انتظار به دین حبّی است/محبت افراط برنمی دارد
 

 

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در ماه محرم سال 93 در حسینیه آیت الله حق شناس، سلسله مطالب و سخنرانی هایی با موضوع «آخرین مراحل انتظار» را ایراد کرده است که بنا داریم، در 13 شماره به آنها بپردازیم که در ادامه شماره یازدهم آن را مطالعه می کنید:

 

محبت میان خداوند با مومنین آخرالزمان، نشان دهنده آن است که دینداری این افراد حبی است و از روی خوف نیست. نقطه مقابل خوف، رجاء است و این دو باید همواره در انسان وجود داشته باشد. یک دین داری از روی خوف داریم و یک دین داری از روی محبت داریم. ائمه اطهار(ع) در روایتی، بعد از اینکه دین شیعیان را حبی معرفی می کنند، می فرمایند: «الحب افضل من الخوف» فردی که براساس محبت کاری را انجام می دهد، فضیلت بسیار بالایی دارد.

بسیاری از افراد در شب قدر به جهت ترس به شب زنده داری می پردازند تا روزی آنها کم نشود و مورد بخشش قرار گیرند اما فردی عزاداری روز و شب عاشورا را بواسطه ترس انجام نمی دهد زیرا کسی اعلام نکرده که اگر شرکت نکنید، عذابی نصیب شما می شود! باید در عبادات خود اینگونه عمل کنیم.

افرادی که دین حبی دارند، از خداوند خوف ندارد؟ بله دارند اما خوف آنها را امیرالمومنین امام علی(ع) تفسیر کرده و فرموده است: «و هم فی ذلک خائفون» در عین حالی که محبت به خداوند دارند، ترس هم دارند و ترس آنها اینگونه است؛ «أَنْ لَا يُقْبَلَ مِنْهُمْ» می ترسند که از آنها قبول نشود. این ترس را با ترس های دیگر مقایسه می کنند «وَ لَیْسَ وَ اللَّهِ خَوْفُهُمْ خَوْفَ شَکٍّ فِیمَا هُمْ فِیهِ ، خوف اینها ترس از شک نیست بلکه خوف محبت است» ؛ «وَ لَكِنَّهُمْ خَافُوا أَنْ يَكُونُوا مُقَصِّرِينَ فِي مَحَبَّتِنَا وَ طَاعَتِنَا، خوف اینها از این جهت است که در محبت ما مقصر باشند و حق ادا نکرده باشند» یعنی منشا خوف شیعیان و افرادی که دین حبی دارند هم محبت است.

آخرالزمانی ها عادت دارند که دین حبی داشته باشند و چون مومن باید خوف داشته باشد از سر محبت خوف دارند که در محبت و طاعت اهل بیت(ع) مقصر باشند و این دل نشین است.

انگیزه اعمال را باید محرمی و عاشورایی کنیم و همانطور که در روایت داریم «اِنَّ الْحُسين مِصباحُ الْهُدي وَ سَفينَهُ الْنِّجاه» این مِصباحُ الْهُدي بودن امام حسین(ع) برای نشان دادن راه دین داری است و ایشان می فرماید: همانگونه که با من از سر محبت رفتار کردی، باقی را هم اینگونه زندگی کن. فردی که به اوج عرفان می رسد از روی محبت کارهای خود را انجام می دهد و شیعیان در ایام محرم و دهه اول، این مهم را در دستگاه امام حسین(ع) تجربه می کنند و قطعا اگر ما از روی محبت دین داری کنیم، موجب جذب دیگران هم خواهد شد.

افراد دیگر یا مریض هستند که با دین محبت ما، رعب آنها را فرا خواهد گرفت و این وظیفه هر مومنی است بویژه در آخرالزمان که در دل دیگران رعب ایجاد کند زیرا حب عظمت می آورد. برای مثال دسته های عزاداری را مشاهده کنید که چه ابهتی دارد این افراد با محبت خود رعب ایجاد می کنند و باید برای امام زمان(عج) نیز اینگونه بود و با محبت ایشان را کمک کرد. گروه دیگر مردم سالم هستند و با محبت ما به اهل بیت(ع)، جذب می شوند.

در دعا داریم که در زمان امام زمان(عج) «وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ» رخ می دهد یعنی نفاق با اهلش ذلیل می شود، این نفاقی که کمر پیامبر(ص) را شکست و امیرالمومنین امام علی(ع) را مظلوم واقع قرار داد و در نهایت امام حسین(ع) را به شهادت رساند، به این دلیل ایجاد می شود که با اوج گرفتن دین، نفاق هم به وجود خواهد آمد اما چگونه است این نفاق در زمان امام مهدی(عج) نخواهد بود؟ دلیل این است که این رعب حاصل از دین حبی، دیگران را به وحشت می اندازد تا نفاق نکنند.

دین حبی را باید افزایش داد، محبت مقوله ای است که افراط ندارد و نمی توان گفت که در محبت امام حسین(ع) حد نگه دار اما در عزاداری امام(ع) می توان گفت حد نگاه دار زیرا آن رفتار است و با محبت متفاوت است.

در روایت داریم که محبت و علاقه، انسان را شبیه محبوب می کند و پیامبر(ص) می فرمایند: هر فردی که محبت ما و اهل بیت(ع) را داشته باشد، خداوند به وی حکمت خواهد داد، این فرد نیازمند معرفت نیست زیرا خود دارای معرفت است، به دلیل اینکه لازمه محبت، معرفت است.

خداوند جهنم را مطرح کرده است اما دوست دارد انسان بدون در نظر گرفتن جهنم، برای خدا نماز بخواند و عبادت کند و این بسیار سخت است، در عزاداری امام حسین(ع) بحثی از جهنم نیست و همه از روی محبت به میدان می آیند. در زیارت امام حسین(ع) هیچ تکلف و مناسکی وجود ندارد، انسان در کربلا هر قدمی بر می دارد، اشکی می ریزد و یا ... پاداش بهشت دارد اما اگر نکند هم به جهنم نمی رود، بنابراین، همه با محبت در این مسیر وارد می شوند و باید در دیگر امور زندگی نیز اینگونه باشند.

در زمان ظهور، چگونه حکومت امام زمان(عج) آسان می شود؟ در آن زمان با محبت یاران ایشان، رعبی در دل دشمنان ایجاد می شود و اقدامی نمی کنند، گاهی پیامکی برای افراد ارسال می شود که چرا برای امام حسین(ع) هزینه می کنید و این پول را به فقرا کمک کنید و یا دل بیماری را شاد کنید، فردی که از این حرف خوشش بیاید، ته دلش مشکلی دارد و حب اهل بیت(ع) را ندارد و با گذشت زمان کاملا منحرف خواهد شد.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

جمعه 12 خرداد 1396  6:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها