0

اشعار امام خمینی (ره) - غزل

zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 28735

پاسخ به:اشعار امام خمینی (ره) - غزل

مستى عشق

در ميخـــــانه به روى همــــــــــــــه باز است هنوز        سينــــــه سوخته در سوز و گـــداز است هنوز

بى نيازى است در اين مستى و بيهوشى عشق         درِ هستــــى زدن از روى نيــــــــاز است هنوز

چـــــــاره از دورى دلبـــــــر نبـــــــود، لب بـــــربند         كه غلام درِ او، بنـــــده نــــــــــواز است هنـــوز

راز مــــــگشاى، مـــــــگر در بـــــــرِمست  رُخ  يار         كه در اين مـــــــرحله، او  محرم راز است هنوز

دست بـــــــ-ردار ز ســـــــوداگرى و بــــوالهوسى          دست عشــّاق سوى دوست دراز است هنوز

نــــــرسد دست مــــــــن ســـــــوخته  بردامن يار          چه تـــوان كرد كه در عشوه و ناز است هنوز؟

اى نسيم سحـــــــرى، گـــــــــر سر كويش گذرى          عطـــــر بـــــرگير كه او غاليه ساز است هنوز

شنبه 20 خرداد 1396  2:24 PM
تشکرات از این پست
asker1333 kafokhon mr_nariiman niny200527
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

سايه سرو

ابـــــــرو و مژّه او تير و كمان است هنوز          طرّه گيسوى او عطر فشان است هنوز

مـــــا به سوداگرى خويش، روانيم همه           او به دلبردگى خويش روان است هنوز

ما پى ســايه سَروش به تلاشيم، همه           او ز پندار من خسته، نهان است هنوز

ســر و جانى نبود تا كه به او هديه كنم           او سراپاىْ همه روح و روان است هنوز

من دل‏ســـــوخته، پــــروانه شمع رخ او           رُخِ زيباش عيان بود و عيان است هنوز

قدسيــــان را نرسد تا كه به ما فخر كنند          قصّه "عَلّمَ الاسما" به زبان است هنوز

http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

شنبه 20 خرداد 1396  2:36 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

عروس صبح

امشب كه در كنار منى، خفته چون عروس         زنهــــار تا دريــــغ ندارى، كنــــــــــار و بوس

اى شب، بگيـــــر تنگ به بر نوعروس صبح           امشب كه تنگ در بر من، خفته اين عروس

لب بر نــــــدارم از لب شيرين شكّــــــرش            گـــــــــر بانگ صبح بشنوم و گر غريو كوس

يا رب، ببند بــــــــــر رُخ خورشيد، راه صبح            در خواب كـــــن موذن و در خاك كن خروس

يك امشبى كه با منى، از راه لطف و مهر            جبــــــــران شود بقيّـــه عمر، ار بود فسوس

نارِندَم ار بخــواهم كاين شب، سحر شود             باشد اگــــــــــر به تخت سليمانى‏ام جلوس

"هندى" ز هند تا به سر كويت آمده است             كى دل دهد به شاهى شيراز و ملك طوس

شنبه 20 خرداد 1396  2:37 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

فنون عشق

جامى بنوش و بر در ميخانه، شاد باش        در يـاد آن فرشته كه توفيق داد، باش

گــــر تيشــــــــه‏ات نباشد تا كوه بركنى        فرهــاد باش در غم دلدار و شاد باش

رو حلقـــــــه غلامى رندان به گوش كن        فرمــــــانرواى عالم كون و فساد باش

در پيچ و تاب گيسوى ساقى، ترانه ساز        با جان و دل لواى كش اين نهاد، باش

شـــــاگرد  پيرميكده شو در فنون عشق       گــردن فرازْ بر همه خلق، اوستاد باش

مستان، مقام را به پشيزى نمــــى‏خرند       گـــو خسرو زمـــــــانه و يا كيقباد باش

فـــــــرزند دلپذير خـــــــــرابات، گر شدى       بگــذار ملك قيصر و كسرى به باد باش

شنبه 20 خرداد 1396  2:37 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

آواز سروش

بر در ميكــــــــده، پيمانه زدم خرقه به دوش         تا شـــود از كفــــــم آرام و رَوَد از سر هوش

از دم شيخ، شفـــاى دل من حاصل نيست         بايدم، شكـــــــــوه برم پيش بت باده فروش

نه محقق خبــــــرى داشت، نه عارف اثرى          بعد از اين، دست من و دامن پيرى خاموش

عالم و حوزه خود، صوفى و خلوتگه خويش          ما و كـــــــــوى بت حيرت‏زده خانه به دوش

از در مـــــــــــدرسه و دير و خرابات شدم            تا شــــــوم بر در ميعادگهش حلقه به گوش

گوش از عــــــــربده صوفى و درويش ببند            تا به جــانت رسد از كوى دل،  آواز سروش

شنبه 20 خرداد 1396  2:39 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

پير مغان

عهدى كه بسته بودم با پير مى فروش      در ســـال قبل، تــــــازه نمودم دوباره دوش

افسوس آيــــدم كه در اين فصل نوبهار       ياران تمام، طـــــرف گلستان و من خموش

من نيز با يـــكى دو گُلنـــــــدام سيم‏تن      بيرون روم به جانب صحرا، به عيش و نوش

حيف است اين لطيفه عمر خــداى داد       ضـــــــايع كنــــم به دلق ريايىّ و ديگجوش

دستى به دامـــــن بت مه طلعتى زنم       اكنون كه حاصلم نشد از شيخ خرقه پوش

از قيل و قــال مدرسه‏ام، حاصلى نشد      جـــــــز حرف دلخراش پس از آنهمه خروش

حالـــى به كنج ميكده، با دلبرى لطيف       بنشينم و ببندم از اين خلق، چشم و گوش

ديگـــر حديث از لب "هندى" تو نشنوى     جـــــز صحبت صفاى مى و حرف  مى‏فروش

شنبه 20 خرداد 1396  2:39 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

آتش فراق

بيــــدل كجـــا رود، به كه گويد نياز خويش؟       با ناكسان چگونه كند فاش، راز خويش؟

با عــــــــاقلانِ بى‏خبر از ســــوز عاشقى         نتــوان درى گشود ز سوز و گداز خويش

اكنــــــون كـــه يار راه ندادم به كوى خود          مـــــا در نياز خويشتن و او به ناز خويش

با او بگــــو كه: گوشه چشمى ز راه مهر         بگُشــــــا دمى به سوخته پاكباز خويش

مـــــــــــــا عاشقيم و سوخته آتش فراق         آبـــــــى بريز، با كف عاشق نواز خويش

بيچاره‏ام ز درد و كسى چاره ساز نيست         لطفــــى نماى، با نظر چاره ساز خويش

با مـــــــوبدان بگو: ره ما و شما جداست         ما با ايـــاز خويش و شما با نماز خويش

شنبه 20 خرداد 1396  2:40 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

در هواى دوست

من در هواى دوست، گذشتم ز جان خويش     دل از وطــــــن بريدم و از خاندان خويش

در شهر خـــــويش، بود مرا دوستان بسى       كردم جـــدا، هواى تو از دوستان خويش

من داشتم به گلشن خـــــــود، آشيانه‏اى        آواره كــــرد عشق توام ز آشيان خويش

مى‏داشتم گمان كه  تــــو  با من وفا كنى        ورنه، برون نمى‏شدم از بوستان خويش

شنبه 20 خرداد 1396  5:29 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

محرم عشق

وه، چه افراشته شد در دو جهان پرچم عشق         آدم و جنّ و مَلَك، مانــده به پيچ و خم عشق

عــــرشيان، نـــــــالـــــه و فرياد كنان در ره يار         قدسيان بر سر و بر سينه زنان، از غم عشق

عـــــــاشقـــــــــان از در و ديــوار هجوم آوردند        طـــرفه سرّى است هويدا، ز در محكم عشق

ريــــــــــــزه خــوارانِ  درِ ميكده شاداب شدند         جلــوه‏گاهى است ز رندان، به درِ خاتم عشق

غــــــم مخور، اى دل ديوانه كه راهت ندهند           پيش سالــــك نبود فرق، ز بيش و كم عشق

به حـــــــــــريفانِ ستم پيشه، پيامم برسان           جـــــــز من مست، نباشد دگرى محرم عشق

شنبه 20 خرداد 1396  5:29 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

جلوه ديدار

پـــــــرده برگيـــر كه من يار توام        عــاشقم، عاشق رخسار توام

عشوه كن، نـــاز نما، لب بگشا         جــــان من، عاشق گفتار توام

بــــــــر ســـر بستر من پا بگذار         مــــــنِ دل‏سوخته، بيمار توام

بـــا وصــــالت ز دلم عقده گشا         جـــــلوه‏اى كن كه گرفتار توام

عـــــاشقى سر به گريبانم، من         مستم و مــــرده ديــــدار توام

گر كُشى يا بنوازى، اى دوست          عــــاشقــــــم، يار وفادار توام

هــــر كه بينيم، خريدار تو است         مـــــن خريــــــــدارِ خريدارِ توام

شنبه 20 خرداد 1396  5:30 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

محرم اسرار

هيچ دانــــى كه مــــــنِ زار گرفتار توام        با دل و جان، سببِ گرمىِ بازار توام

هر جفا از تو به من رفت، به منت بخرم       به خــــدا يــــــار توام، يارِ وفادار توام

تــــــــار گيسوى تو آخر به كمندم افكند       من، اسير خم گيسوى تو و تار توام

بس كن اى جغد، ز ويرانه خود دم بربند       كه در اين دايره، من نقطه پرگار توام

عـــارفان پرده بيفكنده به رخسار حبيب       مـــــــن ديوانه، گشاينده رخسار توام

عــاشقان سرّ سويداى تو را فاش كنند       پيش من آى كه من محرم اسرار توام

روى بگشـــــــــاى بر اين پير ز پا افتاده       تا دم مرگ به جان، عاشق ديدار توام

یک شنبه 21 خرداد 1396  4:20 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

فصل طرب

دست افشــــان به سر كـــوى نگار آمده‏ام          پــــاى‏كـــــــوبان ز پـــى نغمه تار آمده ام

حـــاصل عمــــر اگـــــــر نيْم نگاهى باشد           بهـــــر آن نيم نگـــــــه، با دل زار آمده ام

بـــــاده از دست لطيف تو در اين فصل بهار           جــــان فزايد كه در اين فصل بهار آمده ام

مطرب عشق كجا رفته، در اين فصل طرب            كه به عشق و طربش باده گسار آمده‏ام

در ميخـــــانه گشاييد كه از مسلخ عشق             بــــــه هــــــواى رُخ آن لاله عذار آمده‏ام

جـــــامه زهــــد دريــــدم، رهم از دام بلا             بــــــاز رستم، ز پى ديـــــــدن يار آمده‏ام

به تمـــــاشاى صفاى رخت، اى كعبه دل             به صفــا پشت و سوى شهر نگار آمده‏ام

یک شنبه 21 خرداد 1396  4:21 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

نهانخانه اسرار

بــــــــر در ميكــــــده از روى نيــــاز آمده‏ام       پيش اصحاب طريقت، به نمـــاز آمده‏ام

از نهــــــــــانخـــــانه اســــرار، ندارم خبرى      به در پيــــــر مغـان صـــاحب راز آمده‏ام

از ســـــر كـــــــــوى تو رانـدند مرا با خوارى      با دلــــــى سوخته از باديــه باز آمده‏ام

صوفى و خرقه خود، زاهد و سجّاده خويش       من سوى دير مغان، نغمه نـواز آمده‏ام

با دلــــى غمــــــزده از دير به مسجد رفتم       به اميدى هِله با سوز و گـــداز آمده ام

تا كنــــــــد پـــــــرتو رويت به دو عالم غوغا       بــــر هــــر ذره، به صد راز و نياز آمده‏ام

یک شنبه 21 خرداد 1396  4:22 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

آيينه جان

بــــــر در ميكــــــــــــده بگذشته ز جان، آمده‏ام         پشت پايى زده بر هر دو جهان، آمده‏ام

جــــــــان كه آيينه هستى است در اقليم وجود        بـــر زده سنگ به آيينـــه جــان، آمده‏ام

ســــــــرّهستى چو نشد حاصلم از ملك شهود       در نهانخـــانه پى ســـرّ نهــــان، آمده‏ام

جلــــــــــوه روى تو بى منّت كس مقصود است         كـــاين همه راهْ كران تا به كران آمده‏ام

دستگيـــــــــرى كنم اى خضر كه در اين ظلمات         پــــى سرچشمــــه آب حَيــَوان آمده‏ام

همّت اى دوست كه من، چشم ببستم ز جهان         به ســــر كوى تو، چشمِ نگران آمده‏ام

خوشدل از عاقبت كار شو، اى "هندى"، از آنك          بر در پيــــر ره از بخت جـــــوان آمده ام

یک شنبه 21 خرداد 1396  4:22 PM
تشکرات از این پست
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1

گنج نهان

بـــــــــــــــر در ميكــــده با آه و فغان آمده‏ام       از دغـــل‏بــــــــازى صوفى به امان آمده‏ام

شيخ را گـــــو كــه درِ مــدرسه بربند كه من      زيـن همـــه قال و مقال تو، به جان آمده‏ام

سر خـــــــــُم باز كــن اى پير كه در درگه تو        با شعف، رقص كنان دست فشان آمده‏ام

گــــــرهـــــــــى باز نگــردد، مگر از غمزه يار        بـــر درش بـــا تــــن شوريده، روان آمده‏ام

همه جا خانه يار است كه يارم همه جاست        پس ز بتخانه سوى كعبه چسان آمده‏ام؟

راز بگشــــا و گــــــــره باز و معمـــــا حل كن        كــــه از اين باديه، بى تاب و توان آمده‏ام

تــــــا كــه از هيچ كنم كوچ به سوى همه چيز       بــــوالهوس در طمـــع گنج نهان، آمده‏ام

یک شنبه 21 خرداد 1396  4:23 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها