سخنان بزرگان در مورد دعا
حضرت محمد صلی الله علیه و آله : مَن سَرَّهُ أن يَستَجيبَ اللّه لَهُ عِندَ الشَّدائِدِ وَالكَربِ فَليُكثِرِ الدُّعاءَ فِى الرَّخاءِ؛ هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختى ها و گرفتارى ها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آسايش، دعا بسيار كند.
نهج الفصاحه ص 770 ، ح 3023
پاسخ به:سخنان بزرگان در مورد دعا
4- حضرت محمد صلی الله علیه و آله : لَيْسَ شَيْءٌ أَسْرَعَ إِجَابَةً مِنْ دَعْوَةِ غَائِبٍ لِغَائِب هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود. کافی(ط-الاسلامیه) ج 2 ، ص 510 ، ح 7 - بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 90، ص 359 ، ح 17
24- امام موسی کاظم علیه السلام : دعوة الصائم تستجاب عند افطاره؛ دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مى شود. مکارم الاخلاق ص 27 - بحار الانوار(ط-بیروت) ج 93، ص 255، ح 33
از بس كه وصالش به دعا ميخواهم خجلت زدة روي دعــــــا ساخت مرا
خليل
دگرآن شباستامشبكهزپيسحرندارد من و بــاز آن دعاها كه يكي اثر ندارد
وحشي بافقي
خواهم من از خدا به دعا صد هزار جان تـــا صـد هـــزار بـــــار بميـــرم براي تو
هلالي جفتائي
رفتم به مسجدي كه به رويش نظر كنم بر رخ گرفت دست و دعا را بهانه ساخت
ميلي ترك
خدايا معذرت ميخواهم از تو
گذشت و مغفرت ميخواهم از تو
خداوندا تمام خير دنيا
و خير آخرت ميخواهم از تو
ربنا آتنا في الدنيا حسنه و في الاخره حسنه و قنا عذاب النار
از همه شما که در اینجا ایستادهاید خواهش میکنم که اگر ظلمی به شما کردهام مرا ببخشید و برایم دعا کنید. ژان دارک
دعا مانند استحمام روح است
دعا ، تواب گشتن چون نصوح است
دلي كه پاك شد با آب توبه
خدايش ضامن فتحالفتوح است
توبه نصوح : آيه ۸ سوره تحريم
11- حضرت محمد صلی الله علیه و آله : الصَّدَقَةُ تَدْفَعُ الْبَلَاءَ وَ هِيَ أَنْجَحُ دَوَاءً وَ تَدْفَعُ الْقَضَاءَ وَ قَدْ أُبْرِمَ إِبْرَاماً وَ لَا يَذْهَبُ بِالْأَدْوَاءِ إِلَّا الدُّعَاءُ وَ الصَّدَقَة صدقه بلا را برطرف مى كند و مؤثرترينِ داروست. همچنين، قضاى حتمى را برمى گرداند و درد و بيمارى ها را چيزى جز دعا و صدقه از بين نمى برد. بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 93 ، ص 137 ، ح 14
هوالجميل
رب اني لما انزلت الي من خيرٍ فقير – آيه ۲۴ سوره قصص و زبانحال حضرت موسي در شهر مدين
خدايا از كرم شو دستگيرم
كه در چنگال فقر و غم اسيرم
خداوندا ز لطفت هرچه از خير
كني نازل به من ، بر آن فقيرم
17- حضرت محمد صلی الله علیه و آله : مَنْ أَكَلَ مِنَ الْحَلَالِ الْقُوتَ صَفَا قَلْبُهُ وَ رَقَّ وَ دَمَعَتْ عَيْنَاهُ وَ لَمْ يَكُنْ لِدَعْوَتِهِ حِجَابٌ". هر كس از لقمه حلال بخورد، قلبش صفا و رقت مى يابد، چشمانش از ترس خداوند متعال پر اشك مى شود و براى (استجابت) دعايش مانعى نمى باشد. مجمع البحرین ج 5 ، ص 353
دعا اظهار عشق خود به يار است
ستايش كردن پروردگار است
كسي باشد ز فضلش كامرانتر
كه دائم ارتباطش برقرار است
دعا دستور قرآن مبين است
سلاح انبيا و مؤمنين است
به هر حالت ، دعاي عاشقانه
مددخواهي ز ربالعالمين است