ماهنامه سفره ایرانی - آیدا میرعلایی: یک سوپ عالی با گوجه فرنگی و سیر درست کنید. همانطور که می دانید سیر خواص درمانی زیادی دارد، بنابراین عادت کنید که در اکثر غذاها از این ماده پرخاصیت استفاده کنید.
• مدت زمان آماده سازی: 10 دقیقه
• مدت زمان پخت: 40 دقیقه
• میزان سرو: 5 نفر
مواد لازم برای کباب کردن سیر و گوجه فرنگی:
- سیر درشت (دو قسمت شده): یک بته
- گوجه فرنگی (چهار قسمت شده): 450 گرم
- روغن زیتون: یک الی 2 ق س
- فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
مواد لازم برای سوپ:
- گوجه فرنگی (پوست کنده و له شده): 2 پیمانه
- شکر: یک ق س
- خامه پرچرب: 3 ق س
- آرد: 2 ق س
- هویج (نگینی خردشده): یک عدد
- کرفس (نگینی خردشده): یک عدد
- پیاز (نگینی خردشده): نصف یک عدد
- پودر ارگانو: یک ق چ
- پودر رزماری: یک ق چ
- آویشن: یک ق چ
- عصاره سبزیجات (یا آب): 5 پیمانه
- روغن زیتون: 2 ق س
- گوجه فرنگی (خشک شده، ریز خرد شده): 2 ق س
- نمک: به میزان لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به میزان لازم
روش تهیه:
1. دمای فر را روی 240 درجه سانتی گراد (475 درجه فارنهایت) قرار دهید. گوجه فرنگی های چهار قسمت شده و بته سیر دو نیم شده را در سینی فر با فویل پوشیده شده قرار دهید. روی آنها روغن زیتون چکانده و نمک و فلفل سیاه پودرشده بپاشید. آنها را حدود 20 الی 25 دقیقه در فر قرار دهید تا برشته شوند.
2. در حالی که گوجه فرنگی و سیر در حال برشته شدن هستند، هویج، کرفس، گوجه فرنگی خشک شده و پیاز زرد را خرد کنید.
3. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. سبزیجات خرد شده را حدود 4 الی 5 دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم شده و عطر آنها بلند شود. آرد را به مواد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا مزه خامی آرد از بین برود. سپس ارگانو، رزماری و آویشن را اضافه کنید.
4. هنگامی که گوجه فرنگی و سیر برشته شدند، پوست سیر را جدا کرده و آنها را ریز خرد کنید. سیر و گوجه فرنگی برشته و ریز خرد شده را به همراه گوجه فرنگی های له شده، عصاره سبزیجات (یا آب) و شکر به مواد اضافه کنید.
5. پس از اینکه مواد به جوش آمد، در ظرف را گذشته و اجازه دهید حدود 25 دقیقه با دمای ملایم به آرامی بجوشند تا سوپ غلظت یافته و حدود یک پیمانه از حجم آن کم شود.
6. خامه پرچرب را به مواد اضافه و محلوط کنید. نمک و فلفل سیاه پودرشده بیافرایید. این سوپ خوشمزه را گرم و همراه با نان سرو کنید.
نکته:
برای تهیه گوجه فرنگی خشک شده، گوجه فرنگی ها را به دو قسمت برش داده و در سینی فر پوشیده شده با فویل قرار دهید و مقداری نمک روی آنهاب پاشید. سینی را در فر با دمای 100 یا 110 درجه سانتی گراد قرار دهید تا آب گوجه فرنگی ها گرفته شده و خشک شوند (این زمان بسته به اندازه و رطوبت گوجه فرنگی ها معمولا بین 6 تا 12 ساعت است).