آش ترخینه جزو غذاهای اصیل ایرانی و غذای سنتی کرمانشاه محسوب میشود ، ترخینه به شکل خمیری خشک است که از ترکیب بلغور گندم ، دوغ ، زردچوبه ، فلفل سیاه ، گل زرد و نعنا خشک تهیه میشود ، شما میتوانید ترخینه را از عطاری یا فروشگاه ها تهیه کنید. در ادامه دستور پخت این آش مغذی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
آشپزی :
نخود ، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید ، پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند ؛ نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس ۶ لیوان آب اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید.پس از حدود ۱ ساعت ترخینه ، عدس ، نمک و فلفل را اضافه کنید , پس از حدود ۳۰ دقیقه سبزی آش را اضافه نمایید ( سبزی را بشویید و ریز خرد کنید ) ، با حرارت ملایم اجازه دهید آش جا بیفتد سپس در ظرف بکشید و همراه با کشک و نعنا داغ سرو کنید.
منبع: وب سایت آشپزی