0

دانستنی های عمومی در مورد پزشکی

siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 158652

دانستنی های عمومی در مورد پزشکی

با سلام و عرض ادب

در این تایپیک سعی خواهد شد دانستنی های عمومی در مورد پزشکی و سوالات رایج در این زمینه به همراه پاسخ آنها  قرار داده شود، امید است که مورد توجه و عنایت دوستان قرار گیرد.

♥♥♥شما نیز در این راه یاریمان کنید♥♥♥

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

پنج شنبه 4 خرداد 1396  8:54 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پاسخ به:دانستنی های عمومی در مورد پزشکی

پرسش : 
پسر21 ساله ای هستم که 78 کیلو وزن دارم قدم هم حدودی180 هست چقدر اضافه وزن دارم و طی چند ماه باید وزنمو کم کنم؟
پاسخ : 
پاسخ از آقای شهزاد محمدیان:
بسته به استخوان بندی دارد حدود 2-3 کیلو 
منبع: پزشک آنلاین

ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

جمعه 5 خرداد 1396  9:06 AM
تشکرات از این پست
khodaeem1
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
دختری ۳۳ ساله و مجرد هستم. چند ماه است نظم عادت‏ ماهیانه‏‌ام بهم خورده و هر ۲ هفته یک‌بار خونریزی دارم. از این موضوع خسته و کلافه شده‌ام و البته کمی ترسیده‌ام. لطفا مرا راهنمایی کنید.

پاسخ : 
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

حتما باید به پزشک مراجعه کنید و مورد بررسی قرار بگیرید. خونریزی زیاد می‌تواند خطر کم‌خونی را به دنبال داشته باشد. حتما باید آزمایش هورمونی و سونوگرافی از رحم، تخمدان‌ها و لوله‌های آن را انجام دهید تا در نهایت با بررسی نتایج به دست آمده مشکل‌تان تشخیص داده شده و درمان شود. 

منبع: salamatism.com

تشکرات از این پست
khodaeem1
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
من ۶ ماهه دوقلو باردارم. لطفا نکات خاصی که باید در دوران بارداری مراقب آنها باشم را توضیح دهید.

پاسخ : 
پاسخ از دکتر رضا نصر، متخصص زنان و زایمان و مدرس دانشگاه:

بارداری‌‌های دوقلو اصولا بارداری‌‌های پرخطرتری نسبت به بارداری‌‌های یک قلو هستند و معمولا خطرها از ماه پنج و شش خود را نشان می‌‌دهند. یکی از خطراتی که مادران باردار دوقلو را تهدید می‌‌کند فشارخون بارداری یا مسمومیت حاملگی است. احتمال مسمومیت در بارداری دوقلو بسیار بیشتر از بارداری تک قلویی است. بنابر این مادرانی که دوقلو باردارند باید ویزیت‌‌های مکرر و منظمی داشته باشند و فشارخون و ادرارشان از نظر وجود پروتئین مرتب اندازه‌‌گیری شود. وجود مشکل در هر کدام از این دو عامل ممکن است نشان‌دهنده شروع فشارخون بارداری باشد. از آنجا که بارداری دوقلویی عامل تشدیدکننده‌‌ای برای فشارخون بارداری است به همین دلیل هم پزشکان متخصص زنان از هفته ۱۲ بارداری تا تقریبا انتهای آن برای خانم‌‌هایی که دوقلو باردار هستند قرص آسپرین تجویز می‌‌کنند تا احتمال ابتلا به فشارخون بارداری را کاهش دهند. احتمال ابتلا به دیابت بارداری در خانم‌‌هایی که دوقلو باردار هستند نیز بیشتر است. این مسأله به‌خصوص در بین خانم‌‌های ایرانی شیوع بیشتری دارد. بنابر این این گروه از خانم‌‌ها باید حتما در هفته ۲۸ بارداری تست تحمل گلوکز انجام بدهند تا مشخص شود به دیابت بارداری مبتلا شده‌‌اند یا نه. در صورتی که آزمایش‌ها وجود دیابت بارداری را تایید کنند، خانم باردار باید با صلاحدید پزشک و با رژیم غذایی یا مصرف داروی خوراکی یا انسولین آن را کنترل کند. مهم‌ترین خطر بارداری‌‌های دوقلویی، زایمان زودرس است. تمام خانم‌‌هایی که دوقلو باردار هستند باید بدانند وجود هر تغییر منظم و مرتبی در شکم ممکن است نشان‌‌دهنده زایمان زودرس باشد. مثلا ممکن است شکم مرتب شل و سفت شود یا درد پشت، درد زیرشکم یا درد بالای شکم که به طور منظم تکرار می‌‌شوند مادر را آزار بدهند. معمولا خانم‌‌های باردار دردهای زایمانی را به شکل‌‌های مختلفی احساس می‌‌کنند که ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد اما آنچه در همه خانم‌‌هایی که زایمان زودرس را تجربه کرده‌‌اند یکسان بوده تناوب و منظم بودن دردها یا تغییرات ایجاد شده است که با گذشت زمان فاصله بین آنها هم به‌تدریج کاهش می‌‌یابد. آگاهی مادر از این تغییرات و احتمال این‌که زایمان زودرس به زودی اتفاق خواهد افتاد باعث می‌‌شود او هر چه سریع‌تر خود را به بیمارستان برساند. در بسیاری موارد می‌توان با تزریق آمپول بتامتازون معمولی احتمال نارسایی ریه یا خونریزی مغزی را کاهش داد. ضمن این‌که اگر مادر در بیمارستان زایمان کند می‌‌توان نوزاد ۷-۶ یا ۸ ماهه‌‌اش را در دستگاه گذاشت و از مرگ او پیشگیری کرد. کم‌خونی نیز مشکل شایع دیگری است که بسیاری از زنان باردار به آن مبتلا می‌‌شوند. به طور طبیعی با بزرگ شدن جنین در طول دوره بارداری مادر باردار دچار کم‌‌خونی خواهد شد. ضمن اینکه مادر در پروسه زایمان طبیعی یا سزارین نیز مقداری خون از دست خواهد داد که این میزان در زایمان دوقلویی به صورت طبیعی یا سزارین بسیار بیشتر از زایمان تک قلویی است. اگر مادر با هموگلوبین خوب و طبیعی وارد فاز زایمان شود در بیشتر موارد پس از خونریزی نیازی به تزریق خون ندارد ولی اگر هموگلوبین مادر پایین باشد و با همین میزان کم هموگلوبین زایمان کند پس از یکی دو لیتر خونریزی، هموگلوبینش به حد خطرناکی پایین می‌‌آید و قطعا به تزریق خون نیاز پیدا خواهد کرد. به همین دلیل همه خانم‌‌های باردار به خصوص خانم‌‌هایی که دوقلو باردار هستند باید برای پیشگیری از این مشکل در طول دوره بارداری قرص آهن مصرف کنند. عامل دیگری که نشان داده شده است احتمال ابتلا به مسمومیت بارداری یا فشارخون را

کسانی که کیسه ی صفرای خود را برداشته...
برای زایمان لازم است چه وسایلی را همراه...
علت هایی که باعث ایجاد اختلالات تخلیه...
آیا خونریزی شدید به صورت لخته ای در...
خواص دارویی عناب چیست؟
در دوران بارداری هستم و کمر و باسنم...
اسامي 12 نفر حواريون حضرت عيسي و 12...
معمولا دندانهای 1و2 و3 تا 8 چند کانال...
گل ارمني چه خواصی دارد؟
آیا قرص ویتامین E برای درمان کیست سینه...
احتمال بارداری چقدر زمان لازم است تا بعد از رابطه زناشویی بتوان از بیبی‏ چک استفاده کرد؟
چگونه عادت ماهیانه را به تاخیر بیاندازیم؟ آیا این امکان وجود دارد؟
دختری ۳۰ ساله هستم. ۴ سال است قبل از شروع عادت ماهیانه‏‌ام ۲-۳ روز لکه‏ بینی دارم و بعد خونریزی‏ ام شروع می‏‌شود. باید چکار کنم تا این مشکل حل شود؟
دختری مجرد هستم. با کیست تخمدان به پزشک مراجعه کردم و انواع قرص‌‏های ضدبارداری را خوردم ولی اثری نداشت. درد شدیدی هم در قسمت تخمدان، رحم و لگن دارم و عادت‏ ماهیانه‏‌هایم نامنظم و شدید است و تا ۱۲ روز لک‏...
شیاف پروژسترون ٤٠٠ را باید قبل از رابطه زناشویی استفاده کرد یا بعد از آن؟
خانمی ٣٦ ساله هستم. حدود ٨ ماه است که زیرشکم و دور نافم درد و احساس لیزی داخل رحمی دارم. به ۲ پزشک متخصص مراجعه کردم. در سونوگرافی معمولی چیزی دیده نشد ولی در سونو واژینال اندازه تخمدان‏‌ها بزرگتر از حد...
دختری ۳۰ ساله هستم که خونریزی روز اول تا سوم عادت ماهیانه‌‏ام خیلی شدید و غیرقابل کنترل است طوری که نمی‌‏توانم از خانه بیرون بروم و علی‌رغم این‌که از نوار بهداشتی‏‌های سایز بزرگ و ویژه استفاده می‏‌کنم...
خانمی ۳۳ ساله هستم. بعد از ۳ ماه تلاش با دارو و یک بار IUI در نهایت مشخص شد فیبروم و پولیپ دارم. پزشک متخصص، جراحی باز را توصیه می‏‌کنند و جراحی با لاپاروسکوپی را صلاح نمی‏‌دانند. آیا واقعا همین عامل ناباروری...
خانمی ۲۵ ساله هستم. حدود ۶ سال است که ازدواج کرده‏‌ام و ۲ مورد بارداری داشتم که هر دوی آنها در ۶ ماهگی سقط شدند. حال بعد از یک سال باز تصمیم گرفتم باردار شوم اما بچه ‏دار نمی‌‏شوم. به متخصصان زیادی مراجعه...
خانمی ۱۹ ساله هستم. ۲ سال و نه ماه است ازدواج کرده‏‌ایم و ۶ ماه است قصد بارداری داریم ولی نتیجه نگرفتیم. به پزشک مراجعه کردیم برایمان آزمایش هورمونی نوشتند. نتایج طبیعی بود فقط گفتند اسپرم‏‌های شوهرم کم...
گوجه‌فرنگی تازه بهتر است یا گوجه‌فرنگی پخته؟
گیاهان اسانس‌دار را چگونه نگهداری کنیم؟
چای تازه دم بهتر است یا کهنه؟
سیب را با پوست بخوریم یا بدون پوست؟
آیا زنجفیل برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در مسافرت نیز مفید است؟
آیا نعنا، آرام‌بخش و ضد درد است؟
آیا گشنیز و بادرنجبویه، گزینه‌های خوبی برای برطرف کردن نفخ و دل دردهای مسافرت هستند؟
سیر تازه، پخته یا سیر ترشی، کدامیک بهتر است؟
برنج تازه بهتر است یا برنج کهنه؟
روغن زیتون چه رنگی بهتر است؟
 < 1 2 3 4 >  >>
کل محتوا : 66760 عدد
محتوای امروز : 0 عدد
کل نظرات : 2805 عدد
نظرات امروز : 0 عدد
نظرات در انتظار : 2 عدد

کاهش می‌‌دهد و حتی سودهای دیگری در طول بارداری دارد، خوردن قرص ویتامین D است. این مسأله به‌خصوص در مورد خانم‌‌های ایرانی که سطح ویتامین D بدن‌شان پایین است اهمیت ویژه‌‌ای دارد. چنانچه تا به حال از این مکمل استفاده نکرده‌اید، باید از این پس آن را در برنامه غذایی روزانه‌‌تان قرار دهید. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
داروی لتروفوم به چه منظور تجویز می‏‌شود؟ آیا این درست است که با مصرف آن می‌‏توان تعیین جنسیت کرد؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:

لتروزول که اسم تجاری آن لتروفوم است، دارویی است که برای تحریک تخمک‌گذاری تجویز می‌شود. این دارو اثرات ضداستروژنی یا ضدهورمون زنانه دارد. بنابر این وقتی مصرف می‌شود، غده هیپوفیز تصور می‌کند استروژنی در بدن وجود ندارد و با شدت زیادی هورمون‌های محرک تخمدان را ترشح می‌کند. در نتیجه تخمدان تحریک می‌شود و تخمک‌‌گذاری صورت می‌گیرد. این دارو در درمان نازایی و برای خانم‌هایی که تخمک‌گذاری ندارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته با توجه به این‌که این دارو ضد استروژن است، به عنوان درمان کمکی برای خانم‌هایی که به سرطان پستان وابسته به استروژن مبتلا هستند، برای درمان فیبروم‌ها و میوم‌های رحمی، آندومتریوز و تمام بیماری‌های وابسته به استروژن تجویز می‌شود. لتروفوم عارضه و خطر خاصی ندارد. فقط ممکن است به جای یک تخمک، دو تخمک از تخمدان آزاد شود و احتمال دوقلویی را افزایش دهد. این دارو برای تعیین جنسیت نیست اما با توجه به این‌که لتروفوم باعث آزادسازی تخمک در زمان مقرر می‌‌شود شاید بتوان تا حدودی برای تعیین جنسیت از آن کمک گرفت اما این مساله به هیچ وجه علمی و صددرصد نیست. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
خانمی ۴۲ ساله هستم و دو فرزند دارم. به دلیل مشکل لکه‏ بینی به پزشک متخصص مراجعه کردم. ایشان سه ماه برایم قرص جلوگیری از بارداری تجویز کردند. بعد از سه ماه لکه‏ بینی قطع شده، ولی در عوض دچار خونریزی‏‌های شدید به همراه دفع لخته‏‌های بزرگ و زیاد در چند روز اول قاعدگی شده‌‏ام که به شدت آزارم می‌دهد. در سونوگرافی و معاینه نیز هیچ‌ گونه مشکلی نداشته‏‌ام. لطفا مرا راهنمایی کنید.

پاسخ : 

علت لک‌بینی را ذکر نکردید. زیرا علت‌های زیاد و متعددی باعث خونریزی و لک‌بینی در خانم‌ها می‌شوند که از مهم‌ترین آنها می‌توان به پولیپ رحمی، پولیپ‌های گردن رحم، عفونت‌ها، فیروم‌هایی که زیر لایه مخاطی رحم قرار دارند، عوامل هورمونی و... اشاره کرد. با توجه به این‌که بررسی‌های کلینیکی مشکلی را نشان نداده‌اند، پزشک‌تان احتمال را بر این گذاشته‌ است که شاید یک اختلال هورمونی باعث بروز این مشکل شده است. بنابراین برای درمان آن قرص جلوگیری از بارداری برایتان تجویز کرده است. با توجه به این‌که با مصرف این قرص‌ها بهبود یافته‌اید، احتمال وجود اختلال هورمونی به اثبات رسیده است. زیرا مسائل ارگانیک و جسمی با مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری معمولا بهبود پیدا نمی‌کنند. در شرح‌حال‌تان اشاره نکرده‌اید که پس از قطع قرص‌‌ها دچار خونریزی شدید در عادت ماهیانه می‌شوید یا علی‌رغم مصرف قرص خونریزی‌‌تان زیاد است. معمولا قرص‌های جلوگیری از بارداری میزان خونریزی عادت ماهیانه را بسیار کاهش می‌دهند و این یکی از ویژگی‌های خوب آنهاست. به همین علت ما در مواردی که خونریزی‌های قاعدگی زیاد است از داروهای جلوگیری از بارداری به عنوان درمان استفاده می‌کنیم تا خانم دچار کم‌‌خونی نشود. اگر سه ماه قرص‌ها را مصرف کرده‌اید و لک‌بینی‌تان برطرف شده و حالا با قطع داروها خونریزی قاعدگی‌تان زیاد شده یعنی یا عامل پاتولوژیک زمینه‌ای که در شما وجود داشته باعث افزایش خونریزی‌تان شده است یا یک عامل پاتولوژی جدید در شما ایجاد شده است. باید برای تشخیص علت خونریزی زیادتان مجددا تحت بررسی قرار بگیرید. معمولا وقتی سن خانم‌ها بالا می‌رود بسیاری از مشکلات ارگانیک و جسمی به همراه مشکلات هورمونی ظاهر می‌‌شوند. اما اگر در سونوگرافی یا بررسی‌های که انجام می‌دهید مشکل خاصی پیدا نشود، داروهای بسیار خوبی وجود دارد که می‌‌تواند خونریزی قاعدگی را کم کند تا خون زیادی از دست ندهید و دچار کم‌ خونی نشوید. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
خانمی ۳۹ ساله هستم. حدود ۳ ماهه که عادت ماهیانه‏‌ام عقب افتاده است. آزمایش دادم، پرولاکتین شیرم بالاست و ویتامینD بدنم ۵ است. درضمن لوله ‌هایم را ۳ سال قبل بسته‌‏ام. پزشک گفته یائسگی زودرس گرفته‏‌ام. آیا امکان دارد درمان شوم یا خیر؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر شهرزاد زاده‌ مدرس، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

پرولاکتین بالا ارتباطی به یائسگی ندارد اما می‌‌تواند باعث عقب افتادن عادت ماهیانه شود. برای درمان مشکلات‌تان باید حتما به یک متخصص غدد مراجعه کنید تا شما را از نظر کم‌‌کاری تیرویید مورد بررسی قرار دهد. زیرا کم‌‎کاری تیرویید هم می‌‌تواند چنین عوارضی به همراه داشته باشد. اگر کم‎کاری تیرویید داشته باشید برایتان داروهای تیرویید تجویز خواهد شد و اگر مشکلی در این زمینه نداشته باشید، داروی مناسبی برای پرولاکتین بالایتان تجویز می‌‌‎شود. در ضمن ویتامینD بدنتان به شدت پایین است و با توجه به سنی که دارید احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در شما شدت می‌دهد. بهتر است هر چه سریع‌تر با تجویز پزشک از مکمل‌‌های ویتامینD استفاده کنید. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
آیا تمام مبتلایان به تخمدان پلی‏ کیستیک دچار نازایی می‏‌شوند؟ آیا باروری با کلومیفن امکان‌‏پذیر است؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر شهرزاد زاده‌ مدرس، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

خیر، تخمدان پلی‌ کیستیک باعث ایجاد نازایی نمی‌‌‌شود ولی شرایط تخمدان پلی‌ کیستیک با افزایش وزن خانم، به تاخیر انداختن ازدواج و بالارفتن سن بارداری تحت تاثیر قرار می‌‌گیرد و ممکن است باروری را با مشکل مواجه کند. به‌خصوص این‌که ۵۰-۶۰ درصد خانم‌‌هایی که تخمدان پلی‌ کیستیک دارند چاقند. چاقی‌ هم می‌‌تواند باعث اختلالات تخمک‌‌گذاری شود. به همین دلیل توصیه می‌‌شود بیماران با گرفتن رژیم غذایی کم‌ کالری و انجام فعالیت‌‌های بدنی وزن‌شان را کاهش دهند تا مشکلات‌شان هم کمتر شود. در صورتی که اختلالات عادت ماهیانه جدی باشد و با کاهش وزن بهبود نیابد، داروهایی برای بیمار تجویز می‌‌شود که نظم عادت ‌ماهیانه را برمی‌‌گرداند ولی اگر خانم تمایل به بارداری داشته باشد باید با نظر پزشک و نه سرخود از داروهایی که باعث تحریک تخمک‌‌گذاری می‌‌شوند، استفاده کند. کلومیفن داروی خوبی برای تحریک تخمک‌‌گذاری در موارد PCO یا تخمدان پلی ‌کیستیک است ولی همه بیماران مبتلا به تخمدان پلی ‌کیستیک به مصرف این دارو نیاز ندارند. همان‌طور که اشاره شد تخمک‌‌گذاری بسیاری از بیماران با انجام ورزش و فعالیت بدنی، گرفتن رژیم غذایی یا مصرف برخی داروها مثل متفورمین تنظیم می‌‌شود. بنابر این استفاده از کلومیفن اولین قدم در درمان این بیماری نیست. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
دختری ۲۳ ساله هستم. به علت وجود کیست، تخمدان چپم را برداشتند. اگرازدواج کنم می‏‌توانم با یک تخمدان هم صاحب فرزند شوم؟ آیا مشکلی وجود ندارد؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

بسیار متاسفم از این‌که ناچار شده‌اید تخمدان‌تان را بردارید اما گاهی واقعا انجام این کار اجتناب‌ناپذیر است زیرا احتمال دارد به دلیل بزرگ بودن کیست، بافت سالم تخمدان از بین برود و چاره‌ای جز برداشتن آن نباشد. اما یک تخمدان هم برای بچه‌دار شدن کافی است و جای نگرانی وجود ندارد. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
اگر دختر۲۴ ساله مجردی که آندومتریوز داشته و آن را جراحی کرده یا فیبروم داشته و آن را با جراحی خارج کرده است ازدواج کند؛ نازا است یا می‏‌تواند بچه‏‌دار شود؟ آیا ممکن است این مشکلات دوباره عود کند؟ این دو بیماری چه عواقبی دارند؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

آندومتریوز و فیبروم هر دو از بیماری‌های هستند که می‌توانند عود کنند. بنابر این برای درمان آنها نباید از روش جراحی کمک گرفت مگر در موارد بسیار استثنایی مثل بزرگ بودن بیش از حد فیبروم و آندومتریوز که خونریزی‌های غیرقابل کنترل ایجاد کنند، دردناک باشند یا به درمان‌های طبی پاسخ ندهند. اما اگر فردی به دلایلی که ذکر شد عمل جراحی انجام بدهد برای بچه‌دار شدن مشکلی ندارد و می‌تواند باردار شود. البته آندومتریوز بیماری‌ای است که می‌تواند تا حدودی احتمال نازایی را بالا ببرد اما این مساله صددرصد نیست زیرا بسیاری از خانم‌ها با وجود ابتلا به آندومتریوز و درمان‌هایی که گرفته‌اند توانسته‌اند باردار هم شوند. آندومتریوز و فیبروم دو بیماری‌ کاملا مجزا هستند که ممکن است گاهی هر دو با هم وجود داشته باشند. دردهای لگنی، چسبندگی لگن و تا حدودی نازایی از عواقب آندومتریوز است. گاهی اوقات این بیماری پیشروی کرده و به ارگان‌های مجاور مانند روده و مثانه دست‌اندازی می‌کند و باعث چسبندگی و بروز مشکلاتی در آنها می‌شود. فیبروم‌ها یا میوم‌‌های رحمی هم در اکثر موارد بدون علامت هستند ولی آنها هم می‌توانند خونریزی شدید و دردهای لگنی ایجاد کنند و با فشار بر ارگان‌های مجاور مثل مثانه باعث بروز تکرار ادرار و با فشار روی روده‌ها موجب یبوست شوند. میوم‌های خیلی بزرگ حتی می‌توانند به حالب‌ها فشار وارد کنند و روی کار کلیه تاثیر بگذارند. بنابر این اندازه و محل قرار گرفتن آنها در بروز علائم مختلف تاثیرگذار است. 

جمعه 5 خرداد 1396  9:07 AM
تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
خانمی ۲۳ ساله و مجرد هستم. ۹ سال است کیست تخمدان ۴ سانتی‏متری دارم. همیشه درد شدیدی در رحم دارم که از داخل تیر می‏‌کشد. لگنم درد می‏‌کند و با هیچ قرص جلوگیری از بارداری درمان نمی‏‌شود. آیا این علائم به دلیل وجود کیست است یا ممکن است فیبروم یا آندومتریوز باشد؟ قرار است لاپاروسکوپی شوم اما استرس شدیدی دارم. آیا با وجود هر کدام از اینها من می‌‏توانم بعد از ازدواج بچه‌‏دار شوم؟ رحمم از زور درد دارد از هم می‏‌شکافد.

پاسخ : 
پاسخ از دکتر مریم کاشانیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران:

درد لگنی علت‌های بسیار زیادی دارد که یکی از آنها عوامل عصبی و روانی است که باید به طور جدی مورد بررسی قرار بگیرد. گاهی هم ممکن است بافت‌های عضلانی- استخوانی لگن منشاء درد باشند ولی اگر هیچ کدام از این موارد وجود نداشته باشد و درد فقط مربوط به ارگان‌های داخلی تناسلی مانند رحم، لوله‌ها و تخمدان‌ها باشد بحث آندومتریوز مطرح خواهد بود. آندومتریوز یکی از بیماری‌هایی است که می‌تواند درد ایجاد کند. این بیماری، هم می‌تواند کیست‌های آندومتریا ایجاد کند و هم باعث چسبندگی‌هایی شود که با درد همراه هستند. در مورد میوم‌ها هم همین‌طور است و می‌توانند با درد همراه باشند بنابر این شما باید با مراجعه به متخصص زنان به خوبی مورد ارزیابی قرار بگیرید تا علل دردتان تشخیص داده شود. کیست ۴ سانتی‌متری موجود در رحم‌تان می‌تواند یک کیست آندومتریا یا علامتی از آندومتریوز باشد. لاپاروسکوپی که قرار است برایتان انجام شود یک لاپاروسکوپی تشخیصی است که ممکن است به تشخیص کمک کند اما احتمال دارد بعد از لاپاروسکوپی دردها هم‌چنان ادامه داشته باشند. بنابراین قبل از هر اظهارنظری ابتدا باید منشاء درد را پیدا کرد. با توجه به درد زیادی که در رحم دارید احتمال آندومتریوز مطرح است که تا حدودی می‌تواند باعث نازایی شود اما این مساله صددرصد نیست. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
خانمی ۳۳ ساله هستم. گاهی ترشحات واژنم بسیار زیاد است و رنگ متمایل به سبز روشن دارد. ازدواج نکرده‏‌ام و اخیرا حدود ۴ روز قبل از شروع عادت‏ ماهیانه‏‌ام دچار کمردرد، احساس فشار زیاد در مثانه و دردهای خفیف زیرشکم می‌‏شوم و چند لکه خون می‌‏بینم. آیا با مراقبت بهداشتی مشکل رفع می‏‌شود یا نیاز به درمان دارم؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران:

باید به پزشک مراجعه کنید، معاینه شوید و تحت‌ سونوگرافی قرار بگیرید. برخی عفونت‌های قارچی می‌توانند علائمی شبیه آنچه ذکر کرده‌اید ایجاد کنند. بنابر این تنها با مراقبت بهداشتی نمی‌توان مشکل را رفع کرد. عفونت‌های قارچی مشکل شایعی هستند که معمولا به دلیل رعایت نکردن بهداشت یا استفاده از لباس زیر آلوده یا نوار بهداشتی‌های غیر استاندارد ایجاد می‌شوند. عوامل دیگری مانند مصرف زیاد و طولانی‌مدت آنتی‌بیوتیک‌ها، ضعف سیستم ایمنی، ابتلا به دیابت، استرس و چاقی نیز می‌توانند باعث بروز بیماری قارچی دستگاه تناسلی خانم‌ها شوند. علامت عفونت‌ قارچی همان‌طور که اشاره کرده‌اید احساس درد در قسمت پایین شکم، ترشحات غیرمعمول، زیاد و بدبو، احساس درد و سوزش هنگام دفع ادرار و نزدیکی و خارش است. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
زنی ۵۴ ساله هستم. ۶ ماه عادت ماهیانه‌‏ام کاملا قطع شد. تصور کردم که یائسه شدم ولی حالا چند روزی است که دوباره عادت می‏‌شوم. آیا نیاز به پیگیری دارد؟

پاسخ : 
پاسخ از دکتر طاهره افتخار، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌ پزشکی تهران:

اگر خانمی در سنین یائسگی قرار داشته باشد و یک سال عادت ماهیانه نشود می‌گوییم یائسه شده است. اما شما فقط چند ماه عقب انداخته‌‌اید‌. بهتر است به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و یک سونوگرافی انجام دهید تا آندومتر یا داخل رحم‌تان بررسی شود. اگر دیواره رحم خیلی ضخیم باشد شاید لازم باشد نمونه‌برداری هم انجام شود. توجه داشته باشید که سن یائسگی معمولا ارثی است. بنابر این با پرسش در مورد سن یائسگی‌ از خانم‌های خانواده مثل مادر، خاله، عمه می‌توانید حدود تقریبی سن یائسگی خود را حدس بزنید. شایع‌ترین علامت‌های یائسگی هم عبارت است از گرگرفتگی، تعریق شبانه، کاهش میل جنسی، اختلال خواب، افزایش وزن و... 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
دختری ۲۷ ساله هستم. ۶ ماه است دومیوم و یک پولیپ در رحمم تشخیص داده شده است. در طول سه ماه افزایش رشد پلیپم باعث شد سه متخصص زنان بگویند تا اسفند ماه باید عمل شوم. با توجه به این که مجرد هستم، هیچ تمایلی به عمل ندارم. آیا از راه تغذیه یا روش دیگری می‌‏توان مشکل را حل کرد؟

پاسخ : 

به اندازه پولیپ و میوم‌تان اشاره‌ای نکرده‌اید. پولیپ‌ها معمولا بزرگ نمی‌شوند. با این حال باید دید افزایش اندازه‌اش در چه حد بوده است. گاهی نوع اندازه‌‌گیری پزشکان با هم فرق دارد و همین امر باعث تفاوت در اندازه‌گیری‌ها می‌‌شود. اگر پولیپ اتفاقی کشف شده و مشکل یا عارضه خاصی به دنبال نداشته باشد معمولا نیاز به جراحی ندارد. تجویز برخی داروهای هورمونی می‌تواند در کاهش اندازه پولیپ‌ها موثر باشد اما مصرف این داروها معمولا موقت است و ممکن است پس از قطع دارو پولیپ دوباره به اندازه قبلی برگردد. در مورد میوم‌ها هم همین‌طور است. اگر درد و خونریزی نداشته باشید و وجودش ناراحت‌ کننده نباشد به جراحی نیاز ندارید. با این حال وقتی ۳ متخصص زنان شما را معاینه کرده‌اند و گفته‌اند باید عمل شوید پس حتما به این کار نیاز دارید. هیچ راه تغذیه‌ای خاصی‌ به جای عمل جراحی وجود ندارد. 

تشکرات از این پست
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1

پرسش : 
۲۸ ساله هستم. در بررسی‏‌ها اندازه فولیکولم ۷ میلی‏‌متر بود. داروهای مختلفی استفاده می‏‌کنم. می‏‌خواهم باردار شوم ولی نگران هستم. لطفا کمکم کنید.

پاسخ : 

اشاره نکرده‌اید فولیکول چه روزی از دوره عادت ماهیانه‌تان اندازه‌گیری شده است زیرا اندازه فولیکول در روزهای مختلف با هم تفاوت دارد. ابتدا کوچک است و به تدریج بزرگ می‌شود تا به سایز یک فولیکول بالغ برسد که حدود ۲۲-۱۸ میلی‌متر است. به نظر می‌رسد تحت نظر پزشک هستید بنابراین به درمان‌های‌تان ادامه بدهید تا به زودی باردار شوید. بهتر است وارد جزییات تعداد فولیکول‌ها و اندازه آنها نشوید زیرا این جزییات مسائل پچییده‌ای است که باید تجزیه و تحلیل آنها را بر عهده پزشک بگذارید. نگران عوارض داروها هم نباشید. اگر زیرنظر پزشک باشید مشکلی برایتان ایجاد نخواهد شد. 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها