0

7 چالش اقتصادی رئیس جمهور دوازدهم

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

7 چالش اقتصادی رئیس جمهور دوازدهم

7 چالش اقتصادی رئیس جمهور دوازدهمخبرگزاری اقتصادی بلومبرگ در گزارشی ۷ دلیل اقتصادی را به عنوان پاشنه آشیل دولت یازدهم مطرح کرد. 

 

مشکلاتی که پیش روی رئیس جمهور دوازدهم هم خواهد بود؛ افزایش هزینه های زندگی و کوچک شدن سفره مردم، افت قیمت نفت، بیکاری، رشد اقتصادی ضعیف و رکود برخی بخش های غیرنفتی و ضعف ریال در برابر دلار، هفت چالشی است که بلومبرگ برشمرده است.
 
 
در ادامه خلاصه ای از گزارش بلومبرگ در این رابطه را به نقل از خبرگزاری مهر مرور می کنیم.
 
 
۱- افزایش هزینه‌های زندگی
بلومبرگ با اشاره به اینکه ایرانی ها تحت فشار شدید قرار گرفتند توضیح داده است که هزینه های زندگی هنوز در ایران در حال افزایش است هرچند تحت مدیریت روحانی تورم کاهش یافته است اما رشد قیمت ها ادامه یافته و کاهش تورم در زندگی مردم محسوس نیست.  
 
هزینه زندگی هنوز در حال افزایش است و در حالی که دستمزدهای واقعی برای اکثر ایرانیان افزایش یافته، این افزایش به قدری نبوده که جبران کننده افزایش هزینه ها باشد.
 
 
 
۲- فشار بی غذایی؛ کمتر خوردن                                                                                                                                
کم شدن منابع مالی مصرف کننده به معنای آن است که یک خانواده متوسط ایرانی امروز کمتر از سال ۲۰۰۵، گوشت، لبنیات و سایر مواد مغذی پایه می‌خورند. بلومبرگ بر اساس آمار بانک مرکزی از متوسط غذای مصرفی خانوار ایرانی تاکید کرده است که میزان غذای مصرفی در سال های گذشته روند نزولی داشته است.
 
 
 
۳- افت قیمت نفت؛ نفت دیگر طلا نیست
توافق هسته ای که در اوایل سال گذشته(2016) فعال شد ، به ایران اجازه داد صادرات نفت خود را ۲ برابر کند و حجم صادرات خود را به سطح قبل از تحریم ها باز گرداند.اما قیمت های جهانی نفت سقوط کرد. به اعتقاد بلومبرگ کاهش درآمدهای نفتی باعث کاهش قدرت دولت برای اتخاذ سیاست های بازتوزیعی (یارانه و... ) و سرمایه گذاری (بودجه عمرانی) شده است.
 
 
 
۴- بیکاری
به اعتقاد تحلیلگران بلومبرگ اقتصاد در حال بهبودی است با این حال نرخ بیکاری در حال افزایش است. طی سال های گذشته اشتغالزایی صورت گرفته در اقتصاد تکافوی میزان رو به رشد جویندگان شغل را نکرده است.
 
 
 
۵-رشد اقتصادی غیرفراگیر
روحانی رشد اقتصادی را در حدود ۴ درصد تثبیت کرد که فاصله بلندی با انقباض اقتصادی 6.6 درصدی که در سال قبل از تحویل گرفتن دولت به دست آمده بود ایجاد کرد. 
 
هنوز این رشد اقتصادی به ایجاد مشاغل بیشتر منجر نشده و در واقع در سال های اخیر بیکاری هم افزایش یافته که بخش بزرگی از این به این علت است که صنایع کلیدی غیر نفتی همگام با این نرخ رشد نکردند.
 
 
 
۶- افت بخش غیرنفتی اقتصاد
اقتصاد غیر نفتی ایران در دو سال اخیر راکد شده است و این موجب عدم ایجاد فرصت های شغلی جدید شده است. اقتصاد غیر نفتی ایران بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ به طور متوسط 5.1 درصد رشد داشته است. اقتصاد غیر نفتی ایران که موتور اصلی تولید شغل در مقیاس کلان است، در سال ۲۰۱۵ کوچکتر شد و در سال گذشته هم رشد کمی داشت.
 
 
 
۷- تداوم پادشاهی دلار
بلومبرگ در آخرین دلیل خود سراغ بازار ارز رفته و نوشته است: هر چند بازار ارز تثبیت شده است اما ریال هنوز در مقابل دلار ضعیف است. در دولت احمدی نژاد ارزش ریال خرد شد و از کمتر از هزارتومان به حدود ۴هزارتومان رسید که قدرت خرید را به طرز ویران کننده ای کاهش داد. هرچند روحانی توانست نرخ های رسمی و خیابانی دلار را با هم هماهنگ تر کند و نرخ رسمی را تثبیت کند اما هرگز نتوانست ارزش از دست رفته ریال را به آن بازگرداند.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 30 اردیبهشت 1396  1:37 PM
تشکرات از این پست
ravabet_rasekhoon
دسترسی سریع به انجمن ها