با توجه به افزایش فعالیت و رشد و تکامل استخوانها، دندانها، عضلات و افزایش حجم خون نیاز به مواد مغذی افزایش می یابد. بیشترین شیوع سوء تغذیه کمبود انرژی کودکان در هنگام شروع تغذیه تکمیلی (۶ ماهگی) و بیشترین شیوع سوء تغذیه کمبود پروتئین در هنگام از شیر گرفتن پیش می آید.
بنابراین در این دو زمان می بایست توجه ویژه ای به تغذیه کودک داشت.
انرژی و پروتئین
با توجه به اینکه در سنین ۳-۲ سالگی به بعد تحرک کودک بدلبل انجام بازی های گوناگون و اقتضای سنی افزایش می یابد در صورت عدم استفاده از غذای کافی و تامین انرژی وزن کودک کم خواهد شد.
نیاز تقریبی یک کودک ۳-۱ ساله ۱۳۰۰ کیلوکالری و ۱۰-۷ ساله ۲۰۰۰ کیلوکالری برآورده می شود. هر چند که نیاز دقیق تر به انرژی بر اساس وزن و قد کودک اندازه گیری می شود. مصرف غذاهای کم حجم و پر کالری مانند خرما، عسل، آجیل و مغز دانه ها، پوره سیب زمینی و کره و تخم مرغ برای جلوگیری از کاهش وزن در این سنین توصیه می گردد. اضافه نمودن کره و روغن مایع به غذا نیز می تواند به تامین انرژی کمک زیادی نماید. مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت، پنیر، تخم مرغ و شیر و حبوبات برای رشد کودک بسیار ضروری است.
بعضی از کودکان در این سنین ممکن است از خوردن گوشت اجتناب نمایند. در این مواقع نباید آنها را به زور به خوردن وادار نمائیم. تغییر شکل غذا و تغییر در نحوه پخت غذا و یا مخلوط کردن گوشت با مواد غذایی دیگر می تواند تمایل کودک به خوردن گوشت را بیشتر نماید. به عنوان مثال بعضی از کودکان جوجه کباب را بهتر از خوراک مرغ و یا گوشت چرخ کرده را بهتر از گوشت معمولی می پذیرند.
منبع: دکتر سلام