مواد لازم
گوشت چرخ کرده - ۲۰۰ گرم
لپه پخته - یک پیمانه
برنج - ۲ پیمانه
پیاز- یک عدد بزرگ
سرکه - به مقدار لازم
شکر یا شیره انگور- به میزان دلخواه
سبزی دلمه ساطوری شده (سبزی معطر) - 200گرم
نمک و زرد چوبه ،دارچین و ادویه - کمی
برگ مو – به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا برگ ها را داخل آب جوش می ریزیم تا نرم شود. چون خیلی بهتر و راحت تر پیچیده می شود.
در ظرفی پیاز را رنده می کنیم وتفت می دهیم . بعد گوشت را اضافه می کنیم و کمی که تفت خورد لپه را اضافه می کنیم .
هنگام تفت دادن ادویه و زرد چوبه و نمک و پودر زنجبیل وفلفل سیاه را به آن اضافه می کنیم .
برنج را می شوییم و به مخلوط اضافه می کنیم و سبزی های ساطوری شده را اضافه می کنیم .
برگ ها راآبکش می کنیم واجازه می دهیم تا سرد شود. به اندازه یک قاشق داخل برگ می ریزیم و طبق شکل رول می کنیم ( اگر برگ ها کوچک بود می توانید دو تا روی هم بگذارید و بپیچید).
ته قابلمه مقداری برگ و سپس دلمه های پیچیده شده را به ترتیب می چینیم و در آخر کار در قابلمه کوچک تری را روی دلمه ها می گذاریم به طوری که کل سطح قابلمه را بپوشاند .
یک ظرف سنگین روی در قرار می دهیم تا دلمه ها باز نشود داخل ظرفی کمی سرکه وشیره انگور و کمی نمک ،اضافه وبسته به ذائقه، مقدارش را کم و زیاد می کنیم.
مایه را از کنار قابلمه روی دلمه ها می ریزیم و با شعله ملایم می گذاریم تا پخته وآب آن کشیده شود.می توانیم موقع سرو با پیاز داغ و ریحان تزئین کنیم .