منظور از مقوی کردن غذای کودک این است که انرژی غذای کودک بیشتر شود. بخصوص، کودکانی که دچار اختلال رشد شده اند باید انرژی بیشتری دریافت کنند. برای اینکه انرژی غذای کودک بیشتر شود براساس سن کودک در هر زمان میتوان به غذای او موادی اضافه نمود.
برای مقوی کردن می توان به غذای کودک آرد یا روغن مایع اضافه نمود. به هر وعده غذای کودک “صبحانه، ناهار، شام” حدود یک تا دو قاشق مربا خوری روغن مایع یا کره آب شده اضافه نمایید.
چگونه می توان غذای کودک را مغذی کرد؟
منظور از مغذی کردن، اضافه نمودن موادی است که علاوه بر انرژی، مقدار پروتئین، ویتامین ها و املاح غذای کودک را بیشتر می کند. مواد غذایی پروتئینی برای رشد کودک ضروری اند. برای اینکه پروتئین غذای کودک بیشتر شود می توانید:
– حتی الامکان مقداری گوشت بصورت تکه ای یا چرخ کرده (مانند گوشت مرغ، ماهی، گوسفند و گوساله) به غذای کودک اضافه کنید.
– حبوبات مثل نخود، لوبیا، عدس و ماش منبع خوبی از پروتئین هستند. با شروع ۹ ماهگی برای تامین پروتئین موردنیاز کودک حبوبات را کاملا پخته و له شده به سوپ کودک اضافه کنید.
– افزودن تخم مرغ به غذای کودک می تواند پروتئین غذای کودک را بیشتر کند. برای مثال، تخم مرغ آب پز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک، بعد از طبخ آن رنده کنید. (در مورد کودکان زیر یکسال باید فقط زرده تخم مرغ به کودک داده شود).
برای افزایش ویتامین ها و املاح غذای کودک از چه مواد غذایی میتوان استفاده کرد؟
– ویتامین ها و املاح برای رشد و تأمین سلامتی کودک ضروری هستند و باید در غذای روزانه کودک به اندازه کافی وجود داشته باشند. سبزی ها منابع غنی از ویتامین ها هستند. استفاده از سبزی های برگ سبز مثل اسفناج، جعفری، گشنیز و یا هر نوع سبزی دیگری که در دسترس است در داخل سوپ و سایر غذاهایی که به کودک داده می شود ویتامین ها و برخی از املاح مورد نیاز برای رشد کودک مثل آهن را تأمین می کند، (بخاطر داشته باشید به کودکان که زیر یکسال هستند نباید اسفناج داد)
– سبزی های زرد و نارنجی رنگ مثل کدو حلوایی، هویج و گوجه فرنگی دارای ویتامین A هستند و استفاده از این سبزی ها در غذای کودک به تامین ویتامین A مورد نیاز برای رشد کودک کمک می کند.
روشهای ساده و ارزان برای مقوی و مغذی کردن غذای کودک:
با استفاده از پودر جوانه غلات و حبوبات میتوان غذای کودک را مقوی و مغذی کرد. زیرا این مواد علاوه بر اینکه سرشار از ویتامین های B و C هستند به هضم غذا هم کمک می کنند.
در این باره بیشتر بخوانید: برنامه غذایی کودک ۲ تا ۳ ساله
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام